Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki używany CD do 6000zł zamiast Sony CDP-779ES ?

patkos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, gram już kilka dobrych pare lat na Sony CDP-779ES i zaczyna on stanowić wąskie gardło mojego systemu.

Reszta toru to kolumny Triangle Signature Delta + wzmacniacz NAD M3.

Sony to piękna, ciężka i dobrze grająca maszyna, ale czuję, że zaczyna mnie ograniczać.

Wydaje mi się, że Sony oddaje dźwięk trochę za "lekko", za mało jest dynamiki i bas nie schodzi dość nisko.

Czy do 5000-6000zł znajdę jakiś używany CD, który gra ogólnie o klasę wyżej od 779ES i oddaje przy tym więcej emocji i ciężaru w nagraniach ?

Accuphase DP-65 to inne granie od 779ES.

779ES gra spokojnie , wycofanym i obszernym brzmieniem z dużym basem.

Accuphase DP-400 to będzie godny następca 779ES ale będziesz musiał dołożyć .

50 minut temu, gonarek napisał:

Krell KAV-280 na bardzo lubianych przez wielu PCM1704

Laser CDM 12.1 nadal dostępny.

280CD to suchotnik na tle 779ES z jeszcze mniejszym basem . Mnie nie ujął a wręcz zniechęcił grając po RCA .

PCM1704 jak dla mnie robią robotę w Reimyo DAP 999EX albo Resolution Audio Opus 21. Tylko że one nie dadzą więcej ciężaru od 779ES.

Godzinę temu, muda44 napisał:

280CD to suchotnik na tle 779ES z jeszcze mniejszym basem . Mnie nie ujął a wręcz zniechęcił grając po RCA .

Z 280CD nie gra się po RCA, to ogólnie znany fakt. Natomiast autor tematu ma NADa M3, więc zakładam, że CD będzie podłączał po XLR.

48 minut temu, gonarek napisał:

Z 280CD nie gra się po RCA, to ogólnie znany fakt. Natomiast autor tematu ma NADa M3, więc zakładam, że CD będzie podłączał po XLR.

XLRy nie zmienią aż tak charakteru jego grania do specyficznego brzmienia 779ES a tak właśnie grają Accuphase DP-400 czy DP-500 .

No i znajdź dzisiaj warty zakupu egzemplarz 280CD .

Jeszcze jedno , ktoś kto używa 779ES po przejściu na 280CD załamie się jego wykonaniem i działaniem ?

W dniu 25.11.2019 o 10:00, Bumpalump napisał:

O laser sie nie martw

Niezniszczalne lasery istnieją... tak samo jak elfy i wróżki. W bajeczkach dla naiwnych dzieciaczków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.