Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizory 32PD30 i 32PD50 różnice??

blokier41

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,zastanawiam się nad zakupem jednego z tych modeli tv.Podobno są jakieś różnice w kineskopach,na

początku zdecydowany byłem na model 32PX30,lecz nie podoba mi się jego wygląd oraz brak subwofera,który

polepsza zdecydowanie jakość foni. Proszę o podanie różnic w tych telewizorach.

Zadałem takie pytanie bezpośrednio Panasonic Polska i odpowiedziano mi - cytuję "Uprzejmie informujemy, że różnica polega na niewielkich zmianach obudowy i nowszym typie kineskopu o poprawionych parametrach dotyczących zbieżności." Jak masz możliwość zobaczyć oba modele w akcji obok siebie, to będzie najlepsze rozwiązanie, ale prawdopodobnie niewykonalne ;-). Prywatni importerzy chyba już nie mają w ofercie PD30 (był za ok. 4.700 zł), sklepy - owszem, ale w cenie ok. 7000 zł. Model PD50 na Allegro za ok. 5.500 zł i - skoro ma lepsze parametry - chyba jest też lepszym wyborem.

Moim skromnym zdaniem najważniejsze jest to czy jest w nim SUB, bo w końcu po co komu Tv bez subwoofera?!! Prawda?

Najlepiej porównać oba modele.

Zależy ile czasu spędzasz przed tv włączonym. Jeżeli dużo to patrz aby miał dobry obraz, jeżeli mało niech obudowa będzie ładna .

Motyw z super brzmieniem z powodu wbudowanego sub'a mnie rozbawił ;) Mam taki wynalazek w swoim Tv i go nie używam, właściwie powinni robić modele bez głośników bo i tak ich nie używam (osobny zestaw), jedynie zapłacić musiałem :/

Zakupilem tv panasonic 32pd50 .Zalety-kontrast,ostrość, format obrazu panasonic auto,nasycenie kolorów,2letnia gwarancja,wygląd. Wady- dzwięk,pomimo subwofera,mierny obraz przy słabym sygnale z

kablówki i cyfry.Sądzę że nadal bedą zwolennicy zarówno piksela plus jak i acuity oraz innych systemów polepszania obrazu.A co do roli subwofera,to nie zgadzam się z przedmówcą ,proszę sobie posłuchać dzwięku

philipsa np:pw9527/8 i wyższych modeli.

Tydzień temu kupiłem dla rodziców PD50. Obraz - tak, tak, tak!! Dźwięk - niestety nie. Przynajmniej w stosunku do mojego Philipsa 9527.

W Panasonicu brakuje mi jeszcze jednego tj. przesuwania obrazu góra-dół. W przypadku programu nadawanego z przesuwajacymi się napisami na dole (np. informacje na TVN) niestety część napisów jest ucięta. U Philipsa można to skorygować podnosząc obraz jednym przyciskiem z pilota (bez zmiany trybu wyświetlania obrazu).

Słuchając rozumu....

• 1 rok później...

Kupiłem ten telewizor za 5500zl ,dowiedzialem się że mozna go dostac obecnie za 3500zl.Nie posiadam już tego

telewizora bo zakupiłem lcd panasonic 32lx50P i nie żaluję ,na kablówce sprawuje sie lepiej od poprzednika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.