Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Tal napisał:

Z tym że w gnoju pogrążoną...

Jeszcze nie rozumiesz? Co w słowie to i w mózgu...

Edytowane przez bonaventura
Teraz, bonaventura napisał:

Jeszcze nie rozumiesz? Co w słowie to i w mózgu...

Nudny jesteś

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

7 minut temu, Adasza napisał:

1000-1500 to rynkowa cena. Wystarczy tu zerknąć 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Za dobry stan więcej. A ten z tego linka:

Ukryta Zawartość

ma 2 lasery - to jest atut, bo są nieprodukowane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jaszcze1

Już lepiej...Tyle,że za póżno. Zgłosiłem twoje chamstwo.

Nie zaskoczyłeś mnie...

Wracając na chwilę do tematu:

Denon PMA-2500NE

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

12 minut temu, LJ3 napisał:

Wydaje się, że używasz domowego sprzętu na imprezach, w remizach, czy na otwartej przestrzeni. Do tego potrzeba innego sprzętu. 

Przecież podałem przykłady które mogą się zdarzyć w normalnym użytkowaniu.

8 minut temu, jaszcze1 napisał:

ttps://www.audioscope.net/pioneer-pd9700-p-2491.html?ref=3

Ukryta Zawartość

To za te dwa lasery trzeba dopłacić 1000 euro, do tych 390, których też nie jest warty ten CD? 😂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adasza
1 minutę temu, wlodek71 napisał:

Przecież podałem przykłady które mogą się zdarzyć w normalnym użytkowaniu.

To tylko niedobre przypadki, gdy nie bierze się pod uwagę parametrów. 

Jak ładnie!!!. Nauka czasami jest nudna ale przynosi korzyści.

Mimo wszystko to ty pierwszy zasugerowałeś że mam ubóstwo w głowie...

4 minuty temu, Tal napisał:
6 minut temu, bonaventura napisał:

Już lepiej...Tyle,że za póżno. Zgłosiłem twoje chamstwo.

Nie zaskoczyłeś mnie...

Wszyscy wypoczęci, do tego perspektywa, ze jutro do kieratu i się chłopaki ...rozkręciły 😄 

Akurat w moim regionie słowem "rumpel" określa się czasami stare, zdezelowane rzeczy...

1 minutę temu, Tal napisał:

Akurat w moim regionie słowem "rumpel" określa się czasami stare, zdezelowane rzeczy...

Nikomu żadnego ubóstwa nie sugerowałem. To neutralne stwierdzenie. Poparte naukowo. Ale niektórzy postanowili udowodnić tę tezę. Czy z korzyścią dla siebie? Sam sobie już odpowiedziałeś.Rumpel to rumpel nie mylić z rupieciem.Z resztą nie chodzi o to słowo lecz postawę wobec rzeczy starych.

posłuchaj Tannoy z lat 70. Gwarantuję, że zmienisz zdanie

Dokładnie tak jak kolega napisał. Mam Berkeley, Arden a co więcej zapraszam że swoimi nowoczesnymi kolumnami do siebie i postawimy obok JBL L300 ze zwrotkami Nelsona Passa. Ucho nie okłamie a mi się już nie chce targać kolumn do porównania. Zawsze się kończy tak samo, a konstrukcja z lat 70 tyle że top z tamtych czasów. Pewnie z jakimiś TAD by się poddały ale jaka kasa.

Poważnie zapraszam, zamiast teorii - praktyka a nie bicie piany.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
18 minut temu, jaszcze1 napisał:

Można też zadzwonić, pogadać i wyczuć. Chyb, że ktoś we wszystkich widzi oszustów i handlarzy i nie ma takiej opcji. Ale wtedy to w ogóle w życiu ma słabo - wiem bo znam taki przypadek. A na forum aż kipi od podejrzeń.

Tu nie chodzi o nieufność do kupujących tylko specyfikę starego sprzętu, często są z nim kłopoty, a najgorsze, że nie da się przywrócić oryginalnego stanu.

Ja nie oczekuje od osoby sprzedającej stary sprzęt, że da mi dłuższą gwarancje niż na przetestowanie.

3 minuty temu, Adasza napisał:

To za te dwa lasery trzeba dopłacić 1000 euro? 😂

Chyba nadużywasz tej emotki. W realu też się tak naśmiewasz z ludzi rozmawiając z nimi twarzą w twarz? Znałem kogoś takiego i nie miał wielu znajomych.

A jeśli chodzi o ten CD, to nieużywany laser do niego widziałem za 2000zł. Taniej raczej nie będzie, jeśli w ogóle się jeszcze znajdzie. Sam odtwarzacz z dobrym, zamontowanym laserem, moim zdaniem może być wart 4000. Może to drogo, ale dzisiaj 4000 to kwota taka sobie.

Jeśli znajdziesz taki laser taniej , to pokaż linka.

3 minuty temu, wlodek71 napisał:

Tu nie chodzi o nieufność do kupujących tylko specyfikę starego sprzętu, często są z nim kłopoty, a najgorsze, że nie da się przywrócić oryginalnego stanu.

Ja nie oczekuje od osoby sprzedającej stary sprzęt, że da mi dłuższą gwarancje niż na przetestowanie.

No tak trzeba podjąć ryzyko. Ale sam wiesz, bo wszyscy wiemy, że nowy sprzęt też się psuje, a naprawa często, to gehenna i może trwać i się ciągnąć wielokrotnie. Często tuż po gwarancji. Więc... Co za różnica? Łatwiej znaleźć i wymienić stary ogromny, np. rezstor, niż to mikroskopijne, współczesne gówienko.

13 minut temu, Tal napisał:

Wszystko zależy w jakim kontekście użyję się tego słowa, w tym wątku to chyba oczywiste, że o to chodzi

• Redaktorzy
46 minut temu, Adasza napisał:

Masz na myśli tego od Smoleńska czy mechaniki pojazdowej?

Mechanik, co podobno juma katalizatory. 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, jaszcze1 napisał:

niż to mikroskopijne, współczesne gówienko.

To mikroskopijne współczesne gówienko zwie się postęp technologiczny który sprawił że wzmacniacze zintegrowane z DAC i BT mieszczą się na dłoni i dysponują parametrami lepszymi niż wiele wintydżowych molochów w które trzeba pompować niemałe pieniądze by to zagrało.

Druga sprawa że jak nie potrafisz lutować SMD to nie dziwne że wolisz wymienić wielki stary rezystor.

25 minut temu, bonaventura napisał:

Nikomu żadnego ubóstwa nie sugerowałem. To neutralne stwierdzenie. Poparte naukowo. Ale niektórzy postanowili udowodnić tę tezę. Czy z korzyścią dla siebie? Sam sobie już odpowiedziałeś.Rumpel to rumpel nie mylić z rupieciem.Z resztą nie chodzi o to słowo lecz postawę wobec rzeczy starych.

jason derulo GIF by Sofia Reyes

42 minuty temu, jaszcze1 napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audioscope to taka niemiecka Retrospekcja , wiec ich cenami bym się nie sugerował 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ilu ludzi tyle opinii

• Redaktorzy
24 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

Dokładnie tak jak kolega napisał. Mam Berkeley, Arden a co więcej zapraszam że swoimi nowoczesnymi kolumnami do siebie i postawimy obok JBL L300 ze zwrotkami Nelsona Passa. Ucho nie okłamie a mi się już nie chce targać kolumn do porównania. Zawsze się kończy tak samo, a konstrukcja z lat 70 tyle że top z tamtych czasów. Pewnie z jakimiś TAD by się poddały ale jaka kasa.

Poważnie zapraszam, zamiast teorii - praktyka a nie bicie piany.

Otóż to. Może być mokro. Nie nadąży się z przynoszeniem pampersów słuchaczowi - właścicielowi wąskich jak komarowe prącie słupeczków - kształtu rodem finansowych wykresów z MS Excela.

;D

Marcin, zestawiamy pojedynek:

JBL L300 vs. YAMAHA NS-1000M na stockowej zwrotce???

😄 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

33 minuty temu, jaszcze1 napisał:

A jeśli chodzi o ten CD, to nieużywany laser do niego widziałem za 2000zł.

A nie za 5? Laser droższy od CDka. Masz inną 🙂  :)))))))))))

11 minut temu, morawka napisał:

Audioscope to taka niemiecka Retrospekcja , wiec ich cenami bym się nie sugerował 

On sam jest jak retrospekcja 🙂 

Edytowane przez Adasza
18 minut temu, MarcinStereo napisał:

To mikroskopijne współczesne gówienko zwie się postęp technologiczny który sprawił że wzmacniacze zintegrowane z DAC i BT mieszczą się na dłoni i dysponują parametrami lepszymi niż wiele wintydżowych molochów w które trzeba pompować niemałe pieniądze by to zagrało.

Druga sprawa że jak nie potrafisz lutować SMD to nie dziwne że wolisz wymienić wielki stary rezystor.

Pewnie, że wszystko się da. Można np. wymienić układ scalony - to nie jest problem. Przecież nie o to chodzi. Nie chodzi też o parametry. Chodzi o to, że można naprawić taki sprzęt - to nie jest jakieś woodoo i o przyjemność ze słuchania.

I się z tobą nie zgadzam, to nie jest kwestia postępu. Mam klasę D i sprzęty z upakowaną elektroniką, ale kombajny - wszystko w jednym, mnie odrzucają - to jak żywienie się konserwami zamiast francuską albo włoską kuchnią. Ja mam wszystko rozseparowane. Ale nie będę dyskutował, bo gusta są różne.

2 godziny temu, jaszcze1 napisał:

Okej, to tu jest coś bardziej współczesnego. Zaraz będzie dym, że to Pioneer, a Pioneery nie grają. 

Ale:

To jest bardzo dobrze grający CD. Ma w sobie jeden laser, w bardzo dobrym stanie i w komplecie drugi nieużywany (znaczy nowy) zapas. Wystarczy na lata. Cena? Sam nowy laser, jeśli się uda znaleźć, to 2tys. Cedek w dobrym stanie, z dobrym laserem za  4 tys. dla fana marki szukającego takiego, do przełknięcia. Jest opcja negocjacji. Więc negocjować i brać póki jest. 

No to teraz będzie dym.  🙂

Ukryta Zawartość

za 6400 okazja ? 

a jeszcze niedawno był nawet za 1000 do kupienia 

Ukryta Zawartość

drugi za 1700 jako ewentualny dawca lasera 

Ukryta Zawartość

a tak w ogóle to moim skromnym zdaniem krążek cd to już niestety niepraktyczny przeżytek mam około 4tb muzy na dyskach i ciężko mi sobie wyobrazić, że miałbym chociaż część na płytki cd przerzucić 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

19 minut temu, Adasza napisał:

A nie za 5? Laser droższy od CDka. Masz inną 🙂  :)))))))))))

On sam jest jak retrospekcja 🙂 

W pierwszym zdaniu ujawniasz odklejony prymityw, a w drugim zaczynasz w zwykły, chamski sposób, mnie obrażać. Znowu?

7 minut temu, Vladko napisał:

za 6400 okazja ? 

a jeszcze niedawno był nawet za 1000 do kupienia 

Ukryta Zawartość

drugi za 1700 jako ewentualny dawca lasera 

Ukryta Zawartość

a tak w ogóle to moim skromnym zdaniem krążek cd to już niestety niepraktyczny przeżytek mam około 4tb muzy na dyskach i ciężko mi sobie wyobrazić, że miałbym chociaż część na płytki cd przerzucić 🙂 

Ja nie mogę. To jak poprzednie porównanie Telefunkena Tl800 za 3000zł z telefunkenem Tl600 za kilkaset. Że niby taka różnica w cenie, to Tl800 ma przegiętą cenę. Przecież Tl800 to top, a Tl600 to wypierdek.

To kup PD 9700 z prawie padniętym laserem za 1700zł a ja kupię za 6tys z dobrym laserem i jeszcze drugim nowym na zapas. Zobaczymy kto lepiej na tym wyjdzie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a skąd wiesz, że będzie prawie padnięty ? testowałeś ?  ten za  1700 to taki pierwszy z brzegu po 1000 kilka złotych chodziły jeszcze niedawno i chętnych nie było tu do kompletu będzie w zestawie 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  - za 265 euro 

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi