Skocz do zawartości
IGNORED

Antydepresyjne kolumny

pentaton

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak zwykle polecam TE.

Co prawda - trochę droższe niż przewidujesz, ale ... zapewniam, że warto.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-7648-100008462 1170297209_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Prawie zgadłeś.

Ale nie "któreś" Sigmy , a - IRS Sigma.

Następca Infinity Reneissance...

Czasami pojawiają się na Ebay-u u sąsiadów za jakieś 2,5 tys. Euro !!!

Bez fałszywej skromności twierdzę, że grają za 5 razy tyle (w porównaniu do dzisiejszych konstrukcji).

Zresztą - prawie tyle kosztowały w roku 1995.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

"przyciężkawe dizajnersko"?

Trzeba będzie wprowadzić nowe pojęcia do słowników...

Są zgrabne i powabne.

zukzukzuk, 29 Lip 2006, 13:48

>Prawie zgadłeś.

>Ale nie "któreś" Sigmy , a - IRS Sigma.

>Następca Infinity Reneissance...

>Czasami pojawiają się na Ebay-u u sąsiadów za jakieś 2,5 tys. Euro !!!

>Bez fałszywej skromności twierdzę, że grają za 5 razy tyle (w porównaniu do dzisiejszych

>konstrukcji).

>Zresztą - prawie tyle kosztowały w roku 1995.

Rzeczywiście, nie zauważyłem tego "zwężenia" na górze. Tam z tyłu jest zdaje się jeszcze wstęga wysokotonowa EMIT.

Renaissance 90 słyszałem u kolegi. Świetne głośniki ale mają swój charakter (pewnie ze względu na EMIM - wstęgę na średnicy). A chyba najbardziej mylący jest ogromny woofer - który wbrew pozorom gra szybko i punktowo. Tak to odebrałem.

Cóż, gratulacje. Masz fajne kolumny.

A co do designu - są wysokie ale nad wyraz zgrabne. Napewno nie "przyciężkie". Znacznie gorzej wychodzą na zdjęciach niż w rzeczywistości.

pozdrawiam,

peperoni.

Witam.

Nie słuchałeś Infinity Renaissance 90 u Dartmana ?

Te dopiero są piękne !!!

Właśnie - po usłyszeniu tego BASU - nikt już z Infinity się nie rozstanie...

Mało tego - sądzę że z SIGMY - bas jest lepszy niż z Renaissance (mają inny głośnik - choć też 12 cali ).

Jak przyjedzie do mnie Dartman - to rozsądzimy.

Fakt - wstęga gra inaczej niż "zwykły" głośnik. Ale raczej są to zalety niż wady...

Wczoraj byłem u kolegi, który wziął ode mnie Sigmy ( tylko dlatego,że poszedłem o model wyżej - chociaż mogłem je zatrzymać na "tyły" do kina domowego - he,he ). Byłem pewien, że kiedyś je odkupię - bo gość nie jest audiofilem. Ale, po podpięciu starego amplitunera do kina domowego (sic!) i paru kawałkach puszczonych z MTV znajomy stwierdził, że w życiu już nic innego nie chce !!! Subwofer jest niepotrzebny. BAS w 25 metrach jest potężny, krótki i sięga otchłani...

Osobiście w Sigmach słyszę jeszcze wiele innych zalet, których nie będę tutaj wymieniał.

Najdziwniejsze jest to, że NIKT z redaktorów ich nie słyszał. To czego oni słuchają ?

Może wtedy zweryfikowaliby swoje poglądy nt. hi-endu ?

Dołączam fotki.

Pozdrawiam.

Jacek

Ukryta Zawartość

post-7648-100008381 1170297326_thumb.jpg

post-7648-100008382 1170297324_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.