Skocz do zawartości
IGNORED

Rozbudowa systemu - 2.1 a kino domowe

Michał84

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Na początek - cześć wszystkim (pierwszy post ;)).

Jestem szczęśliwym posiadaczem całkiem sensownego systemu kina domowego (lista poniżej), z którego jestem zadowolony. Natomiast, od początku nie byłem zachwycony jakością brzmienia samej muzyki - po pierwsze mam wrażenie, że aktualny amplituner "męczy się" z moimi kolumnami (przy kinie domowym, od kiedy podłączyłem 5 głośników, są jakby przytłumione, w stereo jakość od początku średnio mi pasowała, a wiem, jak te kolumny mogą zagrać pod porządnym stereofonicznym wzmacniaczem).

Sprzęt:

Ampli: Denon Av 4400h

Kolumny: Monitor Audio Silver 300

Głośniki efektowe: Monitor Audio silver FX

Centralny: Monitor Audio silver 150

Sub: Rel T7i

Do tego projektor 4k, apple tv4k, ps4 itd...

Wiem, że połowa tego forum od razu mnie wyśmieje, ale chciałbym pójść w stronę rozwiązania z ht bypassem. Myślę o dodaniu preampa i końcówek mocy. Zależy mi na poprawie jakości i ociepleniu dźwięku z kolumn. Dodam, że jestem fanem subów Rela do muzyki, więc stereo jak dla mnie tylko 2.1. Jak na razie, pomysły są następujące:

1. Preamp (jeszcze nie wybrany) i monobloki Vincent SP-t100/t700 (pewnie kupiłbym używane).

2. Integra Primaluna Prologue Premium.

Oczywiście, przy takim rozwiązaniu podepnę oddzielne źródło pod pre/integrę. Nie jestem przekonany, jak lampa sprawdziłaby się w kinie domowym, stąd pomysł z hybrydami vincenta.

Prośba o radę, czy takie rozwiązanie ma jakiś sens;).

https://www.audiostereo.pl/topic/147872-rozbudowa-systemu-21-a-kino-domowe/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.