Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w wyborze hegel czy roksan pilne proszę

tiktak

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, po latach buduje ponownie zestaw, musze wybrac -   hegel h80 czy caspian m1 ng,  Hegla nie słyszałem natomiast caspian kiedyś bardzo mi odpowiadał. ogólnie muzyka każda, może wiecej rocka. Hegel rocznikowo dużo młodszy caspian już prawie dziadek. w muzyce lubie dużo powietrza muzykalnośc,  na wzmak mam przeznaczone do 4 tyś., Paczki kupię trochę później na razie mam B&W 686s2., a może jakiś piecyk z Naima ?

38 minut temu, ziko369 napisał:

A dlaczego taki wybór?

Kup sobie Jolidę jd1501rc i zamykasz temat...

tak rozeznałem lekko temat i z Jolida raczej problematyczna dostępność, ogłoszeń praktycznie brak. 

Tyle dobrego gadacie o Jolidzie 1501rc, że wlizłem na stronę blueaudio ale tam jest chyba oznaczenie - brak dostępności a dwa - jest tam model z dopiskiem X, co to oznacza? Gra to jeszcze tak jak Wasze 15 -20 letnie Jolki czy to już nie to samo?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Adam 38 napisał:

Tyle dobrego gadacie o Jolidzie 1501rc, że wlizłem na stronę blueaudio ale tam jest chyba oznaczenie - brak dostępności a dwa - jest tam model z dopiskiem X, co to oznacza? Gra to jeszcze tak jak Wasze 15 -20 letnie Jolki czy to już nie to samo?

Adaś...Joleczka tylko z Hameryki ...  ?

a może zainteresuje Cię nasza promocja na  Hegel Rost? W akcji "wymień stary na nowy" Rosta można wyrwać za 6499 PLN. H90 gra co prawda ciut łagodniej, ale jakościowo Rost to półka wyżej ? Akcja trwa do końca miesiąca lub do wyczerpania zapasów, a trochę tego jeszcze jest ? Warto pożyczyć na odsłuch ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Przepraszam, że troszkę się wtrącę, ale akurat jakieś 3 miesiące kolega kupował wzmacniacz. Szukał tego, który najlepiej wpisze się w jego system. W kręgu zainteresowań miał m. in. Rotel RA-1572. Akurat byłem razem z nim w Top Hi-Fi w Katowicach na odsłuchu tego Rotela. Brzmiał fajnie. Po odsłuchu chciał go jeszcze wypożyczyć do domu, żeby sprawdzić, czy w jego pomieszczeniu też dobrze zagra. Odmówiono mu wypożyczenia za kaucją. Dlatego kupił ostatecznie inny wzmacniacz, którego dźwięk także mu odpowiada. Oczywiście w innym salonie, w którym nie było problemu niezobowiązującego wypożyczenia wzmacniacza (mówił że, o ile pamiętam, na 3 dni miał pożyczony).

Mam zatem nadzieję, że salony Top Hi-Fi powoli zmieniają politykę w sprawie wypożyczania sprzętu do domu na odsłuch ?

pozdrawiam serdecznie

5 godzin temu, Rafał_79 napisał:

Mam zatem nadzieję, że salony Top Hi-Fi powoli zmieniają politykę w sprawie wypożyczania sprzętu do domu na odsłuch

jeśli chodzi o wypożyczenia, to o tym decyduje kierownik danego salonu. W tej kwestii każdy salon jest niezależny. Zawsze podkreślam, że my (Poznań ul.Woźna) wypożyczamy sprzęt za kaucją, nawet wysyłkowo. Kwestia dogadania szczegółów telefonicznie. Zapraszam do nas ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

jednak kupiłem capiana m 1 ng, wyszło  najtaniej a co się z tym wiąże szybciej kupie nowe głośnik, obecnie mam b&w 685 s1,  głośniki natomiast coś do 4k.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.