Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana Monitor Audio RX8

Milczar

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

mam sprawę dotyczącą zmiany kolumn w moim systemie. Obecnie muzyka (jazz, blues, pop i trochę elektroniki) idzie z NAD-a 356 (po modyfikacji przez kolegę muda44, to ważne!), NAD-a 565 i Monitor Audio RX8. Za parę tygodni będę miał najprawdopodobniej szansę kupić Monitor Audio GS60 (tak się akurat składa, że ta sama firma kolumn co teraz). Oczywiście wiem, że są to lepsze kolumny niż moje, ale... czy nie są właśnie za dobre do moich klocków? Jak oceniacie możliwości NAD-ów 356 (po modzie) i 565 w kontekście GS60? Czy komponenty pozwolą kolumnom rozwinąć skrzydła czy ich jakość jest zbyt niska i zduszą paczki?

Z góry dzięki za uwagi,
Marcin

https://www.audiostereo.pl/topic/145466-wymiana-monitor-audio-rx8/
1 godzinę temu, Milczar napisał:

(...)NAD-a 356 (po modyfikacji(...)

Kolega pomylił dział.

Zakładka DIY jest gdzie indziej.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

rochu,

daj już spokój, SPAM-ujesz. Chłopak pyta o radę, a Ty od radu zakładkę każesz zmieniać?

Na pewno ten Nadzik to będzie za mało do GS 60. Może chciałbyś zmienić elektronikę? na lepszą?

Na pewno GS60 to znacznie lepsze kolumny, niż obecnie posiadane przez Ciebie modele. Jeśli dobra cena i stan idealny, to na pewno warto. Natomiast musisz pamiętać, że to kolumny wymagające od wzmacniacza. Po pierwsze potrzebują wydajny piecyk, po drugie z gorszym, słabszym wzmacniaczem potrafią zagrać jasno, sucho, męcząca.

Reasumując, jeśli nie chcesz popełnić błędu, to koniecznie przed decyzją zakupy posłuchaj takiego systemu, chyba że w najbliższym czasie zamierzasz wymienić wzmacniacz.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj.

U mnie modowany Nad c356 gra z Monitor Audio gs20 w 20m2 i jak dla mnie jest to genialne połączenie :-)

Jak jesteś ze Śląska to wpadaj na odsłuch.

Jak masz okazje kupić gs60 w dobrej cenie to bierz bo to rzadko spotykane i świetne kolumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.