Skocz do zawartości
IGNORED

Źródło do wzmacniacza lampowego Cayin

DJ LUCAS

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Poszukuję bardzo dobrego źródła do lampy Cayin 70 MK2 i kolumn Studio 16HZ Minas Anor IV Signature w rozsądnej cenie. Wcześniej używałem CD Denon 1650 AR. Jakiego dźwięku szukam ? Przejrzystego z potężnym nisko schodzącym basem, baardzo szybkiego i przede wszystkim przestrzennego.. Zastanawiam się nad CD -  nie wiem czy warto w obecnych czasach kupić cd czy może streamer. Czy dobrym partnerem dla Cayina byłby CD również od Cayina ? Streamer cambridge audio 851 N czy może Onkyo 6170 (leciwy już ponoć dobry) lub może jakiś Pioneer.

Proszę o propozycje co mogłoby z resztą sprzętu dobrze się zgrać. Proszę pomoc.

Pozdrawiam

Łukasz   

12 minut temu, DJ LUCAS napisał:

Zastanawiam się nad CD -  nie wiem czy warto w obecnych czasach kupić cd czy może streamer.

Jak masz dużo płyt, to warto poszukać jakiegoś cedeka.  Z kolei tego Cambridge audio 851 N można dostać w dobrej cenie. Określ budżet. Sprzęt ma być nowy czy używany?

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

U mnie w systemie dobrze sprawdził się brzmieniowo leciwy Lector cdp0,6t. Duża rozdzielczość, góra dobrze zaznaczona , wybrzmiewająca, przestrzenna. Średnica barwna , ale nie przesłodzona. Bas schodzi nisko , ale nie jest podbity w wyższym zakresie. Do mnie takie brzmienie przemawia. Masz teraz obecnie produkowanego CDP 603. Myślę , że brzmienie podobne. Dystrybutor daje możliwość testu u siebie więc można skorzystać. Jeśli tylko używka to możesz też spojrzeć na wyższe modele Lectora. Czasem się trafiają do kupienia. 

Gość

(Konto usunięte)

Lector, DAC - Audiobyte Black Dragon, Chord Qutest, M2tech Young mkiii, nowe streamery Atolla i gdyby pojawiły się na wtórnym rynku lub w promocji / wietrzeniu magazynów / po ostrych negocjacjach też streamery Lumin D2 / Auralic Altair G1 / Gold Note DS-10. Wydaje mi się, że to czołówka źródeł.

Ciekawy może być też lampowy dac Vincenta, dac PS Audio, streamer NAD C658 oraz przetworniki Audio-gd r2r. Jest z czego wybierać, że hej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.