Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy dc10t schemat zwrotnicy, modyfikacja

bart-azazel

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Szukam schematu zwrotnicy do kolumn jw. tannoy dc10t

Czy ktos robil ich modyfikacje a moze ma schemat jedynie rozpisany.

Bardzo był bym wdzięczny za udostępnienie, podzielenie się ;)

swoją droga jeśli ktoś zrobił już moda tych klumn to chetnie podzielil bym sie spostrzezeniami i informacjami technicznymi.

Dzieki za uwage!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Znając komercyjne marki to tam pewnie siedzą same śmieciowe elementy i pewnie warto coś podłubać. 
I na tych "śmieciowych" komponentach kolumny zostały zestrojone, pomierzone i grają tak a nie inaczej.

Każda zmiana na "lepsze" komponenty to loteria. Nie wiadomo gdzie i dlaczego się rozjedzie - bo że się rozjedzie to pewne.

Nie tak się rozjeżdża w każdym innym pomieszczeniu z różnymi wzmacniaczami czy źródłami. Poza tym skad info jak były zestrojone? Są w ogóle dostępne jakieś pomiary wykonane przez jakąś firmę, gazetę? 

?👈

słuchaj , nie licz za bardzo na zawodników którzy pisza frazesy,

licz na siebie poszukaj w necie, a jezeli nie ma schemat zwrotnicy 

zrysujesz po wyjeciu , wtedy na poczatek ocena , a potem dalsze ewent akcja

generalnie warto sprawdzic , bo to ze fabryka wklada nie znaczy ze jest zaraz super 

mozesz napisac  posta na priv wrazie  potrzeby

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Nie tak się rozjeżdża w każdym innym pomieszczeniu z różnymi wzmacniaczami czy źródłami. Poza tym skad info jak były zestrojone? Są w ogóle dostępne jakieś pomiary wykonane przez jakąś firmę, gazetę? 
Jak komuś się nie podoba brzmienie kolumn za £5250, to kupuje inne

I tak jak napisałeś; pomieszczenie, wzmacniacz i źródło.

Ale grzebanie dla samego grzebania?

słuchaj , nie licz za bardzo na zawodników którzy pisza frazesy,
licz na siebie poszukaj w necie, a jezeli nie ma schemat zwrotnicy 
zrysujesz po wyjeciu , wtedy na poczatek ocena , a potem dalsze ewent akcja
generalnie warto sprawdzic , bo to ze fabryka wklada nie znaczy ze jest zaraz super 
mozesz napisac  posta na priv wrazie  potrzeby

Amplituner i Altusy... Jestem wstrząśnięty, ale nie zmieszany

hej,

ja Gram na DC10Ti wiec  blisko twoich. osobiście jestem z nich zadowolony jedyne co zmodyfikowałem to trochę gore czestotliowsci przy pomocy kabla Van den Hull The Wind. w moim systemie ciut mi za bardzo cykało na gorze choć trzeba pamietac ze :

- to bardzo rozdzielcza kolumna i nic nie schowa / nie będzie łagodziła czy słodziła. poda dźwięk tak jak jest nagrany. niestety obnaża niedoskonałości. dobra realizacja płyty, dobre źródło i jest piękna gra. widzę teraz różnicę wyraźną pomiędzy jakością CD. ale to nie tak ze się Tidala czy Spoty nie da słuchać. ja dużo słucham.

- wpływ źródła / systemu. myślę ze mój Cocktail Audio X45 się dokłada do tego ze gora czasem zakłuła. jak słucham z CD (MF M6CD) to jest bardzo fajnie.

obawiam się ze ciężko będzie ci się do środka dostać nic nie rujnując no i ciekaw jestem co cie drażni co chcesz poprawić ? czy tez po prostu chcesz zobaczyć czy więcej nie wyciśniesz ? napisz 

ja osobiście podzielam opinie Sine Metu ale do odważnyc świat należy ? 

daj znac czego szukasz i jak ci wyszło , bo jak wiesz prosta wymiana konda na "lepszy" to tak nie działa, tzn może akurat trafisz a może cała zwrotka już nie będzie zestrojona z tym lepszym.

z czym u ciebie Graja te Tannoye ? podziel się informacją bo ich mało jest na rynku 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.