Skocz do zawartości
IGNORED

Upgrade

Jacek_72737

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, chcę wymienič wzmaka Dual Studio Concept na coś nowego. Zależy mi na tym aby we wzmacniaczu obsługiwane były wszystkie źródła więc DAC obowiązkowy. Mam już kolumny Fyne Audio 502 i chciałbym wykorzystać ich potencjał. Pomieszczenia 30m, muzyka głównie akustyczna, trochę rocka, mało elektroniki. Źródła to dużo radia, Tidal I CD. Myślałem o Yamie S1100 lub nawet o kombajnie 803. Budżet maksymalnie do 10 000. Może Advance Acoustic X125i/105i + x-stream 9? Może coś ze stajni Rotela , Audiolaba lub Cambridge Audio. Jedno jest pewne muszę mieć wszystkie źródła obsłużone we wzmacniaczu i nie chcę iść na kompromis z dźwiękiem. Budżetu nie przekraczam, ale też nie muszę wydać całości. Fajnie jakby starczyło jeszcze na odtwarzacz sieciowy do Tidala. Z góry dziękuję za propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/147572-upgrade/

Witaj,

Dysponując takim budżetem na pewno pominąłbym amplitunery stereofoniczne. Te najwyższe modele jak R-N803d grają już nieźle ale to nadal kompromis pomiędzy jakością grania a funkcjonalnością. Zwróć uwagę na Cyrus Lyric, Moon Ace czy Atoll IN200 Signature. Wszystkie mają wbudowany dobry przetwornik DAC, dwa pierwsze załatwiają również streaming. Do Atolla trzeba będzie rozważyć odtwarzacz strumieniowy np. Cambridge Audio CXN v.2  czy Audiolab 6000N. Audiolab ma w tej serii wyjątkowo udany wzmacniacz czyli 6000A. Na pewno może się spodobać a można też zaoszczędzić sporo budżetu.

Pozdrawiam,

Michał.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/147572-upgrade/#findComment-4696577

Witam.

Ciekawą propozycją może być Roksan K3 + Cambridge Audio CXN + Cambridge Audio CXC, gdzie sieciówka posiada podwójnego DAC który jest dosyć mocno funkcjonalny. Zaproponowane CD jest czystym transportem w dodatku świetnym transportem więc będzie spięty z CXN. Dosyć częste rozwiązanie które się sprawdza a sam wzmacniacz w tej cenie jest topową elektroniką pod względem prezentacji szerokiej sceny oraz kapitalnej szczegółowości. Mocy też nie brakuje więc dociążenie jest również na dobrym poziomie.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/147572-upgrade/#findComment-4697302

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.