Skocz do zawartości
IGNORED

Duża różnica w niskich tonach

Kratos40

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwny temat ale i dziwny problem/przypadłość. A więc tak, dziś wziąłem od kolegi do posłuchania stare dobre B&W DM 602 S1. Podłączone tak samo jak moje podłogowe Klipsche R-26F w bi wire, sprzęt towarzyszący też nie zmieniany. I sedno tego o co mi chodzi, słuchając muzy z cd bas jest świetny, potrafi zejść dosyć głęboko nadając nagraniom dobry ciężar, mindfuck zaczął się gdy odpaliłem Gramofon ( też nic nie ruszając w interkonectach. Bas znikł kolumny grają jakby ktoś odłączył kable które są na basie. Nie jestem w stanie zrozumieć tego dla czego tak jest, cd miazga a gramofon cienizna. Może ktoś może mi wytłumaczyć sensownie o co chodzi.

Panowie mi chodzi o to że tylko zmieniłem kolumny a nic nie ruszałem ani z gramofonem i całą resztą. Tak samo cd nic nie zmieniane. Podłogowe Klipsch grają z gramofonu tak jak trzeba jest wszystko ( bas swietny, głęboki ) Ale gdy podłączyłem B&W z cd gra super a z gramofonu cieniutko. Tu nie wiem o co chodzi ( nie ruszałem wkładki ani preampa )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.