Skocz do zawartości
IGNORED

Tanio, za drogo, nabici w butelke...

Paul

Rekomendowane odpowiedzi

Tomecz trafia w sedno - ilość nie oznacza jakości jeśli chodzi o ludzi bezrobotnych itd.

Generalnie chodzi o odpowiednie podejście do zagadnienia które dzisiaj jest na tragicznym poziomie. Wszyscy chcą szybko, dużo i najlepiej przy rozbudowanych gwarancjach. To na pewno nie jest droga do wysokiej jakości, która zazwyczaj nie jest usłana różami. Kiedyś ludzie pracowali za jedzenie i robili takie rzeczy że głowa boli a do tego byli zadowoleni z życia. Dzisiaj żyjemy w czasach chłamu i tandety a wysepek na tym morzu zostało niewiele. Pasję to ludzie przejawiają co najwyżej we wbijaniu noża w plecy.

No i widzicie nawet nie jestem sam..moj problem dodatkowo komplikuje sprawa skad inąd chyba słuszna, ze jezeli podjąłbym sie seryjnej produkcjii, a chciałbym- to chciałbym aby mój wzmak był Dla Was dostepny w sklepie audio nie za 1500zł czy 2000 tylko za 500 lub góra 700 wiec chodzi o obudowe tania i estetyczna.o tradycyjnym wymiarze 44cmx30xcm7cm.Owszem ja wiem, moge zaniesc projekt do goscia z super frezarka numeryczna zrobic z kilku plastrów aluminium ..poanodowac to dac do grawera itd władowac ekrany z miedzi do srodka a to wszystko w celu aby piata harmoniczna była 0,000000nic ale ludzie nie popadajmy w paranoję to by kosztowało z 6000 któren z was da tyle za wzmak do słuchawek???Zakładaja jeszcze ze przed kupnem musi sie uzerac z chamowatym sprzedawca np w takim Visateksie we Wrocławiu??

Dlatego zaprojektowałem prostą obudowe o ładnych przyzwoitych kształtach o jw. wymiarze chciałbym to polakierowac na czarny mat dac ładne nózki.. w srodku ładne trafko itd, jak nalezy pojemnosci,ogólnie zgodnie ze sztuką potencjometr alpsa itd zeby to ładnie grało i wygladało i wtedy telefon do Stryjeckiego niech to jakos oceni(niech spróbuje negatywnie:):)!)i do hmm Visateksu na półki...to tyle..pozdrówka dla Audiofili..

Gość audioman>piotrek608

(Konto usunięte)

Jeśli zrobiłeś coś co jest naprawdę smaczne to radzę ci omijać polskie sklepy z daleka. Zrób sobie dobre www, daj chłopakom z forum do posłuchania i jak się okryjesz dobrą sławą w sieci to ci wystarczy aby przeżyć. A jeśli chcesz wchodzić na polskie grzęzawisko i błagać jakiegoś dupka żeby ci zapłacił w terminie za twój dawno sprzedany wzmakol i często oglądać gębę komornika to rób jak zaplanowałeś.

ELFA sprzedaje ładne obudowy..fakt że potrafi sobie policzyć i 700PLN za szt. (producent niektórych obudów nazywa się POWERBOX :)))...ale można znaleźć i tańsze i nie mniej estetyczne..szukać w "obudowy aparatowe metalowe".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość piotrek608>audioman

(Konto usunięte)

Cholera wiesz ze napiszałes sczerze to co ja równiez mysle i najprawdopodobniej wiekszość chłopaków z naszego forum.."polskie grzezawisko" słuszne słowa..zrobie obudowe a potem poprosze kilku z panów o odsłuchy na poczatek z Wrocławia..Cortazara i Bryana....stron www nie umiem pisac ale znajdzie sie ktos kto mi pomoze..Cudo bedzie podziwaiał cały swiat jak spiewali Golce w scierniscu...elfe traktuje roche jako ostatecznosc ..ceny..pozatym wychodze z chyba głupiego załozenia ze po co dac zarobic szwedowi..polacy nie gesi...ale poki co polski w moim wzmaku jest tylko trafol sieciowy..nawet kabelki wewnetrzne do zasilania szkopskie..

Gość audioman>piotrek608

(Konto usunięte)

O to właśnie chodzi ? kupić w miarę tanio dobre części to tu to tam, pomierzyć poskładać i oddać szwabom i angolom niech płacą. Ich technologia nasza robota. Tylko że jako pretendent do tytułu musisz być dwa razy lepszy bo sędziowie lubią krzywdzić.

A szwaby zarozumiałe oj zarozumiałe.

Gość andrea29 - > piotrek608

(Konto usunięte)

Jak powiedział niedawno Michalczewski (TIGER) mistrza trzeba pobić, by upadł na deski, a nie tylko wypunktować, bo sędziowie nie uznają "dyskusyjnego" zwycięstwa pretendenta...

( Święta prawda.)

A KoRnik kupil Head-Boxa firmy Pro-Ject za 680 zl.

I jaka wysmienita obudowa, a jakie super potencje.

Do tego to dubel i trzy wejscia.

Cmok, cmok.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

No, no. To faktycznie jak za darmo :) Ale do Słowaków nie mam zaufania - kumplowi we wzmaku puściły w krótkim czasie 4 el34. Co ciekawe wstawił jakieś chińskie no-name'y i od roku ma spokój.

Gość Tuba -> Krzysiek

(Konto usunięte)

Nie mam zaufania do Słowaków w sensie - nie mam zaufania do lamp JJ. Chociaż nie zdziwiłbym się, gdyby te el34 to były jakieś podróbki.

A w ogóle to z tym zaufaniem to trzeba uważać, bo dziś to tak naprawdę nie wiadomo, kto to tak naprawdę robi. Mark Levinson praktycznie wszystko dziś tłucze w Chinach... Ale przepakowują wzmaki w USA i dają im etykietkę "Made in USA". Niby nic, ale jednak. Nawiasem mówiąc, Vincent to uboczna produkcja w tej samej fabryce. Równie dobra, a chyba ze sto razy tańsza...

Gość Krzysiek>Tuba

(Konto usunięte)

Jesli mowisz, ze wsadziles jakies chinskie podrobki EL34 na wymiane i to dobrze chodzi, to chyba z tymi chinczykami nie jest tak zle.

Duzo ich - to fakt, sterowani sa jakas pseudo komunistyczno-wyzyskowna polityka gospodarcza - to tez fakt, ale podobno ostatnio maja bardzo pochlebne opinie na temat rozwoju gospodarczego i stopy wzrostu.

Czy ktos kiedys zachwycal sie za komuny "chinskimi dlugopisami" ?

;-)

Jakosc wkladow jest niezaprzeczalna. Nawet dzisiaj, nadal ta sama, jak zawsze bardzo dobra.

jeszcze o muzykach (testy w dwóch ostatnich A/V)

mnie tez sprzet naszych jazzmanow wprawil w zdumienie (szewc boso chodzi??). Nawet jesli przyjac teze ze oni zwracaja uwage na jakosc wykonania i interpretacji muzyki a nie jakosc jej realizacji - ONI jako znajacy barwe instrumentow na codzien, powinni byc takze wrazliwi na ten aspekt. Nie musi to byc od razu zestaw a'la Zeliszewski, ale z drugiej strony boombox "z basrefleksami jak reflektory cadilaca" czy stare Tonsile - to dla mnie delikatnie mowiac nieporozumienie (u takich ludzi)

"Klasycy" w numerze wczesniej wypadli pod tym wzgledem duzo lepiej, zwlaszcza mistrz Kulka i obaj Radziwonowicze naprawde nie maja sie czego wstydzić :-)))

ojej ale sie porobilo nie było mnie 16 godzin przed kompem..a juz musze szerokozakrojoną produkcje wzmaków do HD600 otwierac....ludzie czy wiecie ,ze prze te obudowe musze byc nie tylko elektronikiem ale sobie przypominiec jak wyglada wiertarka, frezarka i..rysunek techniczny..przeciez potenciometr alpsa musi sie na czyms trzymać...a wzmak musi miec ładna płynnie obracajaącą sie gałkę głosnosci..

Piotrek608>Krzysiek to bedzie tranzystorowiec w klasie A zanim mi ruszył to musiałem zbudowac słownie DWANASCIE prototypów..chciałem uzyskać dzwiek miły ładny i z kopem..ale nie nasladowac lampy(o lampach mam pojecie mizerne i mierne i jak ktos chce super wzmak lampowy to niech jak w pył uderzy do Bryana tam ma lampy i rezystory o których wzmaki tranzystorowe moga pomarzyć do tego atrakcyjna obudowę-Polecam.)..

ludzie jak ciezko jest zrobic cos dobrze grajacego..wystarczy włozyc np kiepski kondziół np starego polskiego Ceramika i wzmak operacyjny zamienia sie w generator harmonicznych...

mysle ze z obudowa moze nie najpiekniejsza ale taka jak pisałem cena koncowa zamknie sie w kwocie 500 zł góra 600zł bo slusarz musi dostac flache za spasowanie blach(ten z epoki Gierka:):):)]

Gość Krzysiek>piotrek608

(Konto usunięte)

pracuj, pracuj

czekamy na efekt dzwiekowy

ja slucham najchetniej w nocy, i jak mysle najwazniejszy dla mnie bylby znaczek "B".

czyli zeby mnie to twoje ustrojstwo nie pokopalo, a jak fajnie gra, to sie obroni

ktos juz sluchal tego oprocz ciebie ?

z jakimi innymi wzmacniaczami porownywales ?

Własnie go wygrzewam ..jeden z jego prototypów porównywałem z tym prosiaczkeim MF i porównanie wypadło niezle..wkrótce dam to posłuchac kilku audiofilom niech ocenia powiedzą co sie im nie podoba itd..swietnie weim o znaku B.. jezeli chodzi o czesc nazwijmy to 230V to bedzie absolutnie bez zarzutu..posiadam wszelakie uprawnienia elektryczne..a nawet gazowe..miedzy innymi na dozór..podwójna izolacja itd jasna sprawa...z tym nie mam kłopotu kłopot bedzie raczej z odprowadzeniem ciepła bo wiadomo klasa A ma swoje zalety..ciepły dzwiek ładny bas liniowość..przenoszenie..ale i ma wady tranzystory które parzą a nie zyłuje ich specjalnie bo daje po osiem na kanał..a wystarczyło by dwa...

Aaa główne próby odsłuchowe tez robie w nocy po 23 jak sie na miescie uspokoi podpinam do tego moje cd sony es i sie wczuwam...bo na pomiarach oscyloskopem itd wychodzi swietnie..

ale juz nie raz zrobilem cos co swietnie wychodzilo na pomiarach..tranzystory mos-fet tez genialnie mi wyszły na pomiarach..pasmo przenoszenia wyszło 5MHz..tylko po chwili słuchania bolała głowa...nie wszystko co sie swieci...:):):)

Gość piotrek608>Krzysiek

(Konto usunięte)

Nooo Krzysiu jest dobrze ..naprawde goood u mnie to, ze jest dobrze sie objawia w taki sposób ze przestaję żąglować płytami z zaczynam słuchac dla przyjemności i wczoraj od 0.25 w nocy do 4 rano tak sie działo...kazdy kawałek słuchałem na nowo szczególnie cudnie wychodziły kobiece wokale ..basia, mylene farmer, madonna , sandra..i frank sinatra..ella fitzgerald wyszła wrecz ereotycznie..wzmak jest lekko ocieplony ale ładnie słodzi muzyke..ale ma wade ta która obserwuje we wzmakach klasy A od dawna..a moze to tylko mój..zaczyna naprawde ładnie grac po prawe godzinie rozgrzewki..nie musi grac wystarczy ze ciagle wlaczony jest do sieci..jak sie obudziłem dzis o 11 to nie było problemu bo go nie wylaczalem..czułem jak mój cd Sony 505Es..sie nagrzewa(ok30min)..

Ja też robie wzmak słuchawkowy. Po wielu eksperymentach dałem sobie spokuj z mosfetami.

Na bipolarnych uzyskałem ładniejszy dźwięk. Już go kończę, pierwsze testy odsłuchowe przeszedł pomyślnie. Pracuje w klasie A. Piszę to żedby potwierdzić potrzebę wygrzania przed odsłuchem. U mnie również jest zauważalna różnica. Teraz najgorsze - obudowa.

Pozdrawiam

Gość piotrek608>Fabianek

(Konto usunięte)

w niedziele uderzam na gielde aby kupic szereg pilniczków igalaków..wierteł,,szczoteczek drucianych itd..mam juz wytłoczone na prasie krawdziowej blachy spód góra i boki chce jeszcze wzmocnic obudowe kilkukilogramowa blacha ze stali od spodu i toczonymi nózkami ze stopu mosiadzu i alu...w srodku bede ekranował wszystko blacha miedzianą #0,5mm a trafo stalowa puszką..

No dalej, koledzy, przyznać mi się zaraz kto jeszcze robi wzmacniacz słuchawkowy. Jak juz pokończycie i powsadzacie Wasze cuda w obudowy to robimy zjazd słuchawkowców. Ja przywiozę Creeka OBH11SE, KoRnik Pro-Jecta, Lolo Skorpiona HV-1, Vitek X-CANa i urządzimy ucztę odsłuchową - a jak Wasze zabawki się obronią to zrobimy im super reklamę na forum i nie tylko ...

• Redaktorzy

Ba, niech mi ktory zrobi podobnej klasy stopien gramofonowy MC, najlepiej z wyborem impedancji, wzmocnienia i czego tam jeszcze, wtedy przyjade na pewno.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.