Skocz do zawartości
IGNORED

nowość - poczekalnia

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Jozwa sobie poradzi jak go wywalą, to też zmieni nick :-)

Jak się wchodzi na różne czaty, to tam są pokoje w których można pogadać z osobami, które chcemy (albo i nie). Oczywiście inni też mają wstęp. Ale może tak być, że wywalamy kogoś lokalnie w danym wątku, a nie globalnie.

Najlepiej jednak, żeby było jak najmniej ingerencji przez Admina, albo autora wątku, ale jakiś straszak czy bat powinien pozostać, aby pewien poziom był zachowany.

Zgadzam sie z Jazz'em. Pomysl moderowania watku przez autora jest moim zdaniem najlepszym z zaprezentowanych. Autor watku jest wszakze jego wlascicielem z 2 przyczyn:

1. Pomysl watku stanowi jego wlasnosc intelektualna (szumnie brzmi :-)

2. W wiekszosci przypadkow autor zakladajac watek ma na celu zdobycie pewnych informacji - wpisy, ktore wypaczaja sens watku lub go zasmiecaja uniemozliwiaja autorowi zdobycie pozadanych informacji.

Chcialem zauwazyc, ze broniony na forum zaciekle egalitaryzm odnosi sie jedynie do owocow - czyli do rownego podzialu dobra jakim sa zakladane watki. Nikt przy tym sie nie zastanawia jak rozklada sie wysilek tworzenia tematyki forum. Dochodzimy zatem do socjalistycznego bezsensu - wklad w tworzenie tematyki forum ma czesc uzytkownikow ale efekty konsumowane powinny byc rowno. To niesprawiedliwe i w istocie socjalistyczne. Nie wiele jest moim zdaniem rzeczy obrzydliwszych od socjalizmu.

Z drugiej strony przyznanie autorowi prawa moderowania watku pozwoli podejmowac mu decyzje sluszne z jego puntku widzenia. Jesli jakikolwiek troll postanowi zalozyc watek to bedzie sie nim bawil sam. Autor rzetelnego watku bedzie mial natomias prawo 'wyproszenia niemilego goscia' co zrealizuje zasade poszanowania wlasnosci, ktora jak wiadomo w calej socjalistycznej Europie kuleje...

To oczywiscie moje zdanie i jesli wiekszosc uczestnikow forum podejmie inna decyzje - postaram sie ja uszanowac.

Lukar, pomyslales moze nad wprowadzeniem jakiejs struktury drzewiastej (root i podwatki) przedstawionej w jakiejs postaci graficznej ? W ten sposob moznaby latwo omijac wszelkie mniej intersujace nas dygresje.

Przydalby mi (a moze nie tylko mi) sie malutenki wskaznik przy nicku w postaci ciagu 6 cyfr, oznaczajacych procenty postow pacjenta na kazdej z 6 zakladek - np. przy rozkladzie 50-0-15-5-25-5% bylby to ciag 501020. Myslalem o rozwiazaniu bardziej kul tj. zamianie procentow na np nasycenie RGB ktorym malowany jest podklad TD przy nicku. Rozwiazanie z "tortem" czy jakas inna forma wykresu byloby za ciezkie dla strony.

Cel - hmm... wydaje sie oczywisty... takie numerologiczne "O mnie"...

• Redaktorzy

moge zrobic forum ktore bedzie wygladalo w ten sposob:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

domyslnie jest struktura drzewiasta, klikniecie na "chronologicznie" przenosi do obecnego wyglądu (jeden wpis pod drugim)

Kwestia czy chcecie tak.

Ukryta Zawartość

Lukar

ja nie chcę. To forum jest naprawdę najlepsze z wszystkich jakie znam. Przejżyste, banalne w obsłudze, nie kłuje w oczy, szybko się wczytuje.

Jeśli masz plan jeszcze coś pozmieniać to może daj nam możliwość podpatrzenia ile ludzi nam ufa na forum a ile nie? To może dać do myslenia niektórym

pozdrawiam

dzięki za tak uzależniające forum!

• 4 miesiące później...

W sytczniu pomysł z poczekalnią może nie był tak palący jak teraz, nie dziwię się że niektórzy mają dość i zmienili zdanie.

ponawiam propozycję z tematu

Ukryta Zawartość

wpis z 16 Cze 2005, 16:49

Ukryta Zawartość

ta, sytuacja na forum jest niewesoła - zdanie forumowicza z średnio niskim stażem forumowym

jeśli poczekalnia nie będzie ograniczać możliwości rejestrowania się nowych forumowiczów a tylko miejcsem przejściowym, jestem za Pozczekalnią.

A starsi użytkownicy będą mogli wpadać do poczekalni na "młode dusze"?

Lukar, dobrze jest. Można wątek usunąć, prawda? Nikt nie ma pretensji, a z moderowaniem, to jest tak, że jak jakiemuś autorowi czyjaś interesująca/trafna wypowiedź wejdzie w kolizję z jego biznes planem, to ją usunie i reszta nie będzie miała szansy się czegoś nauczyć. Wtedy wątek straci sporo na wartości, przynajmniej dla mnie. Ot, choćby taki "gardzący audiofilami" Brencik, niby bezsensowna krytyka, ale czasami rzeczowo odpowiada na pytania, przy których miękną rasowi audiofile. Specjalnie dla Jazza chcialbym dodać, że wyższe sfery się nie pocą, nie puszczają bąków, a ich perfect body jest w pełnej równowadze z genialnym umysłem, zdolnym do zbicia pokaźnej fortuny, ktora jest istotnym miernikiem określającym wartość człowieka:)

Pozdrawiam

A propos wspomnianego Brencika, żaden, ale to żaden z ..."adiofilityków" nigdy nie dyskutował z tym człowiekiem rzeczowo. Za to inwektyw mu nie szczędzono w odpoiwdzi na jego bardzo rzeczowe wpisy, poparte nie gusłami ale konkretną wiedzą.

>A propos wspomnianego Brencika, żaden, ale to żaden z ..."adiofilityków" nigdy nie dyskutował z tym

>człowiekiem rzeczowo. Za to inwektyw mu nie szczędzono w odpoiwdzi na jego bardzo rzeczowe wpisy,

>poparte nie gusłami ale konkretną wiedzą.

flagon, do poczekalni!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.