Skocz do zawartości
IGNORED

marantz czy harman/kardon ??

pitou

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to mój pierwszy wpis.

Proszę o pomoc w nast. sprawie: posiadam wzmak marantz'a pm4000 (nic dobrego o nim na tym forum nie czytałem) i w zasadzie jestem z niego zadowolony, ale dopiero "zdobywam doswiadczenie" w sferze audio:) . Niedawno kupiłem odtwarzacz harman/kardon hd710 i zacząłem myśleć nad wymianą wzmaka na właśnie tej marki ale model hk620. czytałem pochlebne recenzje hk630, ale nic nie znalazłem na temat niższego modelu. proszę o podpowiedź, czy warto dokonywać zamiany? Dodam że wzmacniacz współpracuje z parą tannoy m2, a słucham przede wszystkim rocka progresywnego(Porcupine Tree, Dream Theater), lubię grę w wykonaniu Leszka Możdżera , a doładowuję się dzięki dj Tiesto. Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/14211-marantz-czy-harmankardon/

Hm, progresja.....

W progresji Harman jest na prawdę trudny do pobicia, ale niższych modeli nie słuchałem, więc nie powiem Ci nic o HK620. Tannoy'e potrzebują piecyk o dużej rezerwie prądowej, a Harman taką niewątpliwie ma, więc świetnie się "dogadują ze sobą"!

Dzięki Wam! takiej pomocy oczekiwałem, choć szczerze, myslałem ze nie obedzie się bez bluzgów na tego podstawowego Marantza, ale w tym momencie zdaje sobie sprawę że trzyma mnie przy nim tylko sentyment do firmy.... jednak nadal liczę że ktoś jest w stanie mi napisać coś odnośnie konkretnie wymienionego wzmaka h/k

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.