Skocz do zawartości
IGNORED

Napęd do JBL Studio 280

Conrado

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję sprzętu do napędzenia JbL Studio 280.  Budżet ok. 2500 zł

Myślałem nad Yamaha rn 602,Yamaha A-S701 + N301 może jakiś Denon lub Pionek, albo całkiem coś innego. Gdybym wiedział co wybrać to bym nie szukał pomocy ?

Z góry dziękuję za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/143312-nap%C4%99d-do-jbl-studio-280/

Może nie wyglądają, ale to dobre wzmacniacze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

reszta na źródło ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Nie wiem jakie gatunk muzyczne słuchasz, ale do JBL warto poszukać wzmacniacza o charakterystyce raczej równej, gęstej, dociążonej. Yamaha nie jest dobrym pomysłem, znacznie lepiej sprawdzi się np. Marantz PM7005, jeśli lubisz mocne, szybkie i energiczne granie, na pewno NAD C356 BEE, Advance Acoustics X-i75, może Vincent SV-400. Troszeczkę droźej, ale bardzo dobrze sprawdzi się Cyrus One.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porownania oraz indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi,

Wszyscy Panowie wskazaliście NAD-a, więc coś w tym musi być:)

Zapomniałem dodać ,że mam jeszcze home-made aktywny woofer, chociaż w 80% jest on wyłączony, odpalany sporadycznie pod film lub na imprezę...do tego SL 1210 mk2

Co do muzyki to 40% rock+30% electro+10% jazz+20% pop mojej żony ?

@Q21 Advance,Vincent i Cyrus są wspaniałe i chyba to do , któregoś z nich mi bliżej niż do NAD-a....chociaż ta używka od @audioburak jest bardzo kusząca.

3 godziny temu, Conrado napisał:

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi,

Wszyscy Panowie wskazaliście NAD-a, więc coś w tym musi być:)

Zapomniałem dodać ,że mam jeszcze home-made aktywny woofer, chociaż w 80% jest on wyłączony, odpalany sporadycznie pod film lub na imprezę...do tego SL 1210 mk2

Co do muzyki to 40% rock+30% electro+10% jazz+20% pop mojej żony ?

@Q21 Advance,Vincent i Cyrus są wspaniałe i chyba to do , któregoś z nich mi bliżej niż do NAD-a....chociaż ta używka od @audioburak jest bardzo kusząca.

Cyrus będzie bliżej brzmienia NAD, ale zdecydowanie polecałbym wzmacniacz Advance Acoustics do JBL, to bardzo dobra opcja.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.