Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz pod głośniki Magnat art144.088

patryk.boros

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Forumowiczów.

To mój początek przygody, dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc w doborze wzmacniacza.

Zdążyłem już usłyszeć i przeczytać parę opinii na temat głośników jakie mam...

Niestety albo stety, są moją własnością i na razie chciałbym je wykorzystać.

Pomieszczenie to salon 22mkw w kwadracie. W pokoju, na jednej ścianie komoda i duży kwiat, na drugiej kanapa i regał z książkami, na trzeciej ścianie okna, dywan na podłodze.

Muzykę zamierzam słuchać ze Spotify. Na samym początku planuje kupić chromecasta, jak uzbieram zastąpie go odtwarzaczem. Co sądzicie o takim podejściu? Macie inne alternatywy niż chromecast?

Słucham różnorodnej muzyki, od soulu i bluesa przez hip-hop, rock i pop.

Budżet jaki chciałbym przeznaczyć na wzmacniacz to około 1000-1200 zl i w tej kwocie celuje w sprzęt używany.

Czy znajdzie się jakiś sensowny wzmacniacz pod moje kolumny?

Z góry dziękuje. 3dcee37126bdaea6204bac78be7df397.jpg

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

W dniu 27.08.2019 o 22:10, patryk.boros napisał:

Muzykę zamierzam słuchać ze Spotify. Na samym początku planuje kupić chromecasta, jak uzbieram zastąpie go odtwarzaczem. Co sądzicie o takim podejściu? Macie inne alternatywy niż chromecast?

Najtańsza sensowna opcja. Spisuje się to dobrze. 
Myślę iż potrzeba nie co ocieplonego wzmaka pod t ekolumienki. Popatrz na używki z Denona ?
Pozdrawiam.

Dzięki za odzew.

Jeżeli chodzi o zakup nowego sprzętu, to wychodzę z założenia, że lepiej kupić coś starszego ale na "tamte czasy" dobrego, niż podstawowy sprzęt w ówczesnym czasie.

U siebie w mieście byłem w sklepie audio i z nowego sprzętu zaproponowali mi Pioneera a40, przekracza nieco mój budżet, ale podobno warty dopłaty, macie jakieś opinie?

S4home - podasz jakieś propozycje używanego Denona?

Dzięki za odzew.

Bardziej skłaniam się ku używce, przypuśćmy 10-cio letniej, która "na tamte czasy" była dobrym sprzętem, niż kupić coś podstawowego w obecnym czasie.

S4Home - mógłbyś napisać jakiś konkretny model?

W dniu 2.09.2019 o 22:55, patryk.boros napisał:

S4home - podasz jakieś propozycje używanego Denona?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  - konkret, nie dziękuj tylko bierz, A-40 nie ma nawet do tego podejścia ?
Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.