Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizory - trendy, nowości - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

58 minut temu, konradskala napisał:

Reszta MiniLED-ów leży i kwiczy, w tym topowe Hisense, TCL czy Samsungi.

Gruba przesada. Może algorytmy nie są aż tak zaawansowane jak w Sony, ale cytowane określenie jest nieporozumieniem.

Niestety Sony wszystko co zyska doskonałością swoich algorytmów - traci mniejszą (nieraz znacznie) ilością stref lokalnego wygaszania. Tak więc ogólny bilans wychodzi (w najlepszym przypadku) na zero. 

Wygląda na to, że Sony potrafi stworzyć doskonałe algorytmy, ale tylko na mniejszą ilość stref. Opracowanie równie doskonałych na dużą ilość stref jest poza ich zasięgiem.

Czyli obraz ściemnia się o 500 nit, co jak się okazuje...jest bardzo dobrym rezultatem jak na MiniLED.

O ile ściemni się obraz OLED w identycznych warunkach? 

Jeszcze raz - obrazy z natury masz poniżej, w HDR. Najlepszy MiniLED Sony Bravia 9, w środku TCL C855, a na dole OLED LG G5 

Daruj sobie wklejanie obrazków na których nic nie widać. 

25 minut temu, Chloru napisał:

Natomiast robienie kurtyzany z logiki masz opanowane do perfekcji. Co widać po powyższej wypowiedzi. 

Mógłbyś wskazać konkretnie co w moim wpisie jest nielogicznego? Same epitety to za mało.

Edytowane przez Bobcat
8 minut temu, Bobcat napisał:

Daruj sobie wklejanie obrazków na których nic nie widać. 

Dlatego masz podpisane obrazki. 

8 minut temu, Bobcat napisał:

Mógłbyś wskazać konkretnie co w moim wpisie jest nielogicznego? Same epitety to za mało.

Jeżeli telewizor wykonany w technologii A pokaże 100% na planszy testowej i 50% na scenie z filmu to telewizor wykonany w technologii B też się tak zachowa.  

16 minut temu, Chloru napisał:

Jeżeli telewizor wykonany w technologii A pokaże 100% na planszy testowej i 50% na scenie z filmu to telewizor wykonany w technologii B też się tak zachowa.  

A nie zachowa? Może nie 50% tylko jakąś inną liczbę. Milczenie @konradskalaw tej sprawie jest bardziej niż wymowne. 

16 minut temu, Chloru napisał:

Dlatego masz podpisane obrazki. 

Wystarczyłoby zatem podać suchedsk liczby. Obrazki są po to aby je obejrzeć i samemu przekonać. 

Edytowane przez Bobcat
27 minut temu, Bobcat napisał:

Niestety Sony wszystko co zyska doskonałością swoich algorytmów - traci mniejszą (nieraz znacznie) ilością stref lokalnego wygaszania. Tak więc ogólny bilans wychodzi (w najlepszym przypadku) na zero. 

Bravia 9 - ilość stref:

65" - 1512

75" - 1920

85" - 2808

Mało? Chyba nie. Mniej jak u chińskiej konkurencji? Tak.

Z tą tylko różnicą, że w Sony działają świetnie. 

18 minut temu, Bobcat napisał:

A nie zachowa? Może nie 50% tylko jakąś inną liczbę. Milczenie @konradskalaw tej sprawie jest bardziej niż wymowne. 

Primo - piękne samozaoranie, leć po dopłatę z Unii. Secundo pisał ostatni raz godzinę temu. Zabawne jakie wnioski potrafisz wyciągać na tej podstawie. 

18 minut temu, Bobcat napisał:

Wystarczyłoby zatem podać suchedsk liczby. Obrazki są po to aby je obejrzeć i samemu przekonać. 

Złej baletnicy... ja kończę bo nadajemy na zdecydowanie różnych falach a na takie pierdololo jakie uprawiasz mam niestety uczulenie. 

35 minut temu, Bobcat napisał:

Daruj sobie wklejanie obrazków na których nic nie widać

Czego nie rozumiesz? Czego nie widzisz?

Godzinę temu, konradskala napisał:

Na czym polega gorsze (Twoim zdaniem) działanie w chińskich?

Godzinę temu, konradskala napisał:

Tyle wiem co przeczytałem. Obrazki są zupełnie niewidoczne. A już żeby na ich podstawie wyciągać jakiś wnioski - zakrawa na żart. 

Godzinę temu, Chloru napisał:

Primo - piękne samozaoranie, leć po dopłatę z Unii.

Nie ważne czy z sensem - ważne, że coś udało się napisać.

39 minut temu, Bobcat napisał:
1 godzinę temu, konradskala napisał:

Na czym polega gorsze (Twoim zdaniem) działanie w chińskich?

Fatalny w skutkach spadek jasności i kontrastu w treściach HDR.

41 minut temu, Bobcat napisał:
1 godzinę temu, konradskala napisał:

Tyle wiem co przeczytałem. Obrazki są zupełnie niewidoczne.

Masz coś nie tak z przeglądarką lub smartfonem. Sprawdziłem i mnie na trzech laptopach z Operą, Firefoxem i Chrome normalnie się wszystko otwiera. Na smartfonie także.

44 minuty temu, Bobcat napisał:

A już żeby na ich podstawie wyciągać jakiś wnioski - zakrawa na żart. 

Jak wyświetlisz i zobaczysz co wyszło w pomiarach jasności - nie będziesz miał powodu do żartów.

• Pokaż nowe odpowiedzi