Skocz do zawartości
IGNORED

Darbee DVP-5000s

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, bartasxx napisał:

Niestety sygnał nie przechodzi z mojego Egreata jest tam HDMI  2.0a i chyba to jest problem.

Ustaw w boxie ekran na 1080p. Ja podłaczyłem Miboxa przewodem 2.0 do darbee i dalej 2.0 do proja i działa. Raz nawet pokazało mi się w filmach na netflix oznaczenie HDR ale wystapiło zabarwienie białych literek i krawędzi. Trochę pooglądam i spróbuję rozdzielić spliterem na dwa wejścia w projektorze. Filmy w FHD planuję oglądać z Darbee a z HDR bez.

W dniu 30.11.2020 o 12:02, sypus napisał:

Zappiti ONE 4K HDR

Konkretnie. Dzieki tobie zauwazyłem SE z dwoma HDMI out. Tylko ta cena.  Napisz czy masz HDR razem z Darbee i czy łączysz przed/za ampli lub bezpośrednio do proja.

U mnie wystąpiła dziwna rzecz. Wczoraj właczyłem proja i Darbee śmiga razem z HDR. Przechodziłem z filmu do filmu i raz coś się skaszaniło na różowo, ale po ponownym uruchomieniu boxa było ok. Podejrzewam, że miało to związek z wyjątkowo dobrym wczoraj przesyłem 30 - 70 mb/s. Według producenta HDR nie przechodzi a wynik mojej pierwszej próby nie był jednoznaczny. Z HDR efekt Darbee  jest subtelniejszy od bez HDR. Nawet przy ustawieniu na 120% twarze nie są przetłuszczone tak jak bez HDR. W Mibox przestrzeń 4:4:4 a głębia wyłączona. 

1 godzinę temu, sypus napisał:

Projek to Sony 65 i on nie ma HDR.

Jak nie ma HDR jak ma. Kupiłem kiedyś za parę groszy od fajnej laski to chyba wiem. Znana sprawa wszyscy forumowicze mi zazdrościli.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
    Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
    Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.