Jump to content
IGNORED

Jakie CD do NAD C372?

Maxi

Recommended Posts

Witam

Stalem sie szcześliwych posiadaczem NAD C372 i teraz chcialbym jakiego CD do 3kzl (moze byc nowy lub używany) ? Co ciekawie zagra z tym brzydalem? Moze jakies propozycje?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

arcam 73t - z drugiej ręki możesz wyrwac czasem poniżej 2kpln - jak nie to kup nowy:)

Hidden Content

tak, tylko taki arcam 73t jest zadkoscia, a pozatym zostal CD roku 2004 w angielskiej prasie..z tego co pamietam widzialem tylko jedno ogloszenie w listopadzie w cenie faktycznie okazyjnej okolo 1,9 tys zl... oczywiscie na bierzaco przegladam ogloszenia...natomiast znany z forum Pan Kornik do c372 ma Naim 5i i ponoc super gra :) ale taki CD kosztuje ponad 5tys zl..a to juz za wiele...zastanawiam sie nad nowym CD CA640 lub NAD 542?

Hidden Content

Pomorskie

0600 366 294

ARCAM cd 73 T kolor srebrny 2200 zł

2005-01-05

id:12449

to ogloszenie z www.hifi.pl

Hidden Content

Dla wyjasnienia - to nie ja dalem to ogloszenie. CD 73 jest na czele mojej listy odtwarzaczy z tego zakresu cenowego - nie sluchalem niestety z NAD'em. Poczytaj opinie - sama prawda, choc "zlepiania sie" instrumentow nie zauwazylem. Glebokosc sceny - super, a na to jestem czuly.

Hidden Content

Nowego kupisz za 3 kPLN, z tego co slyszalem w salonie handlujacym Arcamami - ten CD potrzebuje sporo czasu zanim dojdzie do swojego brzmienia.

Hidden Content

Ale sobie nabijam licznik - teraz dopiero skojarzylem, zes Ty z 3miastka. Podejdz do Salonu SiR, wypozycz za kaucja tego CD 73 i posluchaj w domu. Nie mialem zadnych problemow z wypozyczaniem kilku CD (m.in. Azur 640). Poza tym Top HiFi z Sopocie wypozycza bez problemu klocki po wczesniejszym umowieniu, mozna tez posluchac na miejscu - tyle, ze najlepiej slucha sie u siebie.

Powodzenia

Hidden Content

>Maxi a moze Vincent S3? Z ogloszen mozna wyrwac za ok 2kzl...

Hidden Content

Zolty te ogloszenie juz dawno nieaktualne :( juz kiedys dzwonilem...a "vickow" nie slyszalem..

Hidden Content

W SiR bez problemu stargowalem na 3 kPLN (platne gotowka), a bylo to przy kursie Euro w okolicy 4.7 PLN.

Hidden Content

ponoc stanial ten CD i teraz nowa oficjalna cena to 2990 zl.

Hidden Content

Tym lepiej, tym lepiej - za 2.8 bedzie do wyciagniecia. To juz robi cene RCD-02, ktory pod pewnymi wzgledami jest gorszy.

Hidden Content

• 8 years later...

Witam

Odświeżę temat, żeby nie zakładać nowego wątku. Szukam cd do tego nada c372. Mam obecnie harmana cd 750 totalnie poprzerabianego, który zbliżył się dźwiękowo do cd Shengya ( taki chińskie vincent cd 6 ) i dźwięk jakoś mi się osłuchał i czegoś mi brakuje.Bo niby bas jest, średnica też, ale żywiołowości chyba się pozbyłem tymi moimi cd.

Chyba większość jedzie teraz na plikach bo wysyp cd używanych jest spory. Zastanawiam się nad Arcamem fmj36, yamahą s2000, c.e.c.cd3800.I w związku z tym pytanie który cd zagra z tym nadem z pazurem i rozmachem. A może coś innego w okolicach 2000 zł?

Hidden Content

Ten nadzik ma ukryte spore pokłady jakości, które są zwyczajnie maskowane słabymi źródłami które ludzie podpinają. Słuchałem kiedyś poniekąd firmowego kompletu z CD c542 i grało to max 40% tego co można wykrzesać z tego wzmacniacza. Dobrego aktualnie CD nie doradzę, bo od dawna nie siedzę w temacie CD (przeszedłem w stronę źródeł opartych o pliki), ale powiem, że nie warto specjalnie oszczędzać na źródle do tego wzmacniacza.

Hidden Content

Właśnie, ten nad to chyba trochę niedoceniany. Miałem go sprzedawać, dałem ogłoszenie, ale ceny, które oferowano były bardzo małe. Postanowiłem więc wykorzystać go jako końcówkę mocy , a pre lampowe. Miałem kilka jedne 6sn7, ecc88 a została na e88cc- zrobił znajomy i gra to teraz całkiem inaczej. Brakuje mi tylko chyba krótkiego i sprężystego basu, bo taki ogromy wstrząsający to jest.Więc wymyśliłem, że jakieś dobre źródło da radę.np yamaha cd s2000?

Hidden Content

U mnie ten nadzik to z cd krella dopiero pokazał co potrafi

Hidden Content

> kaliman2c

Szybki, zwarty i zdyscyplinowany bas też można z tego NAD-a mieć! Kwestia głównie źródła i kabli (no i też kolumn), podobnie jak przykład powyżej - CD krell-a, który się sprawdził, ja natomiast słuchałem tego NAD-a na wysokiej klasy źródle (DAC Theta Vgen) i też bas był szybki, kopiący i zwarty, żadnego przeciągania czy snucia się po podłodze, bulgotania. Oczywiście nie jest to poziom kontroli jak z Marka Levinsona ;), ale tragedii nie było, tym bardziej, że NAD miał za zadanie prowadzić wymagające kolumny.

Hidden Content

A ja dzisiaj kombinuję z różnymi wynalazkami. Mam ten pre na lampach( nie wiem co w nim siedzi i nie będę rozkręcał)+ harman 750 po przeróbkach( tego mogę zdjęcie środka wkleić jak komus zależy- bo sam juz nie wiem co w nim było ruszane) i podpiąłem nieaudiofilsko subwoofer koda + vienny beethoveny i nie powiem takich blach i perkusji AC/ DC w Black in Black nie słyszałem dawno. Wszystko się poustawiało jakoś ładniej w pokoju. Dead CAn Dance również fruwa po pokoju. Więc ten nad nie jest chyba taki słaby jak go niektórzy opisują( oczywiście w swojej cenie). Z audionemesisem już tak ładnie nie jest - nie wiem czemu? Na levinsony i krelle to mnie chyba nie stać, ale taki arcam fmj 36, c.e.c 3800 lub yamaha cd s2000 w okolicach 2000 to może by mnie i interesowała, tylko kupić 3 od razu to bez sensu.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.