Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do CXA 80, CXC, Reloop Turn 3

czakipl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam już wzmacniacz Cambridege Audio CXA80 do tego mam transport Cambridge Audio CXC i gramofon Reloop Turn 3.

Obecnie używam głośników Sonab c51 100W 8 Ohm.

Myślę o zmianie owych głośników. Proszę o propozycję, co polecacie? Pomieszczenie około 25m2. Muzyka słuchana głównie z nastawieniem na rock, rock progresywny, jazz.

Budżet to około 6tyś. Chciałbym się zamknąć w tej kwocie z nowymi głośnikami. Jeśli będzie to miało sens mogę dołoży do kwoty max 2tyś.

I jeszcze jedno pytanie.Znajomy ma do sprzedania używane głośniki B&W 803 Matrix s2 w cenie 3500zł. Może ma sens wejść w te głośniki zamiast szukać nowych?

Witaj,

zacznę najpierw od B&W 893, to świetne konstrukcje, ale potrzebują zupełnie innego wzmacniacza - przede wszystkim znacznie bardziej wydajnego i charakteryzującego się innym brzmieniem.

Do Twojego systemu musimy szukać kolumn o dobrym dociążenia, plastycznym brzmieniu i równej górze pasma. Na pewno polecałbym posłuchać najnowszej polskiej konstrukcji Audio Academy Hyperion IV Plus. Świetną opcją może być Kef R700, Dynaudio Excite X34, może Opera Grand Mezza. Kwestia odsłuchów. 

Serdecznie zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A może Pylon Diamond 28? Miałem takowe kiedyś i jak słuchałem IV w zestawie z Cambridge, to było to bardzo fajne, energetyczne granie. A jak podkręcałem regulatorami, to trzęsienie ziemi...

22 godziny temu, jaxcek napisał:

A może Pylon Diamond 28? Miałem takowe kiedyś i jak słuchałem IV w zestawie z Cambridge, to było to bardzo fajne, energetyczne granie. A jak podkręcałem regulatorami, to trzęsienie ziemi...

To także dobre połączenie, szczególnie jeśli lubisz szybkie, energiczny, swobodne granie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.