Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  82 członków

Gustard Klub
IGNORED

Klub Gustarda

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam o U18.

Bo jakoś Die nie umie zdecydować i zamówić .Ma to być połączone z Gustard x26u ,czyli starszą wersją x26 pro.

Edytowane przez tdrozd

Generalnie do każdego DAC Gustarda DDC robi poprawę jakości dźwięku. Ale od reszty systemu zależy jak duże finalnie te zmiany będą.

Nawet jak zmienisz z czasem DAC to wykorzystasz DDC do innego.

Ale osobiście w takiej opcji jak kolega wyżej sprzedałbym tego X26U dodał pieniądze na DDC, trochę dozbierał i kupił Holo Cyan 2.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

6 minut temu, rafa napisał:

Generalnie do każdego DAC Gustarda DDC robi poprawę jakości dźwięku. Ale od reszty systemu zależy jak duże finalnie te zmiany będą.

Potwierdzam choć nie mam daca Gustarda to posiadam DDC U16 tego producenta wspolpracujacego z Musican Audio Draco. Ogromna poprawa brzmienia i przy planowanej zmianie DAC na coś z wyższej półki, zmienię równolegle DDC.

Gość

(Konto usunięte)
10 godzin temu, tdrozd napisał:

Pytam o U18.

U mnie jest progres względem modyfikowanego su1. Jeżeli do tej pory grałeś po usb daca, to będzie to bardzo duży progres (po i2s) który wniesie u18.

Rafa miałem u siebie dłuższy czas r26 gustard i mi to granie nie odpowiada.Jest zbyt rozmyte,miało precyzyjne.Mam swego czasu b dobry dać na 4xpcm1704 ,r2r to nie moje granie.Slucham dużo muzyki elektronicznej i może dlatego. Płukanie z r2r mnie nudzi.

12 minut temu, tdrozd napisał:

Rafa miałem u siebie dłuższy czas r26 gustard i mi to granie nie odpowiada.Jest zbyt rozmyte,miało precyzyjne.Mam swego czasu b dobry dać na 4xpcm1704 ,r2r to nie moje granie.Slucham dużo muzyki elektronicznej i może dlatego. Płukanie z r2r mnie nudzi.

Spoko. Muzyka na pewno definiuje potrzeby. 

• 2 tygodnie później...
W dniu 7.10.2024 o 22:53, rafa napisał:

Holo Cyan 2.

To może być świetne rozwiązanie. Prostota ale nowoczesna architektura, podatny na dobre ddc z zegarem po i2s i upsampling z hq playera. W zasadzie mogłaby być wersja bez usb (tak jak w x20), generalnie ten oryginalny dac r2r w cenie ok.6kzł zbiera świetne recenzje ( nie te komercyjne). 

Zasiałeś Rafał ziarno..😉

Najpierw jednak zegar do u18, a potem się zobaczy..🙂

41 minut temu, Cezary_58669 napisał:

Zasiałeś Rafał ziarno

Jeszcze cos takiego bedzie na rynku od LAiV 😛

image.png.08ccd3f30c772ca726f13027d417c0bf.png

Długo jest huśtawka dźwiękowa, ale od czasu do czasu są przebłyski😉.

Dodatkowo wywal płytkę usb z daca, w x20 można odłączyć bez większych problemów. Mój u18 odziedziczył po su1 srebrną sieciówkę Power Roots, zmieniłem też bezpiecznik, na stary ale dobry ruski srebrny vintage. Z czasem myślę też zrobić porządek na zasilaniu (zaraz obok jest gniazdo usb).

Niebawem będę miał zegar ocxo do u18🙂

Bez żadnych problemów odtwarzane są wszystkie pliki PCM do 192 włącznie.Dsd nie testowałem ,nie mam.Jest dobrze ,nie chcę zapeszac ale bardzo dobrze.

Gladziej przestrzenniej,Bass twardszy i szybszy. Mimo że dokładniej to muzykalnie i miło do ucha ,jedne z lepiej wydanych €.

3 godziny temu, gzrech napisał:

Gdzie kupiłeś zegar?

Używka jak nowa, od forumowicza Head-Fi ze Szwecji. 

Skonfigurowałem sobie piny wewnętrzne przełączników 50/75ohm oraz iso/gnd (masy we/wy). Do wyboru dwie fale, sinusoidalna i prostokątna. Kabel bnc z rynku pro Mini Circuits. 

W u18 wystarczy wcisnąć lewy przycisk na przednim panelu i wybrać zegar wewnętrzny lub zewnętrzny. Transmisja i2s przekazuje taktowanie zegara do dac.

Zegar zewn. wprowadza spokój, czystość, wyrazistość, klarowność, przejrzystość, obrazowanie przestrzeni, dodatkową szczegółowość i niewymuszoną dynamikę. To wszystko z zachowaniem muzykalności i barwy u18. Teraz wiem, dlaczego na europejskich forach tak dużo pisze się o roli zegarów zewn. 

Ock 2 to w zasadzie budżetowy ocxo, taki best buy, mający ponoć najlepszy stosunek cena/jakość.

Można iść wyżej np.  Cybershaft, AfterDark czy Mutec. Ale i tak, jak na początek, lhy robi to wyśmienicie.

Godzinę temu, gzrech napisał:

Dzięki  za info. Mam x26 pro i tak się zastanawiam na zewnętrznym zegarem. Szukam różnych opcji w tym temacie.

Tak, opcji jest wiele.. dużo również zależy od pozostałych elementów i czynników w systemie, tak jak wspomniał wcześniej Rafał. Sam u18 za tą cenę, wnosi spory progres i dawkę wyrafinowania, ale wystarczy przełączyć szybko zegary w u18, aby doświadczyć "wyższego wymiaru".

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.