Skocz do zawartości
IGNORED

Pomiary apką na Androida

szymon1977

Rekomendowane odpowiedzi

Głośników nie będę przestawiał, bo nie widzę w tym większego sensu. Gra w miarę dobrze, balans się ustawi i będzie ok. W aucie nie spedzam całych dni, więc fabryczny system mi wystarczy do słuchania radia i muzy z mp3.

5 godzin temu, xajas napisał:

De facto, ciekawsze sa te zakresy, ktore sie roznia a nie te ktore sa wspolne

mi raczej chodzi o kanał np lewy ucho lewe potem , drugi pomiar kanał lewy ucho prawe.

czyli korekcja najdokuczliwszych anomali , tych które bym słyszał z obu uszu. Nie mierzyłem jeszcze w ten sposób i nie wiem co by wyszło z takich pomiarów. 

Pewnie w górze pasma by coś się działo , ale że w dole będzie tak samo dla obu uszu - to nie dałbym se ręki uciąć za teorie. 

Poza tym różnicę z obu uszu informują nasz mózg o odległości i kierunku dźwięku , temu bym to zostawił .

6 godzin temu, xajas napisał:

Juz sam fakt rozrzucenia przetwornikow po calej kabinie (kanal na nogi, drzwi, deska rozdzielcza, slupki okienne, bagaznik,...), kazdy w innej odleglosci od sluchacza, asymetryczna zabudowa, jest duzy, wyzwaniem doboru odpowiednich zwrotnic i ZGRANIA CZASOWEGO / DELAYS. Tak ze to nie tylko kwestja suwaczka balansu L/R emoji6.png

tu już raczej po patenty z kina domowego trzeba sięgać . Z drugiej strony opóźnienie nie powinno być duże , bo to tylko metr od osi. Tylne głośniki też nie powinny grać górą , bo scena powinna być z przodu i wystarczy im sam delay , albo same niskie częstotliwości te niekierunkowe. Jak to przemyślisz to i problem się uprości.

1 minutę temu, porlick napisał:

Ale że jak, żarcik? Toż to szczera prawda!

?

ale tam pytanie było , a balansu u siebie nie mam , mogę się bokiem na podłogę się przewrócić tracąc balans na lewo ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.