Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 120zł

Gość Mirosław Czachor

Rekomendowane odpowiedzi

• 10 miesięcy później...

Już kiedyś pisałem: HD 437, tylko słuchając musisz je przesunąć do przodu lub tyłu uszu to słychać duużo lepiej i fajniej. One są typu otwartego więc osoba obok słyszy, czego słuchasz ;-)

Poza tym przejrzyj wyszukiwarkę.

Pozdr.

A SONY MDR-101 słuchałeś ? Tylko 26zł w detalu, a ile frajdy ;-) Serio.

Jak zgubisz nawet nie pamięta się, hehe Ważą nic. Posłuchaj sam - może kupisz dwie pary: taniutkie ale dobre i lepsze, jak chcesz teraz ?

• 1 rok później...

Odgrzewam ten wątek by nie produkować nowych.

Nabrałem chcęci na troszkę lepsze słuchawki niż mam. Preferuję raczej zamknięte i oczywiście nowe. Zależy mi na dużej wygodzie słuchania, lekkiej i mocnej konstrukcji. Brzmienie preferuję neutralne z mocnym i szybkim basem raczej ciepłe niż ostre, przestrzenne. Słucham raczej cicho. A jeszcze ważne - impedancja minimum 32 Ohmy, wyższa nawet lepiej widziana. Czy mogę liczyć na Wasze typy?

Jaro, za troche wiecej(niewiele ponad 200zl) mozesz kupic beyerdynamici dt231galactic. Moim zdaniem warto dolozyc a cieszyc sie niezawodnoscia na dlugie lata i przede wszystkim lepszym brzmieniem:D

Jezeli masz zamiar uzywac tylko dziurki w integrze to daj sobie rowniez spokuj ze sluchawkami wysokoimpedencyjnymi- szkoda pieniedzy. U mnie pianocraft nie potrafi wysterowac beyerow dt531. Takie wyjscia we wzmacniaczach sa tragiczne. Wszystko sie zlewa i szumi, duzo lepiej radzi sobie discman:) Za podobne pieniadze co dt231 dostanisz sennheisery hd4iles tam, ale te sa otwarte. Napewno w okolicach 200zl wolalbym beyery. Nastepnym punktem bylyby sennheisery hd555 do dostania za 400zl lub jakies beyery za podobne pieniadze.

Pozdr. Emil

widze ze masz cd Marantza,moze jednak warto kupic przyzwoite słcuhawki,pamietam ze jedynie (z doswiadczenia,tak zaczynałem ;zródło z wyjsciem +słuchawki) zrodła tej firmy były wyposazone w bardzo udane wyjscia słuchawkowe. Mozesz nawet poprosic Mc Gywera o dodatkowe podrasowanie wyjscia.

Widzisz eMiL mam zamiar wkładać je do dziurki w CD z OPA 2132. A to wredne bydle nie dość, że gra ładnie to się wykłada na niskoimpedancyjnych słuchawkach. Na moich Panasonicach (24 Ohmy) poległ sromotnie :( A blisko 120 zł to np 150 a nie 400 więc nie rozpędzajmy się ;)

Osobiście myślałem o czymś takim jak SENNHEISER HD-202, 207, KOSS UR 18, UR 29 lub podobnych. Beyery oczywiście też biorę pod uwagę.

Rzeczywiscie nie pomyslalem, ze bedziesz uzywal wyjscia w cd. Na pewno to lepsze rozwiazanie od dziurki we wzmacniaczu.

Ps. czyz one nie sa piekne:P?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W robocie mam tego Sennheisera 202, uzywam go od prawie roku i jest ok. Nawet starych, kiepskiej jakosci nagran nigdy nie podostrzy, predzej delikatnie przytnie gore. Reasumujac brzmienie troche przyciemnione z takim sztucznie podbitym basem (moze sie komus spodobac) ale najwazniejsze ze nie męczą. Maly minus za "kable" (a raczej nitki) po pol roku uzywania, przy wejsciu w sluchawke gdzie jest kabel zalany tworzywem, nagle stracily ciaglosc ;-)

Aaa, tylko sprawa taka ze ja ich uzywam jako "tla" w robocie, czyli by sobie cos tam milo gralo, jesli u Ciebie sluchanie muzyki na nich to bedzie glowne zajecie to moze faktycznie doloz troche na cos wyzej.

AmAdeuz ---> Generalnie to słucham na kolumnach. Ale ostatnio często mam gości, którzy nocują w pokoju gdzie stoją kolumny. Więc jak chcę sobie posłuchać muzy w nocy i nie drażnić żony muszę muszle na uszy wrzucić :D Więc nie może być to badziew ale i bez szaleństwa, coś takiego racjonalnego.

Cala oferte beyerdynamica maja przewaznie sklepy muzyczne, ostatnio pytalem o dt231 i sennheiser px200. Z tymi pierwszymi nie bylo zadnego problemu. Tylko, ze na zamowienie i w Toruniu.

Ewentualnie tommex:

Ukryta Zawartość

ale w muzycznym zaproponowali jeszcze lepsze ceny i to bez targow:)

W sklepach "audiofilskich" przewaznie sa senki a beyerow nie ma. Wedlug mnie to, dt231 to taka solidna niemiecka robota. Bez udziwnien i innych glupot. Fajne sa poduszki w beyerach:D

Ukryta Zawartość

heh no to mysle ze "racjonalnie" doloz do tych 120zl jeszcze troche :-), one byly by calkiem ok w tej cenie gdyby nie ten wywalony bas, w MM w podobnych cenach maja troche modeli to mozesz posluchac co Ci bardziej podejdzie.

Posłuchać można chwilę, ale nie wiem wówczas czy np nie uciskają uszu i nie poci się w nich czaszka, czy po uśnięciu z nimi na uszach nie obudzę się rano ze słuchawkami w 4 kawałkach... Takie uwagi są tez ważne i cenne.

Ze wzgledów praktycznych,oczywistym jest,ze w zamknietych bardziej spoca sie uszyska niz w otwartych,jesli potrafisz zapasc w sen przy słuchaniu to moze zaopatrz sie w słuchawki douszne.

ps. te dt 231 sa fajne i calkiem wygodne.

Co do wygody, na samym poczatku myslalem ze zdejmujac HD202 rowniez sobie zdejme glowe, cos jak zacisniete kleszcze, ale sie przyzwyczailem i nie ma problemow. Do muzyki/relaksu to lepiej chyba cos luzniejszego. Sony z serii MDR - CD.. sa duzo wygodniejsze. Skoro sie wyjasnilo do czego konkretnie maja sluzyc to chyba bym Ci ich nie polecil :-))

Ja niedawno kupilem bratu Philipsy HP890. Zaplacilem 91zl.

Wiele osob "brzydzi" sie sluchawek uzywanych, ale bez przesady to nie szczoteczka do zebow.

Sluchalem HD 437, AKG k66, Koss ur29 - wypadaja... slabo.

Moim zdaniem przy tak ograniczonym budrzecie warto rozejrzec sie za czyms z drugiej reki (ucha? :) ).

Mam wlasnie na glowie bayerdynamic DT 231 - uzywam w fabryce.

Bardzo polecam te sluchawki. Porownanie z 3 razy drozszymi nie boli - graja tylko nieco gorzej. Za to konkurencje w zblizonym przedziale cenowym gladko rozbrajaja. Jedyna wada - na ulice sa dosc duze i jako zamkniete wygaszaja dzwiek z zewnatrz - mozna wpasc rowerem pod pociag nawet o tym nie wiedzac.

Zdecydowanie odradzam tanie Sennheisery, ktore wedlug mnie sa wstydem dla producenta z jednym milym wyjatkiem - douszne pchelki MX400 czy MX500 sa naprawde swietne i z kolei rozbrajaja wszelkie sluchawki dolaczane seryjnie do walkmanow.

pzdrw

soso

Poczłapałem dziś do MM. Pogadałem z gościem, odłączył mi słuchawki od badziwnej listwy i podłączał bezpośrednio do miniwieży Denona. Wrzuciłem swoją płytę i posłuchałem sobie. Wrażenie zrobiły na mnie SENNHEISER-y HD 600. Czegoś takiego nie wyrzyciłbym z systemu. Ale ta cena... Z tańszych modeli żaden nie zrobił na mnie wrażenia. I na koniec ciekawostka. Załamany i zdegustowany tanimi Sennkami poprosiłem o podpięcie czegoś niby badziewnego - Philipsów HP805. I co? Ano kasuje to tanie Sennki bo gra a nie pobrzękuje. Oczywiście daleko im do HD 600 ale naprawdę w całym tłumie w MM to im dałbym drugie miejsce. Posłucham sobie przez weekend HD 212 Pro i zastanowie co dalej czynić. Czym różnią się dt231 galactic od Pro?

Mam Dt231 normalne i zgodnie z opisami nie roznia sie niczym i normalne dt231 i dt231 pro wygladaja identycznie. Galactic to chyba wylacznie inny kolor. Jezeli jestes zainteresowany zakupem to zapraszam do mnie. Sluchawki bardzo przyjemnie graja, duzy bas i miekki. Srednica czarujaca i pozwalajaca wczuc sie w atmosfere nagrania. Natomiast gora nie jest mocno rozwinieta, wrecz cos podobnego do szerokopasmowca. Ogolnie sluchawki godne polecenia do sluchania w domu bez posrednictwa wzmacniacza sluchawkowego (fajnie brzmia bezposrednio z karty dzwiekowej, albo CD).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.