Skocz do zawartości
IGNORED

Prosba o pomoc w wyborze głośników

Lord_Viadro

Rekomendowane odpowiedzi

Ha, to znowu ja, czyli Lord_Viadro zwany potwornym. Zakupilem wzmacniacz, a teraz czas na glosniki. Najpierw, co mi wiadomo o wzmacniaczu: Moc 4x25W RMS 8 ohm. Rzeczone 4 kolumny powinny miec 4-16 ohmow. A wiec, co mi szanowni forumowicze zaproponuja? :) W miare mozliwosci, tanio ;)

Pozdrawiam,

Lord_Viadro zwany Yakoubem

Ps. Rozwazam jeszcze korektor... Diora AS502 lub Unitra FS 032

A nie lepiej poczytać i samemu sobie coś zaproponować Panie Viadro ?

To forum jest bardzo treściwe i czytelne.

A ten wzmacniacz to w końcu 8 czy 4 Ohm ? Bo jeżeli 8 , to po podłączeniu 4 Ohm-owych głosników , będziesz pytał jaki wzmacniacz do moich cztero Ohmowych kolum :)

Ile pieniędzy chcesz przeznaczyć na głosniki to kryterium jest chyba najważniejsze a zabrakło go w Twoim pytaniu. Tanio to znaczy Ile ? 100 zł za cztery kolumny czy tysiąc za dwie ?

Pozdrawiam

To juz precyzuje nam możliwości wyboru głosników , ale ja Ci niestety nie pomogę. Gdybyś mieszkał w Łodzi to podpowiedział bym żebyś poszedł na rynek elektronicznyy i tam czasami sprzedają różne kolumny glośnikowe mniej lub bardziej używane . i myslę , że coś by się udało kupic.

pozdrawiam

Niedawno widziałem na Allegro....jakiś gość sprzedawał na sztuki większą ilośc kolumn z czyszczenia magazynów w Niemczech. Kolumny były na głośnikach Visatona.....ale wygladały na radiowęzłowe ;)

Ale za to tylko 50 zł/ sztuka nówka wysezonowana w magazynie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.