Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD? Sony , Denon, Kenwood?

bartezzz

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałem o ESach,że grają ciepłym dźwiękiem. Nie pamiętam o który model chodziło. Czy to nie za dużo będzie: ciepłe lampy + ciepły CD ?

Ten DENON DCD 910 jest na znanym PCM56. No i solidny 5.5kg.

Audio-Nie-Fil >>

Jaki NAD, Onkyo porządny w rozsadnej cenie???

Zdecydowanie Sony. Odradzam jednak model 790, brzmi jazgotliwie, a przekaźnik, nie wiadomo po co, odłącza i włącza wyjście analogowe przy każdej zmianie utworów lub pauzie. ES gra bardzo przyzwoicie, zadziwił mnie też model serii 9xx. Z lampą ładnie się skomponuje, ESki mają duży dźwięk. Kenwood to dla mnie marka dla malakserów, Denonów nie znam, więc się nie wypowiadam.

Piotr_DA >>

Wielkie dzięki! Juz powoli dojrzewam do decyzji, kupna Soniacza CDP 990. Ciekawi mnie jeszcze ten Denon 910 ....

Może ktoś chociaż słyszał coś innego na PCM 56??? To przecież dość znany przetwornik.

Bartezzz,

żeden z nich, na boga żaden!!!

za chwile będziesz to sprzedawał. Co chwile pojawia się na allegro jakiś sony x ... es (nie xa...es) za niewielkie pieniądze - niedawno chyba ze 3 razy widziałem x303es. Jak podłączysz to do lampowca (właściwie jaki masz - skorpion?) i do grado to sie będziesz wkurzał.

odłóż troche kasy i zaczekaj ze dwa miesiące - jakość jest nieporównywalna

(a ten denon - hmmm - jakby Ci to powiedzieć - jakby ktoś przepuścił muzykę po desce do prasowania.

he he - trochę przesadziłem, ale chyba tak jakoś brzmi jak masz koło siebie sony es i denona to masz poczucie płaskości; cierpki jest taki)

No witam Cię Marku,

Niestety nie stać mnie na Skorpiona :( Mój to domowa produkcja, ale i tak bezlitośnie obnaża niedostatki źródła. Planuje docelowo zrobić przeróbkę u pana Stelmacha. Myślałem,że na tym co mam (aż wstyd się przyznać) dociągnę,aż uzbieram kasę, ale jest ciężko .....

Jesli mogę cos podpowiedzieć to rzeczywiście pojawiają się na allegro niskie modele X ES i przykładowo ostatnio X202ES sprzedał się za 700zł - to o dużo za dużo. Lepiej w tym wypadku rzeczywiscie kupic serię 900 i dozbierac pózniej na na przykład XA30ES - za taką cenę, jaką teraz osiąga, raczej nie ma konkurencji. Jeszcze taka mała wskazówka. Ktoś pisał tez o onkyo i pioneerze. Nie wiem jak jest z denonem,ale te 2 poprzednie marki mają bardzo drogie czytniki laserowe (przy kupnie używanego klocka trzeba brać to pod uwagę) W Sony serii 900 siedzi KSS 240A, który kosztuje 100zł i jest to o wiele taniej, niz czytnik do pioneera za jakieś 350zł...

Seria 900 ma tez przydatną funkcję typowo dla słuchawkowiczów. Nie spotkałem odtwarzacza innej firmy, która miałaby takie cos. Seria XA...ES też juz tego nie ma. Funkcja LevelFile pozwala na stałe zaprogramować dla wielu płyt poziom głośności na wyjściu (po włozeniu płyty odtwarzacz ją rozpoznaje i potencjometr od słuchawek sam się obraca i zatrzymuje w zaprogramowanym wczesniej miejscu) - przy odrobinie chęci można ten silniczek przeniesc do wzmacniacza lampowego i miec sterowanie głośnością na pilota i automat podgłaśniajacy ciszej nagrane płyty i przyciszający te głośniejsze :))

Bartezzz,

jak chcesz robić tuning to znajdź coś co najlepiej się do tego nadaje. zapytaj Jacka DCaudio (www.dcaudio.kgb.pl) - on robił tuningi różnych klocków i z pewnością Ci doradzi.

O soniaka najlepiej zapytaj Piotrka608 - on to tuninguje i dokładnie wie co siedzi w środku.

O ile obrze pamiętam to sony 990 w tuningu nie jest najlepszy. Korzystniej byłoby kupić denona dcd 1460 , 1560 - coś w tym guście (chyba Jacek ma teraz DCD 2560, ale nie wiem jakie ma wobec niego plany - ale ten model do tuningu jest świetny i niewiele kosztuje. Mocna konstrukcja )

Marekban, Piotr_DA >>

Dzięki za zainteresowanie. Tego CDP 990 (małą wadą) mogę kupić za ok. 150zl To chyba dobra cena?

Bedę trawił ten temat.... i chyba napisze do Piotrka 608

A co do tego Denona to jak to w końcu? Raz ganisz, raz chwalisz?

Jesli ta wada to przeskakiwanie to nic sie nie martw, to tylko kwestia ustawienia lasera. A moze skusisz sie na tego 991 - jest nowszy i o ile się orientuję ma troszkę inne bebechy. Jak za tą cenę gra na prawdę przyzwicie, zwłaszcza jeśli mu sie zrobi drobny tuning.

Ta mała wada CDP-990 to pewnie nie całkiem sprawny wyświetlacz - nie wyświetla czasu. Wiem, bo już gra u mnie, za jeszcze mniej niż 150 ;)

Teraz przydałaby mi się instrukcja obsługi, bo przycisków na obudowie cała masa.

No i nie mam pilota. Czy ktoś przypadkiem nie ma pilota od CD Sony na zbyciu?

adse

Piloty do soniaków można tanio nabyć na giełdach. We wrocku na giełdzie za 25zł kupiłem oryginalny do cdp-747 (chyba). Używany ale w bardzo dobrym stanie.

Jest jeszcze jakaś firma co stare piloty czyści i naprawia ale nie pamiętam czy do tych sony.

• 11 miesięcy później...

Dopadłem na aukcji tani aparat cyfrowy, zeby wreszcie móc powrzucać pare fotek na forum :)

Wspominany wcześniej Sony CDP-990

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5735-100008024 1170282981_thumb.jpg

post-5735-100008025 1170282980_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trzeba bylo brac mojego M97. Sprzedalbym o wiele wiele taniej niz 150 zl i bylbby w pelni sprawny. W srodku wyglada podobnie. Ale gra moim zdaniem zdecydowanie lepiej. 150 zl za taki sprzet to za duzo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.