Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX-V 1500 czy PIONEER VSX-1014 ??

Predator

Rekomendowane odpowiedzi

" Prosze o pomoc "

Witam serdecznie, od kilku dni rozgladam sie za zestawem kina domowego ma on glownie sluzyc do ogladania filmow (65%) aczkolwiek dobrej muzyki tez lubie posluchac (35%). Zainteresowany bylem dwoma zestawami "YAMAHA RX-V 1500 +YAMAHA DVD-S550 divx" lub "PIONEER VSX-1014+PIONEER DV-575 divx" (kolumny juz wybralem JBL 2x90,2x20,c25 i subc150 natomias co do zestawu sam juz nie wiem.Probowalem zasiegnac porad w sklepach co zajmuja sie sprzedaza takiego sprzetu i nasluchalem sie roznych negatywnych opini raz na yamahe a raz na pioneera (co sklep to inna opinia) a jeszcze inni naklaniali mnie do zmiany decyzji i np:kupna ONKYO ! wiem ze na tym forum siedza fachowcy i licze bardzo na ich pomoc !

DZIEKUJE I POZDRAWIAM !!!

https://www.audiostereo.pl/topic/14589-yamaha-rx-v-1500-czy-pioneer-vsx-1014/

zapomnialem dodac ze taki sam dylemat mialem co do glosnikow "INFINITY BETY 2x50,2x30c250 i subsw10 " i "JBL 2x90,2x20,c25 isubc150"moim wyborem jak juz wczesniej pisalem byly JBL (wypowiadali sie sprzedawcy bardziej pozytywnie co do JBL, w sprzedazy mieli oby dwa zestawy)a moze na forum ktos odda swoja opinie ?? dzieki

>> Predator

Najlepiej gdybyś mógł posłuchać obydwu zestawów z wybranymi przez Ciebie kolumnami i porównać je. Najważniejsze są Twoje wrażenia, a nie podpowiedzi "fachowców", bo każdy i tak doradzi Ci to co sam ma, np. Elfan zawsze wskaże na Yamahę, a ja raczej obstawał bym przy Pionieerze. Pamiętaj, że tu nie ma aksjomatów, tylko gusta i guściki.

Pozdro.

Czolem! elfan. - mam pytanko: tak Ci sie tylko rzeklo, czy RXV1400 (a wiec starszy model) goruje w jakis sposob nad 1500? Powoli zaczajam sie na Yamahe wiec moze ta informacja mi sie przyda :) Przy okazji chcialem powitac wszystkich forumowiczow, to "moj pierwszy raz" :D

Benito nie jest tak do konca.Czesto wzkazuje na Yamahe bo jest tego warta,ale zawsze tego napewno nie robie,a w tym przypadku akurat tak zrobiłem i raczej poleciłem to co ja bym wybrał.Jak zawsze mówiłem,Pioneera to mozesz sobie ale radio do samochodu kupic chociaz i tam sa duzo lepsi od niego,i nie mam na mysli Yamahy;).A dlatego podałem ze lepiej 1400 niz 1500 bo zmian w tej klasie ampli praktycznie nie ma poza bzdetami,a cena na 1400 jest mniejsza bo seria zeszła chociaz nie straciła nic na jakosci a nawet powinna grac lepiej.Dlatego tak twierdze poniewaz po czesci opieram sie na odsłuchu y650 i y 640 i ich porównaniu,650 wypadła gorzej chociaz ma pure directy i inne cuda:),no ale kto na tym forum mi uwierzy w to jak sobie pomyslą ze chwali swoje itd...........ale proponuje najlepiej samemu posłuchac tych 2 serii i ich porównac,w moim przypadku było tak jak napisałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.