Skocz do zawartości
IGNORED

LM3886TF lub LM3875TF ktoś ma ?

mmx

Rekomendowane odpowiedzi

Już się martwiłem, że mi zostaną a tu jeden dzień i wymiotło. Mam do sprzedania 8 (ewentualnie 9) a chętni są już na 12. W kolejności chronologicznej najpierw byli:

Arkadix 2

rychoszw 2

...i te 4 już zarezerwowane

Na pozostałe 4 chętni zostali:

hammil 2 lub 4

mmx 4

switchu 2

Raczej na pewno już nikt więcej się na nie nie załapie. Spróbuję wieczorem ustalić kto był pierwszy, chyba że zdołacie dojść do porozumienia kto i ile weźmie.

Witam,

no to kto mi sprzeda te 4 sztuki LM3886 ?, pisze na priva ale nie dostaje odpowiedzi,

tak, jestem chętny na 4 sztuki, nie wiem jak przebiega proces rezerwacji układów u kolegów ale jakby był jakis odzew to bysmy sie dogadali,

pozdrawiam,

Maciej Maciejewski

Przeprowadziłem śledztwo na swoim koncie pocztowym. We wtorek kolejno zgłaszali się: hammil o 00.04, mmx o 12.01 i switchu o 12.06.

W tej sytuacji 2 szt jadą do hammila, a drugie dwie...

> mmx - jeśli urządzają cię 2 szt to do ciebie, jeśli wolisz szukać wszystkich 4 razem to te 2 dostanie Switchu.

• 2 tygodnie później...
Gość _harry

(Konto usunięte)

witam serdecznie, jesli ktos z forumowiczow bylby zainteresowany to chetnie zamienie elementy:

lm3875tf

lm3886tf

diody MUR860 lub RURP860, BYW29-200

na rezystory elpod'u (680, 220, 22k) do budowy Gainclon'a.

kontakt na priv

pozdrawiam

a tak troche poza tematem to niewiecie czy peter daniel wypowiadał się co do brzmienia elpodów w GC bo wiem że ktośtam mu wysyłał do testów ale jakoś jego odpowiedzi na temat nie widziałem

>>kafka

Spraw na razieleży. Elpod ślimaczy się z rezystorami, jutro minie 2 tydzień, jak je zamówiłem, będę musiał ich pogonić, ale jak znam życie to bez rezultatu. Na razie z ciekawości uruchomiłem 1 kanał i wszystko jest OK, więc jeden jest wolny, ale z drugim będę musiał poczekać aż przyjdą rezystory, niestety do weekendu (nawał pracy), więc jeżeli możesz poczekać to OK...

>>kafka

Sprawa na razie leży. Elpod ślimaczy się z rezystorami, jutro minie 2 tydzień, jak je zamówiłem, będę musiał ich pogonić, ale jak znam życie to bez rezultatu. Na razie z ciekawości uruchomiłem 1 kanał i wszystko jest OK, więc jeden jest wolny, ale z drugim będę musiał poczekać aż przyjdą rezystory, niestety do weekendu (nawał pracy), więc jeżeli możesz poczekać to OK...

Wysyłałem Peterowi Elpody już jakiś czas temu i miał wypowiedzieć się w zeszłym tygodniu - jeśli mu się uda wyrobić z testowaniem. Widocznie nie miał czasu. Napiszę do niego - może zapomniał?

A wiec pare dni temu sprawdzilem Elpoda, jak na razie uzylem je tylko na wejsciu, jako 220R series resistor.

Porownujac Z Caddock w tym samym miejscu, musze przyznac ze raczej niczym za bardzo nie ustepowaly, chociaz charakterystyka dzwiekowa byla troche inna. Podczas gdy Caddock daje dzwiek bardziej pelny, Elpod jest z kolei jakby bardziej szczegolowy, z bardzo dobra rozdzielczoscia, ale jednoczesnie nie wykazujacy tendencji to bycia "harsh or etched". Scena tez jest calkiem niezla. Trudno mi bylo jednoznacznie okreslic preferencje, a wiec zdecydowalem sie nie uzywac zadnego z tych rezystorow na wejsciu (wstawiona zwora) i dzwiek tez lepszy niz przy kazdym z nich.

Sprobuje jeszcze Elpody w pozostalych miejscach we wzmacniaczu, ale jak dotad wrazenie jest raczej korzystne. Sa to niewatpliwie dobre rezystory.

No to ładnie.

Wypróbuj je jeszcze w NFB, ale z Twoim opisem zgadzam się w 100%. Caddock gra zupełnie inaczej, i jest mniej szczegółowy. Mimo szczegółowości Elpodów, która powoduje, że dźwięk wydaje się lekko odchudzony, to jednak nie ma wrażenia suchości, co mnie strasznie drażni w niektórych innych rezystorach.

Pozdrawiam

maszto >

No to ładnie. Tyle, że ja jestem w tej chwili w Lublinie, a cała moja elektronika jest w Wawie. Wracam dopiero 21 lutego. Oczywiście jestem nadal bardzo zainteresowany i mam nadzieję, że poczekasz tym razem na mnie :) Pisz na maila: [email protected]

• 2 tygodnie później...

Chce ktos sprzedac 2x LM3875TF? Jestem chetny..

W razie czego moze czas na kolejne zamowienie? Z tego co czytalem juz jedno bylo wlasnie po te scalaki.. ktos sie podejmie realizacji? ;-)

• 1 miesiąc później...
Gość _harry

(Konto usunięte)

chetnie zamienie LM3875TF lub LM3886TF na:

- plytki do montazu tychze...

- kondensatory Panasonic FC 1500uF

- lub podstawki do lamp "noval" - zlocone

jesli ktos m ochote kupic te ukladu lub diody do GC - zapraszam na priv

pozdrawiam

harry

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.