Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do 1500 zł, pokój 21 metrów

skylux70

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję taniego subwoofera do zestawu kolumn KEF Q950+Marantz 6006.

Zalezy mi by na niewielkich głośnościach generował niski bas, poniżej 35 Hz. Słucham zazwyczaj cicho i chciałbym wzmocnić tylko pasmo 35 Hz w dół. Tak naprawdę te kolumny też są to tego zdolne, ale mam słabą akustykę (płytki na podłodze) i chciałbym w niewielki sposob podreperować zejscie basu.

Rozglądałem się za:

Magnat 302

Heco Victa Prime Sub 252

Klipsch R-12SW

Słuchałem kilka lat temu Magnata 302 i Klipsch 10. Magnat schodził niżej. Nie wiem jak to jest w wyzszych modelach Klipsche. Wiem, że Heco też czasami mile zaskoczyć. Słuchałem tez, że Boston Acoustics potrafi zrobić coś fajnego za dobrą cenę.

Który z nich da mi ten najnizszy bas przy małej głosci i nie będzie dudnił?

Który na najlepszą kontrolę, regulację?

Czy są jeszcze jakieś propozycję godne rozważenia ?

Pozdrawiam.

Myślę że masz za duże wymagania przy tej cenie. Ale polecam poszukać w używkach - z najbardziej popularnych i sprawdzonych - Velodyne, Rel, SVS, może się coś znajdzie. Do cichego słuchania moim zdaniem najlepiej coś na większym przetworniku (30cm) i optymalnie w obudowie zamkniętej - wtedy będzie największa precyzja i płynność basu, bez podbić. To jest właśnie najgorsze w subwooferach jeśli chodzi o muzykę - gdy włączasz inny utwór i musisz poprawiać ustawienie, które przed chwilą było dobre w innym utworze. 

Niestety muszę przyznać rację  przy takiej kwocie możesz kupić subwoofer nadający się bardziej do kina niż do muzyki dopiero takie firmy jak REL, SVS będą najtańszymi subami z odpowiednią kontrolą, ale na to musisz przeznaczyć około 2500 tysiąca.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 28.07.2019 o 23:51, skylux70 napisał:

Który z nich da mi ten najnizszy bas przy małej głosci i nie będzie dudnił?

Który na najlepszą kontrolę, regulację?

Czy są jeszcze jakieś propozycję godne rozważenia ?

Sub do muzyki... REL? Ewentualnie z MA Bronze W10. Jest w konstrukcji zamkniętej i trochę lepiej wybrzmiewa niż T5.
Podane przez Ciebie sub'y to modele kinowe, a jeśli takiego szukasz to spójrz na Heco Aurorę Sub 30.
Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.