Skocz do zawartości
IGNORED

Co po Denon PMA-2010 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, podpowiedzcie proszę dobrzy ludzie coś ciekawego wśród wzmacniaczy. Budżet 8000 PLN.

Mój Denon dobrze gra i dobrze wygląda. Jest bezawaryjny, całymi dniami pod prądem, sumiennie realizuje swoje zadanie, ale jest już ze mną 10 lat, zleciało... Trochę w tym chęci zmiany dla samej zmiany (w końcu mamy zimę ?), trochę pragmatycznego myślenia podyktowanego wiekiem urządzenia.
Sprzęt towarzyszący: Heco Direkt i Linn Majik DS/2, oraz już tylko okazjonalnie odsłuchiwany CD (świetny AstinTrew) i "od święta" gramofon Roksan. Wiec pre gramofonowe nie jest wymagane, ale byłoby miłym dodatkiem w pakiecie, aby wcześniej, czy później nie generować dodatkowych kosztów.
Przed PMA-2010, kilka sezonów grał u mnie 1500AE, więc lojalnym wyborem miał być 2500ne. Ale chyba nie... 

Podpowiedzcie proszę z własnego doświadczenia, jakieś ciekawe, niebanalne urządzenie w nieprzekraczalnej kwocie 8000 PLN. Przeglądając "internety" oprócz Denona 2500NE przyglądałem się także Magnatowi RV4, rodzimemu LAR 200H (niestety wszystko ponad budżet) oraz...  Xindakowi 6950 II. Jakoś ciągnie mnie w stronę hybrydy lub może dla odmiany coś grającego w klasie A warto byłby posłuchać ? Co myślicie ? 
Oczywiście jak każdy mam swoje muzyczne preferencje, ale mój sprzęt (bardzo często całymi dniami) robi za radio lub emiter przypadkowej playlisty z Tidala więc nie szukam wzmacniacza pod konkretną muzykę. Ważne: ma być nowy lub używany, ale z obowiązującą gwarancją. Dziękuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/153288-co-po-denon-pma-2010/

Wspomniałeś o LAR - cena ok 9900. Tyle w salonie audio. Skontaktuj się z producentem. Może da się coś zrobić aby zmieścić się w nieprzekraczalnym budżecie? 

49 minut temu, 2_D napisał:

Mój Denon dobrze gra i dobrze wygląda. Jest bezawaryjny, całymi dniami pod prądem, ?

Nie kupił bym od ciebie wzmacniacza ?

?👈

9 godzin temu, rafal735r napisał:

Nie kupił bym od ciebie wzmacniacza ?

okeeeeeeeeeej  ?

9 godzin temu, costa brava napisał:

Yamaha as2100 można upolowac uzywke za 6-7 tys.

nie wiem czy to będzie skok w górę ale ma pewno trochę inaczej zagra ?

Yamaha jest piękna, praktycznie kompletnie wyposażona, bo do mojego ideału brakuje jej jedynie dac'a na pokładzie, abym mógł podłączyć TV. Swego czasu myślałem o niej, oczywiście bardziej w kategoriach aktualizacji systemu niż zmiany  - jakości - sposobu- stylu grania.   

9 godzin temu, piotrek7 napisał:

Wspomniałeś o LAR - cena ok 9900. Tyle w salonie audio. Skontaktuj się z producentem. Może da się coś zrobić aby zmieścić się w nieprzekraczalnym budżecie? 

20 % rabatu ? Ale może się uda. 

...chyba bym się nie zastanawiał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

W dniu 7.12.2020 o 11:52, 2_D napisał:

Cześć, podpowiedzcie proszę dobrzy ludzie coś ciekawego wśród wzmacniaczy. Budżet 8000 PLN.

Mój Denon dobrze gra i dobrze wygląda. Jest bezawaryjny, całymi dniami pod prądem, sumiennie realizuje swoje zadanie, ale jest już ze mną 10 lat, zleciało... Trochę w tym chęci zmiany dla samej zmiany (w końcu mamy zimę ?), trochę pragmatycznego myślenia podyktowanego wiekiem urządzenia.
Sprzęt towarzyszący: Heco Direkt i Linn Majik DS/2, oraz już tylko okazjonalnie odsłuchiwany CD (świetny AstinTrew) i "od święta" gramofon Roksan. Wiec pre gramofonowe nie jest wymagane, ale byłoby miłym dodatkiem w pakiecie, aby wcześniej, czy później nie generować dodatkowych kosztów.
Przed PMA-2010, kilka sezonów grał u mnie 1500AE, więc lojalnym wyborem miał być 2500ne. Ale chyba nie... 

Podpowiedzcie proszę z własnego doświadczenia, jakieś ciekawe, niebanalne urządzenie w nieprzekraczalnej kwocie 8000 PLN. Przeglądając "internety" oprócz Denona 2500NE przyglądałem się także Magnatowi RV4, rodzimemu LAR 200H (niestety wszystko ponad budżet) oraz...  Xindakowi 6950 II. Jakoś ciągnie mnie w stronę hybrydy lub może dla odmiany coś grającego w klasie A warto byłby posłuchać ? Co myślicie ? 
Oczywiście jak każdy mam swoje muzyczne preferencje, ale mój sprzęt (bardzo często całymi dniami) robi za radio lub emiter przypadkowej playlisty z Tidala więc nie szukam wzmacniacza pod konkretną muzykę. Ważne: ma być nowy lub używany, ale z obowiązującą gwarancją. Dziękuje.

Do tych Heco to Ty sobie Unisona Simply Italy kup. 

Te kolumny aż się proszą o lampę single ended. 

Uzyskasz brzmienie poza zasięgiem wielu znaczenie droższych wzmacniaczy tranzystorowych... 

Denona miałem ale 2020AE, brzmienie klasę wyżej to Musical M6i ale wykonaniem to kroczek do tyłu. Jednak nie do tych kolumn ?

Cześć,

jeśli ciągnie Cię do hybrydy to spójrz na wzmacniacz Unison Research Unico Due. Spokojnie zmieścisz go w budżecie, zostanie jeszcze na zabawę lampami w przedwzmacniaczu. Czysty wzmacniacz lampowy mógłby być tu rzeczywiście fajną opcją, jak pisze Muda, ale domyślam się, że po Denonie oczekujesz jednak większego uniwersalizmu. Jakbyś chciał sprawdzić wspomniany przeze mnie wzmacniacz daj znać, udostępnimy sztukę do testu.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl