Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Streamer kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja czekam na dwa produkty. Jeden to dobrze znany Soundgenic. Odtwarzacz plików, który jest w ofercie od ponad roku a od kilku miesięcy ma się doczekać nowego oprogramowania otwierającego go na funkcje sieciowe. Początkowo miało być pod koniec roku. Z ostatnich informacji wynika, że ostateczne testy oprogramowania mają się odbyć w kwietniu. 

Drugi odtwarzacz to Gustard S16. Podobno ma trafić do sprzedaży pod koniec marca. Patrząc na specyfikację, niczego więcej nie potrzebuję. Znając inne dokonania tej marki i dopracowanie jej produktów, obym się nie zawiódł ?

Ceny? Zobaczymy. W przypadku Soundgenic są znane. Gustard? Może być ciekawie.

15 minut temu, piotrek7 napisał:

Ja czekam na dwa produkty. Jeden to dobrze znany Soundgenic. Odtwarzacz plików, który jest w ofercie od ponad roku a od kilku miesięcy ma się doczekać nowego oprogramowania otwierającego go na funkcje sieciowe. Początkowo miało być pod koniec roku. Z ostatnich informacji wynika, że ostateczne testy oprogramowania mają się odbyć w kwietniu. 

Drugi odtwarzacz to Gustard S16. Podobno ma trafić do sprzedaży pod koniec marca. Patrząc na specyfikację, niczego więcej nie potrzebuję. Znając inne dokonania tej marki i dopracowanie jej produktów, obym się nie zawiódł ?

heh...

zapomniałeś napisać wcześniej, że to Ty czekasz ?

Jak dla mnie to widzę dobry transport plików i do tego dobry dac typu RME i cxn jest pozamiatany. Zresztą jak dla mnie jest dużo możliwości zamiast kupować cxn i go przerabiać dla mnie cxn jest przestarzały dlatego się go pozbyłem jeszcze w miarę dobrej cenie.

Wyświetlacz nie jest mi do niczego potrzebny i wręcz zbyteczny.

Edytowane przez shiver07
33 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

heh...

zapomniałeś napisać wcześniej, że to Ty czekasz ?

A mam się wypowiadać w osobie trzeciej? Ewentualnie powoływać na mitycznego "znajomego muzyka, który ma słuch absolutny i powiedział......" lub też "znajomego informatyka, który zgłębił tajniki przesyłu i konwersji plików i....."

Oczywiście, że wypowiadam się za siebie a nie za Ciebie

8 minut temu, piotrek7 napisał:

A mam się wypowiadać w osobie trzeciej? Ewentualnie powoływać na mitycznego "znajomego muzyka, który ma słuch absolutny i powiedział......" lub też "znajomego informatyka, który zgłębił tajniki przesyłu i konwersji plików i....."

Oczywiście, że wypowiadam się za siebie a nie za Ciebie

sądząc po reakcji, jeszcze minie sporo czasu zanim zrozumiesz tą kwestię

poza tym, może w PC audio ktoś może przebudziłby się z drzemki z powodu tych njusów

3maj się...

1 minutę temu, Zbi_Rek napisał:

sądząc po reakcji, jeszcze minie sporo czasu zanim zrozumiesz tą kwestię

I co jeszcze?

4 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

poza tym, może w PC audio ktoś może przebudziłby się z drzemki z powodu tych njusów

Odnosząc się do głębi i złożoności tego zdania, minie sporo czasu zanim to co piszesz nabierze sensu ?

14 minut temu, piotrek7 napisał:

I co jeszcze?

Odnosząc się do głębi i złożoności tego zdania, minie sporo czasu zanim to co piszesz nabierze sensu ?

popracuj nad sobą i dopiero potem spróbuj znaleźć się w środowisku innym niż pc

3maj się ramy...

3 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

popracuj nad sobą i dopiero potem spróbuj znaleźć się w środowisku innym niż pc

Popracuj nad zrozumieniem samego siebie i swoich wypowiedzi a dopiero potem spróbuj odnaleźć się na forum. Bo sensu w twoich wypowiedziach nie ma zbyt wiele. 

Teraz, piotrek7 napisał:

Popracuj nad zrozumieniem samego siebie i swoich wypowiedzi a dopiero potem spróbuj odnaleźć się na forum. Bo sensu w twoich wypowiedziach nie ma zbyt wiele. 

nie jesteś jedyny z problemem czytania ze zrozumieniem 

problem sam sobie wyjaśniłeś, dzielny i rezolutny chłopczyk

a teraz zajmij się swoimi klockami i nie przeszkadzaj innym

15 minut temu, Zbi_Rek napisał:

nie jesteś jedyny z problemem czytania ze zrozumieniem 

problem sam sobie wyjaśniłeś, dzielny i rezolutny chłopczyk

a teraz zajmij się swoimi klockami i nie przeszkadzaj innym

Tylko na tyle cię stać?  ? Uprzedzam, że jesteś zbyt cienki aby mnie obrazić  ?

Choć z drugiej strony zawsze zastanawia mnie, czy takie pajace jak ty są równie mocne w "realu" czy tylko chowając się za ekranem komputera ?

A może raczej powinienem użyć słowa "wyszczekane". Słowo "mocne" nie pasuje tu zbyt dobrze 

27 minut temu, piotrek7 napisał:

Tylko na tyle cię stać?  ? Uprzedzam, że jesteś zbyt cienki aby mnie obrazić  ?

Choć z drugiej strony zawsze zastanawia mnie, czy takie pajace jak ty są równie mocne w "realu" czy tylko chowając się za ekranem komputera ?

A może raczej powinienem użyć słowa "wyszczekane". Słowo "mocne" nie pasuje tu zbyt dobrze 

kwestia obrażania, to jak na razie Ty to robisz 

co do "realu" nie traciłbym czasu na dyskusje z Tobą...

Też jestem ciekaw cen Gustarda. Poprzednik czyli model U16 w sklepach azjatyckich ostatni był w okolicy 300$.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Zobaczymy. Mam nadzieję, że dobrze skalkulują cenę. Do tego przetwornik Denafripsa i problem grania "po cyfrze" będzie ogarnięty na jakiś czas 

• 3 tygodnie później...
W dniu 7.03.2021 o 13:43, piotrek7 napisał:

wiadomo moze juz cos apropo premiery?

ma byc tez niebawe streamer pi2 design mercury 

7 minut temu, suxon napisał:

wiadomo moze juz cos apropo premiery?

Doszukałem się informacji, że ma trafić do sprzedaży na przełomie marca i kwietnia. Kiedy faktycznie się to stanie? Nie wiem. Sam czekam

• 2 tygodnie później...

Dajcie znać jak będzie wiadomo coś odnośnie

- streamowania w Soundgenicu

- gustarda S16

- streamera PI2AES

Bardzo jestem ciekaw tych pozycji.

Coś jeszcze polecacie w okolicach do 2-2,5 k max? Obecnie używam maliny+hifiberry DAC.

Miałem w planach kupić

1) DACa Denafrips Ares II + nakładkę do maliny zamiast hifiberrym(koże PI2AES lub inną)

lub

2) Oppo Sonica DAC

Chętnie poczytam odnośnie innych ciekawych rozwiązań 🙂 Na pewno muszą zapewniać dostęp do Tidal/Qobuz/w przyszłości Spotify HIFI

• Pokaż nowe odpowiedzi