Skocz do zawartości
IGNORED

Unia Europejska

pinio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pinio -> jozwa maryn

(Konto usunięte)

Coś mi się też tak wydaje i trzeba będzie dalej kombinować przy niskim budżecie sprzęt nisko budżetowy:(((. A glista chyba wzięła coś sobie do serca, albo jak jest rozmazana przez Hiene to ...... .

• Redaktorzy

Glista sobie nie wziela, bo z definicji nie posiada takiego organu - mozesz sprawdzic w podreczniku zoologii. Glisty generalnie sa bardzo ubogo zbudowane. Tak ze sadze, ze raczej hiena maial faktycznie dobry dzien na wdeptywanie.

tylko jak to często z mediamy bywa niezbyd dokładnie - wykaz roślin i zwierząt, które trzeba rejestrować jest wspólny dla UE, Stanów, Rosji i jeszcze paru dużych państw i zawiera sie we wspólnej deklaracji dotyczącej ochrony gatunków. Można ten spis wyciągnąc z ministerstwa (nie wiem czy był juz publikowany w dzienniku ustaw. Tak więc fiołka alpejskiego ani rybki welonka nikt rejestrować nie musi... Ale jeżeli dla niektórych jest to argument przeciwko UE....

Gość Leszek B>Permenides i inni

(Konto usunięte)

Wg mnie wszelkie rejestrowanie,kontrolowanie itp ,to argument przeciwko socjalizmowi.A tego czerwonego,przepraszam jeszcze różowego syfu w UE jest pod dostatkiem.

A tak przy okazji,ciekawe co powiedzielibyscie gdyby tak nasi (unijni) okupanci-socjaliści wpadli na pomysł aby rejestrować sprzęt audio.Oczywiście dla naszego tylko i wyłacznie dobra.

Po zakupie nowego klocka należałoby go zarejestrować, z uwzględnieniem wszystkich numerów i koloru obudowy.Dostałoby się taki dowód rejestracyjny. Już widzę te kolejki w urzędach i ludzi trzymających pod pachą Nady,Krelle,Creeki .....

Każda większa naprawa np. wymiana zespołu optyki lasera, musiałaby być odnotowana w dowodzie rejestracyjnym, a ta wymiana dokonana tylko przez wyznaczone (korupcja)placówki serwisowe.

Przy odsprzedaży klocka należałoby pisać umowę kupna-sprzedaży.

Nie możliwe? W socjaliżmie wszystko jest możliwe.Wtedy życie byłoby jeszcze piękniejsze?!!!

Gość parmenides do Leszka

(Konto usunięte)

Leszku, a co byś powiedział, gdyby wogóle prawa nie było. fajnie by było wtedy, co? na pewno nie różowo...

Jeśli jesteś anarchistą, to rozumiem, że polska państwowośc Ci też nie odpowiada (słowem żadna forma państwa). A jeżeli nie jesteś anarchistą to skończ z tymi pierdołami w stylu " Wg mnie wszelkie rejestrowanie,kontrolowanie itp ,to argument przeciwko socjalizmowi"... Tertium non datur!

Gość Bednarz do parmenidesa

(Konto usunięte)

Rola państwa ma ograniczać sie do minimum ono nie ma nic regulowac tak jak jest to obecnie (np. gospodarke).To prowadzi do gospodarki planowej a w rezultcie do kryzysu takiego jak mamy obecnie, najlepszym dowodem na to sa czasy "kwitnącego PRL-u" ! Rola państwa moim zdaniem ma ograniczać sie do stania na straży porządku i prawa. Jestem zdania że każdemu krajowi potrzebne jest silne i sprawne państwo które w razie potrzeby nie omieszka stosowania surowych kar wobec przestępcow. Z drugiej strony biurokracja wszelkie koncesje i regulacje w które obrasta UE jest według mnie zupelnie zbędna i wrecz szkodliwa, ponieważ tworzy patologie i korupcje!

POZDROWIENIA

dokładnie tak samo myśle - jakbym miał się jakoś określić to bym chyba powiedział, że jestem podobnie jak ty - liberałem. Ale państwo jest potrzebne, żeby się ludziska nie pozabijały. Państwo, które reguluje i ustala prawa i dba o bezduszne tego prawa wykonywanie. Dura lex sed lex.

Ale argument, że lista gatunków chronionych jest beeeeee jest jakimś absurdem. To może kodeks karny tez jest beeeee...

Gość parmenides rozgoryczony

(Konto usunięte)

i jeszcze jedno: państwo jest też po to by ludziska nie pozabijały wszystkiego dookoła...

nie jestem jakimś zagorzałym ekologiem ale wystarczy latem na mazurach wejść do lasu. Ku.....wa czy ci ludzie nie znają toalet? a jak ich nie ma to czy nie ma saperek? Ale może lepiej tego nie regulować. Wtedy na pewno nie będzie różowo tylko brązowo....

Ludzie wyhamujcie trochę to poważne tematy ale chyba nie na to forum. Jedno jest pewne nie będę już dygotał ze strachu na granicy i przejadę sobie dla przyjemności kilka razy tam i z powrotem z wielkimi kolumnami za szybą auta.

Gość Leszek B>parmenides

(Konto usunięte)

Takich "liberałów" mieliśmy już wieluNo cóż, jeśli ja miałbym się gdzieś się zakwalifikować to na pewno do konserwatywnych liberałów(miesięcznik Najwyższy Czas).Czy ja gdzieś napisałem że prawo jest nie potrzebne?

Oczywiście jest potrzebne.Tylko że ma ono być proste, stałe i surowe, przynajmniej dla ciężkich przestępstw –jestem zwolennikiem przywrócenia kary śmierci.

Potwierdzam to co napisał Bednarz, że państwo ma zająć się zapewnieniem bezpieczeństwa(granic), porządku wewnątrz i sprawnego egzekwowania prawa .Czyli państwo powinno utrzymywać sprawną armię zawodową (a nie tą z poboru co się bawi w kotka i myszkę),policję (z którą konkurowałyby prywatne oddziały policji) i sądy.A nie powinno zajmować się pierdołami(z punktu widzenia PAŃSTWA).

Natomiast dzisiaj prawo tworzy się pod publiczkę .Taka jest demokracja (jeszcze nikt nie udowodnił że „większość” ma rację).

Zauważmy jedną rzecz , od kiedy im bardziej państwo zajmuje się walką z bezrobociem tym bardziej bezrobocia przybywa, im więcej walczy z korupcją tym korupcji przybywa(powstają nowe urzędy do walki z korupcją i tak się to napędza).W prawdziwym wolnym rynku nie ma korupcji (bo nie ma komu dać w łapę).

Ludzie nie rozumieją że to państwo, które tak bardzo się nimi opiekuje tak naprawdę skubie i demoralizuje ich niemiłosiernie.ONI zawsze na tej „opiece” dobrze wychodzą.

Uważam że bez tej nadopiekuńczości będzie nam lepiej.Sami damy sobie lepiej radę.

Co do tematów ekologicznych to śmiesznie wyglądają te wszystkie demonstracje i pikiety ekologów po których jest zawsze co sprzątać.

Gość parmenides do Leszek B

(Konto usunięte)

Cieszy mnie, co mówisz ale to utopia. Pokaż choć jedno państwo, które ma w pełni wolny rynek. Ja też jestem za zupełnie wolnym rynkiem ale to tylko idee. Unia polityki REALNEJ to IDEALIŚCI, którym zresztą serdecznie kibicuję. Ale jak to z ideami bywa... (vide dialog Platona "Parmenides. O ideach" ). pozdrowienia

p.s. wyłączam się z tego wątku, bo stracił swą aktualność. Poza tym szanuję poglądy innych na tyle bym widział, że taka dyskusja zmierza raczej do nikąd i niestety często przeradza się w personalne uszczypliwości. Zatem jeszcze raz POZDROWIENIA

Zupelnie wolny rynek to utopia. Pewne sektory gospodarki musza byc kontrolowane przez panstwo inaczej zacznie zanikac klasa srednia ktora jest podstawa demokracji a zacznie sie produkowac klasa bogaczy i rosnac liczba biedakow. Edukacja, szpitale, transport, czasem energetyka itp. sa zwykle kontrolowane przez panstwo. Oczywiscie zaraz nazwiecie mnie socjalista albo bron Boze komunista ale gdybym nim byl to wyimigrowalbym na Kube albo do Chin. Zupelnie wolny rynek produktow audio - tak ; zupelnie wolny rynek - NIE!

Co? Wolny rynek to utopia? Widzę że koncepcje marksistowskie mają się jednak w dzisiejszych czasach b.dobrze.

Ktoś powiedział : ustroje upadają nie dlatego że są złe i okrutne, tylko dlatego że

bankrutują . I dokładnie widać to w UE .Najbardziej socjalistyczne kraje UE Francja i

Niemcy mają wielkie problemy z bankrutującymi systemami emerytalnymi .Dlaczego

tak jest ? Dlatego że są one w rękach państwa, tak bardzo wychwalonego przez Denona

Luv .O naszym bankrucie- ZUS-ie nawet nie wspominam.

Przy okazji, nie mogę się nadziwić jak powszechnie jest tępiona chęć wzbogacenia się .

Jestem przekonany że po zlikwidowaniu socjalu obszar biedy się pomniejszy-zlikwidowany

zostanie ucisk i wyzysk bogatych urzędników którzy o biednych się „troszczą”(żeby się nie

wzbogacili).

No i bardzo smuci mnie to,jak łatwo socjalizm rozprawił się z takimi hasłami jak IDEA,

WIARA,TRADYCJA.Takie hasła jak WOLNOŚĆ –WŁASNOŚĆ-SPRAWIEDLIWOŚĆ

które to UPR ma w herbie też odeszły w niepamięć.

Bardzo to smutne,bardzo.

Na koniec chciałbym tylko zaznaczyć że pomyliłem się w poprzednim wpisie .

Najwyższy Czas to tygodnik a nie miesięcznik.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.