Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab M-Dac Plus

vaski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. 

Jestem szczęśliwym posiadaczem Audiolaba M-Dac Plus. Do tej pory jako źródło używałem zamiennie Marantza CD16 oraz przez wejście USB iPada Air.

Niestety szlak trafił mi iPada i nie mam jak słuchać radia internetowego.

Nie chcę kupować nowego gadżetu od Apple i mam pytanie. 

Czy Audiolab zagra przez USB z jakiegoś zewnętrznego DAPa?

W instrukcji M-Daca Plus znalazłem wpis BY móc korzystać z połączenia USB <> komputer potrzeba zainstalować sterownik na komputerze, ale jak to jest z innymi urządzeniami podłączonymi przez USB do Audiolaba?

Ps. Od znajomego dowiedziałem się iż jego M-dac (zwykły) nie potrzebował żadnego sterownika do współpracy z komputerem.

https://www.audiostereo.pl/topic/143389-audiolab-m-dac-plus/

Witam,

Z Audiolabem M-DAC+ i DAPem bywa różnie. Na pewno musisz zaopatrzyć się w kabelek USB OTG.  Warto spróbować, a jak by się nie udało to proponuję zaopatrzyć się w aplikację USB Audio Player Pro, który posiada większe wsparcie. 

Pozdrawiam 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

To nie dobrze, że bywa różnie. Tym samym nie mogę kupić bez testu DAPa, a to utrudnia temat.

Wiecie może, które DAPy dogadują się z M-dac bez problemu? 

Robię przymiarki do używanego Astella (te z nowszych wersji nie mają już niestety wyjścia optycznego) 

Najpewniejszą opcją byłby DAP, który pracuje na androidzie. W takim przypadku prawdopodobieństwo współgrania jest większe. Warto także spojrzeć czy DAP ma OTG. 

Pozdrawiam 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Czy to ustrojstwo musi byc mobilne?

jesli nie, to wzial bym uzywany MacBook Air. Masz znakomite podlaczenie przez USB (bez jakichs sterownikow I ínnych dupereli), pelna fleksybilnosc sterowania, wybor dobrych Playerow (n.P. JRiver) i porzadny ekran!!!

Do tego zewntrzny dysk dowolnej wielkosci i masz znakomity system wspomagajacy wszelkie formaty w dowolnej jakosci!

3 godziny temu, xajas napisał:

Czy to ustrojstwo musi byc mobilne?

jesli nie, to wzial bym uzywany MacBook Air. Masz znakomite podlaczenie przez USB (bez jakichs sterownikow I ínnych dupereli), pelna fleksybilnosc sterowania, wybor dobrych Playerow (n.P. JRiver) i porzadny ekran!!!

Do tego zewntrzny dysk dowolnej wielkosci i masz znakomity system wspomagajacy wszelkie formaty w dowolnej jakosc

Tak, z racji częstych delegacji potrzebuję czegoś z dobrej jakości dźwiękiem do słuchawek, a nie mam pieniędzy na zakup jakiegoś fajnego DAPa + innego cyfrowego źródła pod duże stereo do domu. 

DAP Astell Kern SR15 nie współpracuje z Audiolab M-dac plus na obecną chwilę. Może się to zmieni w przyszłości po aktualizacji softu.

Sprawdzone oczywiście z przejściówką USB-OTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.