Skocz do zawartości
IGNORED

Co po Sure 2x250W do Magnepanów

pingwing

Rekomendowane odpowiedzi

Znam Witka?. Ja mam kolumny na accutonach więc znam to brzmienie, które jest dla mnie najlepsze i nie mam potrzeby szukać czegoś innego. Co prawda kolumny są na sprzedaż bo powstaje inna konstrukcja jak można się domyśleć na jakich głośnikach reszta to już tajemnica?.

2 godziny temu, pingwing napisał:

A może jesteś z Warszawy lub okolic?

ja jestemz okolic wawy i mam mocny wzmak w klasie D na sprzedaz 

mozna posluchac niezobowiazujaco ?

W dniu 27.12.2019 o 16:07, biniek napisał:

ja jestemz okolic wawy i mam mocny wzmak w klasie D na sprzedaz 

mozna posluchac niezobowiazujaco ?

Chętnie, jaki to wzmacniacz?

8 godzin temu, pingwing napisał:

Chętnie, jaki to wzmacniacz?

Lab Gruppen IPD 1200

ma 600W mocy i gra naprawdę dobrze - do porównania z Audio Note którego też mam u siebie

Wczoraj słuchałem ICEPower 1200as2, gra bardzo dobrze, kontroluje świetnie Magnepany i jest bardzo przeźroczysty. Złożę taki na początek, a potem będę się zastanawiał co poprawiać dalej w systemie. Jak już będę miał swojego ICEPowera, to chętnie porównam z Lab Gruppenem, odezwę się, dzięki!

W dniu 6.01.2020 o 14:41, pingwing napisał:

Wczoraj słuchałem ICEPower 1200as2, gra bardzo dobrze,

A porównywałeś go ze swoim Shure w tym samym systemie?

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Shura spaliłem kilka dni wcześniej, więc bezpośredniego porównania nie byłem w stanie zrobić.

Porównałem Shura z Krellem KAV-300i i Musical Fidelity X-AS100 w swoim systemie.

ICEPower 1200as2 też grał w moim systemie.

Sprawiało to dziwne wrażenie.

Krell i MF mają podobną równowagę dołu z wysokimi, zaś Shure sprawiał wrażenie, jakby grał z nałożonym filtrem, basu prawie nie było, wysokie dużo głośniejsze. To pierwsze głośniki, przy których tak dziwnie się zachował.

Czytałem gdzieś o nierównej impedancji Magnepanów w funkcji częstotliwości. Nie mają tradycyjnych pików, a jednolity wzrost w funkcji częstotliwości. Jest ktoś w stanie to potwierdzić?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.