Skocz do zawartości
IGNORED

ROTEL RA 1312

CZONKIN

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

uwaga wykop :D

a powaznie to ja posiadam taki sprzet jak w temacie. Jest to 2 od gory model z najlepszych lat Rotela... czyli z konca '70. Zbudowany jak czołg, waga 17,5kg, co w srodku... potezne ekranowane trafo, w zasilaczu kondzie 2x 15.000uf Negative Black, potenjometr volume czarny Alps, reszta tez Alpsy, 8 tranzystorow NEC chlodzonych sporymi czarnymi radiatorami. Nie pamietam dokladnie podoboru mocy ale blisko 1kV hehe. calosc zbudowana na kilku duzych plytkach umieszczonych na specjalnych stelazach: osobna plytka zasilacza, osobna koncowki mocy, osobna dla preampa itd. genralnie kupa elektroniki i platanina kabli. Z wygladu tez jest piekny 0 gruby alu przedni panel, alu galki i przelaczniki, podswietlane na bursztynowo wskazniki wysterowania... cholernie solidny kabel zasilajacy z jakas finezyjna wtyczką.

moc 2 x 200W SINUS !!

a jak gra.. hmm

u mnie aktualnie sygnal czerpie z Marantza CD-17 oraz deonna dcd 2560, kolumny Eltax Liberty 3+.

Gra ladnie, z poteznym wygarem i energią, kazdej muzyce towarzyszy solidna podstawa basowa, basu i to dobrego mocnego i szybkiego jest wrecz nadmiar (mimo tego,ze poki co mam kijowe kable), wysokie wyraziste, ale nie uciazliwe, srednica plastyczna. Niestety ja mam zbyt slabe (niby 80W sinus) kolumny do tego wzmaka, jak odkrece go 'o 2 zabki' od poczatku skali volume to sie nie da wytrzymac - jest bardzo glosno. Ale naprawde polecam - mialem przed nim Luxmana M-02, Yamahe A-1060 i jeszcze kilka innych wzmakow z tamtego okresu, ale ten Rotel wszystko wymiotl (slucham glownie rocka i gotyku). dalem za niego 900zl w stanie idealnym, 100% oryginalny nie naprawiany. pozdrawiam i polecam, choc to wielka rzadkosc na rynku wtornym

https://www.audiostereo.pl/topic/14321-rotel-ra-1312/#findComment-945415

jakby ktos byl zainteresowany to udalo mi sie znalezc jeden egzemplarz na ebay'u:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cena 400 ojro.

pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/14321-rotel-ra-1312/#findComment-945427

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.