Skocz do zawartości
IGNORED

Co podpiąć do ATH a1000z

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jestem ''świerzak" więc proszę o wyrozumiałość. Kupiłem słuchawki ATH a1000z i narazie używam do niego dragonfly red z jitterem i gra to świetnie ale problem jest taki że kompletnie nie mam porównania i czy mogli byście mi coś polecić stacjonarnego? Myślałem o jakimś wzmacniaczu z dac-kiem może coś z chin takie coś jak topping dx3 pro? Nie chcę narazie wydawać wielkich pieniędzy bo mnie nie stać już słuchawki były jak na moją kieszeń dość sporym wydatkiem dlatego proszę o jakieś rozsądne podpowiedzi. Po dwóch tygodniach szukania w google w głowie mam bigos a nie muzykę.

https://www.audiostereo.pl/topic/151132-co-podpi%C4%85%C4%87-do-ath-a1000z/

Jak może być coś stacjonarnego, to spróbuj Lehmann Audio Rhinelander, tylko uwaga, to sam wzmak bez wbudowanego DAC jak w Dragonfly... 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 2 tygodnie później...

Cześć,
Topping DX3Pro będzie o klasę lepszy niż Dragonfly ale brzmienie będzie delikatnie jaśniejsze. Lehmann będzie zawężał scenę dźwiękową dlatego nie uważam aby było to idealne rozwiązanie do zamkniętych słuchawek. Możesz rozważyć jeszcze Chord Mojo, który jest teraz w promocyjnej cenie. Ma bardzo dużą moc wyjściową i muzykalny charakter brzmienia idący w kierunku lampy. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

1 godzinę temu, Q21 napisał:

Możesz rozważyć jeszcze Chord Mojo,

Warto! Ale cenę to Q21 macie średnią (1500zl), za tyle można kupić z dedykowanym "etui" czy jak to się fachowo zwie. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

15 godzin temu, Adam 38 napisał:

Warto! Ale cenę to Q21 macie średnią (1500zl), za tyle można kupić z dedykowanym "etui" czy jak to się fachowo zwie. 

Zapraszam do kontaktu ?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

5 godzin temu, Q21 napisał:

Zapraszam do kontaktu ?

O nie. Nie dam się skusić, kasa odłożona do listopada na nową "plejstejszyn". Nie czytać żadnych promocji od Q21 czy mp3store bo będzie po pieniądzach ? Oczywiście pozdrawiam ?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

• 1 miesiąc później...

Zdecydowałem się na topping dx3 pro. Po dwóch tygodniach słuchania tego zestawu jestem bardzo zaskoczony pozytywnie zaskoczony. Nie mogę czegoś więcej powiedzieć bo po prostu nie mam porównania z jakimiś innymi słuchawkami i dac-ami (wcześniej był zestaw beyerdynamic 770 pro z dragonfly red i jitter różnica między nimi jest kolosalna to tak jak by ktoś dodał... wszystko dodał ? ). Ale co ten zestaw rysuje w głowie to coś niesamowitego jak na "młodego" audiofila to czuję że to już wyprawa w muzykę godna uwagi.