Skocz do zawartości
IGNORED

Źródło XRL, wzmacniacz RCA, przejściówka poprawa dźwięku?

worms

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć czy stosowanie przejściówki: Cardas FRCA-MXLR ,  wzbogaci doznania słuchowe jeżeli wymusi się właśnie takie połączenie mimo iż wzmacniacz nie jest zbalansowany?

Ktoś zasugerował mi bym zaopatrzył się w taką przejściówkę , gdyż podpinając źródło ( odtwarzacz sieciowy)nie wykorzystam w pełni jego mocy gdyż po XRL gra dużo lepiej.
Czy to ma sens skoro wzmacniacz i tak nie jest zbalansowany? 

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

24 minuty temu, worms napisał:

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć czy stosowanie przejściówki: Cardas FRCA-MXLR ,  wzbogaci doznania słuchowe jeżeli wymusi się właśnie takie połączenie mimo iż wzmacniacz nie jest zbalansowany?

Myślę, że nie wzbogaci, a na pewno zuboży portfel. Myślałem o czymś podobnym bo mam DACA z wyjściem zbalansowanym XLR i szukałem na wielu forach czy jest sens kombinować przejściówkę do RCA wzmacniacza. Nikt nie potwierdził, że będzie lepiej. Pozdrawiam.

Też mi się to wydaje nieprawdopodobne by coś się mogło poprawić, możliwe że Pan który posiada te przejściówki chce się ich pozbyć i dlatego podsunął taki pomysł, sam korzysta i uważa że jest super i dużo się zyskuje.

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.