Skocz do zawartości
IGNORED

Rozwój duchowy

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, jakub102 napisał:

Czasami ktoś z rodziny kradnie nam energie można to sprawdzić wahadełkiem. Można wizualizować odcięcie się od tej osoby i wizualizować że jesteśmy otoczeni kołem energii której nic nie przenika.

Filmiki to przeważnie mózgotrzepy mało jest wartościowych informacji.

My chrześcijanie mamy zakazane czary i wróżbiarstwo. Całe szczęście. Zobacz film "Tylko ty" 1994r. Tam jest pokazane jak to wpływa na życie człowieka i jego wolność.

2 godziny temu, Piotr_1 napisał:

My chrześcijanie mamy zakazane

Ale korci żeby odkryć prawdę. Tyle książek w Watykanie zamknięte i tyle promowania głupoty...

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

14 godzin temu, Piotr_1 napisał:

My chrześcijanie mamy zakazane czary i wróżbiarstwo. Całe szczęście. Zobacz film "Tylko ty" 1994r. Tam jest pokazane jak to wpływa na życie człowieka i jego wolność.

Coś jest na rzeczy ,osoby ze słabą psychika nie powinny się brać za np. Tarota. Efektem jest uzależnienie podobne do pejsbuka i tiktłoka.

Godzinę temu, mariusz05 napisał:

Coś jest na rzeczy ,osoby ze słabą psychika nie powinny się brać za np. Tarota. Efektem jest uzależnienie podobne do pejsbuka i tiktłoka.

Życie człowieka nosi znamiona ciągłej walki. Czy to praca, czy sport. Czy w takim razie sięganie po czary nie jest zwyczajną próbą uzyskania przewagi jednych ludzi nad drugimi? Ktoś wyznaczył jakieś reguły tej "gry"?

A w sporcie?

W sportach są reguły, na przykład zakaz używania dopingu czy nieczystych zagrań. Pomimo to wielu sportowców sięga po niedozwolony regulacjami doping. To jak to jest? Kto tutaj się pomylił? Ktoś ustalił złe reguły? Regulamin danej dyscypliny napisał jakiś ograniczony umysłowo, "nieprzebudzony" sportowy biskup? Może złośliwie, żeby hamować możliwość sportowego rozwoju jednostek które mają swoją wizję sportu?

6 godzin temu, Piotr_1 napisał:

ycie człowieka nosi znamiona ciągłej walki. Czy to praca, czy sport. Czy w takim razie sięganie po czary nie jest zwyczajną próbą uzyskania przewagi jednych ludzi nad drugimi? Ktoś wyznaczył jakieś reguły tej "gry"?

Chodziło mi o coś innego ale twój punkt widzenia też się na to łapie. W skrócie pożyczyłem zakupione z ciekawości  karty znajomej która chciała sama uzyskać informacje na temat przyszłości swojego małżeństwa ale jak czas pokazał w niczym jej ten fakt nie pomógł. Tak samo informacje z kart które zostały udzielone osobom zaciekawionym Tarotem też w niczym im nie pomogły i tak zrobiły błędy przed którymi zostały ostrzeżone. Zakres informacji był bardzo szeroki od śmierci nieślubnego dziecka po chwilową ślepotę dwóch osób czy nawet śmierć kogoś z rodziny.

4 godziny temu, jakub102 napisał:

Świadek egzorcyzmów opowiada co i jak:

Pomijając fakt iż są to rozważania i spostrzeżenia z perspektywy świata katolickiego, co też trzeba by było uwzględnić zachowując sporą dozę ostrożności (dziwnych wniosków i "informacji" nie brakuje), ja wnioski z Atora w ostatnich dwóch minutach popieram (czyli że zarówno z perspektywy osoby wierzącej jak i z perspektywy osoby niewierzącej zabawa w ezoterykę, wróżby i czary nie jest działaniem rozsądnym).

Edytowane przez Piotr_1
W dniu 11.12.2024 o 19:13, mariusz05 napisał:

Chodziło mi o coś innego ale twój punkt widzenia też się na to łapie. W skrócie pożyczyłem zakupione z ciekawości  karty znajomej która chciała sama uzyskać informacje na temat przyszłości swojego małżeństwa ale jak czas pokazał w niczym jej ten fakt nie pomógł. Tak samo informacje z kart które zostały udzielone osobom zaciekawionym Tarotem też w niczym im nie pomogły i tak zrobiły błędy przed którymi zostały ostrzeżone. Zakres informacji był bardzo szeroki od śmierci nieślubnego dziecka po chwilową ślepotę dwóch osób czy nawet śmierć kogoś z rodziny.

Tarot przedstawi przyszłe i przeszłe zdarzenia zgodnie z poziomem wibracyjnym pytającego. Jeżeli osoba ta nie zmieni tego poziomu ,,wyrok,, się spełni. 

8 godzin temu, TomekL3 napisał:

Tarot przedstawi przyszłe i przeszłe zdarzenia zgodnie z poziomem wibracyjnym pytającego. Jeżeli osoba ta nie zmieni tego poziomu ,,wyrok,, się spełni. 

Mój poziom wibracyjny jest dzisiaj PRZEchuj! Chyba żaden tarot by mi się nie spełnił, chyba że do podcierania tyłka. Jak miałbym podejść do tego zagadnienia?

1 godzinę temu, Piotr_1 napisał:

Mój poziom wibracyjny jest dzisiaj PRZEchuj! Chyba żaden tarot by mi się nie spełnił, chyba że do podcierania tyłka. Jak miałbym podejść do tego zagadnienia?

Każdemu wg. potrzeb i możliwości. Co do tego mają wibracje i  jakieś inne fluidy. Kupiłem książkę z kartami w latach 90 tych żeby sprawdzić czy coś w tym jest czy totalne brednie. Mi wyszło to co wyszło .Dałem sobie spokój bo stwierdziłem że taka wiedza mi nie jest do niczego potrzebna po za tym nic niema za darmo nawet w tych sprawach. Lepiej sobie żyć w miarę spokojnie niż skończyć nie wiadomo gdzie.

1 minutę temu, mariusz05 napisał:

Każdemu wg. potrzeb i możliwości. Co do tego mają wibracje i  jakieś inne fluidy. Kupiłem książkę z kartami w latach 90 tych żeby sprawdzić czy coś w tym jest czy totalne brednie. Mi wyszło to co wyszło .Dałem sobie spokój bo stwierdziłem że taka wiedza mi nie jest do niczego potrzebna po za tym nic niema za darmo nawet w tych sprawach. Lepiej sobie żyć w miarę spokojnie niż skończyć nie wiadomo gdzie.

Spokój, dokładnie.

Też tak myślę że ufoki pomerdały w małpim DNA i tak powstaliśmy. Ale to DNA ma potencjał- jak rozwijamy się duchowo to możemy rozwinąć boskie moce 🙂

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Czyli jednak błąd w Apokalipsie. Dobrze wiedzieć że Jan się pomylił, bo to dość przerażający fragment. Kto by pomyślał, 2000 lat przyszło czekać na to oświecenie które stało się tutaj i dzisiaj i to w takim niepozornym wątku.

W dniu 13.12.2024 o 09:35, TomekL3 napisał:

Sam przedstawiasz tarota jako narzędzie pejoratywne nazywając wynik wrózby wyrokiem. 🙂

Po co zatem propagujesz tę bezsensowną próbę odczytania przyszłości skoro kojarzy Ci się ona  z wyrokiem?

Czyżby życie człowieka nie miało dla Ciebie jasnych dobrych, szczęśliwych zdarzeń chwil dobrego czasu?

To przerażająca perspektywa wskazująca na to ,że Twoje doznania przeżycia zostały zdominowane przez pierwotne zło

13 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Czyli nie będzie ponownego i realnego drugiego przyjścia? Błąd w Apokalipsie? Straszenie ludzi?

W cytacie Tomka jest próba połączenia czy raczej próba włączenia chrześcijaństwa do New Age.

Z jednej strony facet przestawia podstawowe prawdy NA czyli boskość w sensie energii którą jest całe stworzenie łacznie ze swym stwórcą "jak mozesz skrzywdzić kogoś kto jest tobą?"

Teoria ta opiera się na braku odrębności jednostki ludzkiej jako połaczenia konkretnego niepowtarzalnego ciała z jedną wieczną odrębną duszą, duchem , jaźnią świadomościa jaką człowiek uzyskuje w momencie poczęcia, podobnie jak unikalne DNA.

W tym świetle ładowanie na siłę Chrystusa do tych teorii jako potwierdzenia ich istnienia jest dość karkołomne i wynika po pierwsze z braku wiedzy o nauczaniu Jezusa jak i szukaniu na siłę sposobu dotarcia do świadomości chrześcijanina, który czytając odniesienia do Jezusa mógłby się tym zgubnym kierunkiem zainteresować.

Warto zauważyć manipulacyjne podpieranie się Biblią od JA Jestem wypowiedziane przez Boga do Mojżesza, potem powtórzone przez Jezusa kilkukrotnie np" Zanim Abraham stał się Ja Jestem"

Jednak nigdzie nie ma "My jesteśmy"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

My ludzie dzięki ofierze Jezusa możemy stać się Jego braćmi być z Nim i w Nim ale tylko dzięki aktowi własnej woli aktowi wiary i przyjęcia łaski a nie z automatu jakto przedstawia Tomek z NA.

Zauważam tez nową metodę indoktrynacji jaką stosują "objawiciele" New Age.

faktem jest ,że dla Boga "jeden dzień jest jak tysiąc lat a tysiąc lat jak jeden dzień" i skoro Bóg mówi o Sobie Ja Jestem to każdy akt z planu zbawienia dzieje się w czasie teraźnijejszym ...staje się.

I jak widać ten fakt zaczęli używać entuzjaści NA do swoich teorii.

Dlatego polecam gorąco z wielką rozwagą i krytycyzmem podchodzić do takich teorii zwłaszcza gdy sposób ich prezentacji jest tak pretensjonalny i jednocześnie krzykliwy

4 godziny temu, TomekL3 napisał:

Nie będzie.

Każdy człowiek, który zmarł zmartwychwstanie i jego dusza połaczy się z uwielbionym ciałem, które będzie miało takie same cechy jak ciało Jezusa po zmartwychstaniu.

Co do świadomości to św PAweł pisze "Poznam tak jak zostałem poznany" czyli do końca w pełni.

Zapowiedź tego dnia przekazał sam Jezus. Mk24-32

"W owe dni, po tym ucisku, słońce się zaćmi i księżyc nie da swego blasku. 25 Gwiazdy będą padać z nieba i moce na niebie zostaną wstrząśnięte. 26 Wówczas ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego w obłokach z wielką mocą i chwałą9. 27 Wtedy pośle On aniołów i zbierze swoich wybranych z czterech stron świata, od krańca ziemi aż do szczytu nieba.

(...)

Niebo i ziemia przeminą, ale słowa moje nie przeminą.
32 Lecz o dniu owym lub godzinie nikt nie wie, ani aniołowie w niebie, ani Syn12, tylko Ojciec."

Dlatego zapoznaj się może najpierw z nauką Jezusa , z tym co mówił i robił zamiast wypisywać niczym nie poparte opinie.

Ukryta Zawartość

@expert Wiem wiem, oni mają codziennie jakieś nowe, kolorowe wizje i zawsze coś przeinaczają żeby móc się pod to gładziej "podpiąć". Dziś taki pomysł, jutro będzie jeszcze barwniejszy.

Ja już nie raz zgłaszałem fałszywe informacje o Biblii które implementują, ale demaskowanie jakiegokolwiek ich podstępu nie robi na nich wrażenia. Idą na ilość, za trzy dni znów wymyślają coś nowego. Ktoś tam się zawsze złapie na te kolorowe bajki, więc utarg jest.

15 minut temu, expert napisał:

W cytacie Tomka jest próba połączenia czy raczej próba włączenia chrześcijaństwa do New Age.

Z jednej strony facet przestawia podstawowe prawdy NA czyli boskość w sensie energii którą jest całe stworzenie łacznie ze swym stwórcą "jak mozesz skrzywdzić kogoś kto jest tobą?"

Teoria ta opiera się na braku odrębności jednostki ludzkiej jako połaczenia konkretnego niepowtarzalnego ciała z jedną wieczną odrębną duszą, duchem , jaźnią świadomościa jaką człowiek uzyskuje w momencie poczęcia, podobnie jak unikalne DNA.

W tym świetle ładowanie na siłę Chrystusa do tych teorii jako potwierdzenia ich istnienia jest dość karkołomne i wynika po pierwsze z braku wiedzy o nauczaniu Jezusa jak i szukaniu na siłę sposobu dotarcia do świadomości chrześcijanina, który czytając odniesienia do Jezusa mógłby się tym zgubnym kierunkiem zainteresować.

Warto zauważyć manipulacyjne podpieranie się Biblią od JA Jestem wypowiedziane przez Boga do Mojżesza, potem powtórzone przez Jezusa kilkukrotnie np" Zanim Abraham stał się Ja Jestem"

Jednak nigdzie nie ma "My jesteśmy"

Ukryta Zawartość

My ludzie dzięki ofierze Jezusa możemy stać się Jego braćmi być z Nim i w Nim ale tylko dzięki aktowi własnej woli aktowi wiary i przyjęcia łaski a nie z automatu jakto przedstawia Tomek z NA.

Zauważam tez nową metodę indoktrynacji jaką stosują "objawiciele" New Age.

faktem jest ,że dla Boga "jeden dzień jest jak tysiąc lat a tysiąc lat jak jeden dzień" i skoro Bóg mówi o Sobie Ja Jestem to każdy akt z planu zbawienia dzieje się w czasie teraźnijejszym ...staje się.

I jak widać ten fakt zaczęli używać entuzjaści NA do swoich teorii.

Dlatego polecam gorąco z wielką rozwagą i krytycyzmem podchodzić do takich teorii zwłaszcza gdy sposób ich prezentacji jest tak pretensjonalny i jednocześnie krzykliwy

Każdy człowiek, który zmarł zmartwychwstanie i jego dusza połaczy się z uwielbionym ciałem, które będzie miało takie same cechy jak ciało Jezusa po zmartwychstaniu.

Co do świadomości to św PAweł pisze "Poznam tak jak zostałem poznany" czyli do końca w pełni.

Zapowiedź tego dnia przekazał sam Jezus. Mk24-32

"W owe dni, po tym ucisku, słońce się zaćmi i księżyc nie da swego blasku. 25 Gwiazdy będą padać z nieba i moce na niebie zostaną wstrząśnięte. 26 Wówczas ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego w obłokach z wielką mocą i chwałą9. 27 Wtedy pośle On aniołów i zbierze swoich wybranych z czterech stron świata, od krańca ziemi aż do szczytu nieba.

(...)

Niebo i ziemia przeminą, ale słowa moje nie przeminą.
32 Lecz o dniu owym lub godzinie nikt nie wie, ani aniołowie w niebie, ani Syn12, tylko Ojciec."

Dlatego zapoznaj się może najpierw z nauką Jezusa , z tym co mówił i robił zamiast wypisywać niczym nie poparte opinie.

Opinia jest poparta własnym doświadczeniem a przez to zrozumieniem przekazu Jezusa. E. Tolle przytaczam ze względu na te same wnioski. Ja Jestem jest jak najbardziej wystarczające. Właściwie wystarczy samo Jestem, a skoro jestem całością i jednością jednocześnie zbędne jest My Jesteśmy. NA nie ma z tym nic wspólnego. Nawet nie znam założeń tego ruchu. 
Zbawieniem więc jest uświadomienie sobie kim jestem. To zmienia zupełnie perspektywę z istoty nic nie znaczącej do istoty będącej Bogiem. Z oddzielenia ( co stosują religie) do pełnej jedności, do Jestem. 

58 minut temu, Piotr_1 napisał:

@expert Wiem wiem, oni mają codziennie jakieś nowe, kolorowe wizje i zawsze coś przeinaczają żeby móc się pod to gładziej "podpiąć". Dziś taki pomysł, jutro będzie jeszcze barwniejszy.

Ja już nie raz zgłaszałem fałszywe informacje o Biblii które implementują, ale demaskowanie jakiegokolwiek ich podstępu nie robi na nich wrażenia. Idą na ilość, za trzy dni znów wymyślają coś nowego. Ktoś tam się zawsze złapie na te kolorowe bajki, więc utarg jest.

Jak do tej pory przez dwa tyś. lat mają utarg kolesie w sukienkach. 

Ukryta Zawartość

37 minut temu, TomekL3 napisał:

Jak do tej pory przez dwa tyś. lat mają utarg kolesie w sukienkach.

Ofiary jakie składają wierzący są dobrowolne. Jeśli uważasz , że należy szanować Twój światopogląd nie obrażaj innych wierzeń ani ludzi tę wiarę wyznających.

to co tu napisałeś to bardzo chamskie i obraźliwe określenie osób duchownych lub konsekrowanych.

Niestety Twoje zjednoczenie z Jestem nie nastąpi szybko skoro krzywdzisz innych ludzi, którzy nic złego ci nie zrobili

To postaraj się uszanować mój światopogląd miast zarzucać NA lub niezrozumienie przekazu chrystusowego.

Zastanów się jak chcesz dlaczego chrześcijańska wiara opiera się na dużo wcześniejszych przekazach Sumeru i Babilonu.

10 minut temu, TomekL3 napisał:

To postaraj się uszanować mój światopogląd miast zarzucać NA lub niezrozumienie przekazu chrystusowego.

Jeśli same słowa Jezusa przeczą Twojemu przekazowi to nie jest dziwne , że zarzucam Ci niewiedzę i nie zrozumienie Jezusa i nie ma to nic wspólnego z brakiem szacunku do Twojego światopoglądu.

Poza tym nie określiłeś jego ram a to co  piszesz ma wiele wspólnych cech z New Age i stąd moja interpretacja.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.