Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwsze kino domowe

Alfa18

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu mam zamiar zakupić lepszy sprzęt muzyczny do domu. Interesuje mnie sprzęt  w cenie około 2000 PLN. Gdybym miał wskazać zastosowanie to 50% tv i 50% muza. Chciałbym puszczać muzę z laptopa, ewentualnie z USB bądź radia. Mam jeszcze PS4 z którego korzystam z HBO GO i Youtube. Telewizor mam stary, bo Samsung LE32C530 (bez smartTV i chyba bez ARC). Na tą chwilę podoba mi się mi:

1) Sony BDV-E6100 (1699 zł) - fajne funkcjonalności, ale duże głośniki (mam pokój 3,35m x 5,6m) i nie wiem co do końca myśleć o amplitunerze. Czy w jego przeglądarce internetowej można odpalać strony jak netflix, youtube? Czy da się oglądać mecze ze streamów? Tylko jedno wyjście HDMI i brak wejść HDMI. Musiałbym kombinować podłączenie z kablem optycznym i nie wiem czy przy obecnym telewizorze obejrzałbym HBO GO z PS4 z dźwiękiem 5.1.

2) Yamaha YHT-2940 (HTR-3071 + NS-P20) (1999zł) - bardziej odpowiadają mi głośniki tego typu i amplituner konkretniejszy. Brak wi-fi oraz NFC w porównaniu do Sony, ale przy łączności z laptopem Bluetooth chyba powinien starczyć? No i nie będę miał problemów z podłączeniem sprzętów.

3) Denon AVR-X550BT (1199zł + głośniki) - amplituner w podobnej cenie co Yamaha, a jednak rok młodszy i na moje oko trochę ciekawszy. Myślałem, żeby dobrać do niego te głośniki od Yamahy (NS-P20) i mam zestaw za 2198zł. Czy taki zestaw jest okej? Myślę, że amplituner Denona jest lepszy o te 200zł i warto dołożyć, a może to tylko estetyka Denona mi bardziej odpowiada? Wiem, że odpala więcej rodzajów plików muzycznych.

4) Pioneer HTP-074 (1899zł) - najtańszy zestaw z "konkretniejszym" amplitunerem. Nie miałem więcej czasu, żeby się w niego zagłębić, ale jest bardzo popularny wśród kupujących.

Proszę o przemyślenia bardziej doświadczonych w temacie.

https://www.audiostereo.pl/topic/142802-pierwsze-kino-domowe/

Bierz Yamahę, masz "normalny" amplituner, do którego można z czasem podłączyć normalne kolumny frontowe i centralny i zrobić dobre kino

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.