Skocz do zawartości
IGNORED

Ostrość obrazu Panasonic ptae 500

dezet4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.Jakiś czas temu pisałem na tym forum o problemach i pytaniach dotyczących zakupu projektora.Dzisiaj jeszcze raz dziękuję za informacje.Postanowiłem wówczas kupić Panasonica ptae200.Niestety(a może i dobrze) sytuacja się zmieniła i musiałem zakup odłożyć.Teraz od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem ptae 500 (na 700 zabrakło).Na początku wiadomo szok super obraz,kolory,kontrast,czerń Ok.Jednak ostrość obrazu zwłaszcza drugiego i dalszych planów nie jest satysfakcjonująca.Jak to wygląda u innch użytkowników tego jak i inych projektorów.Kupując ten model opierałem się głównie o opinie przeczytane na tym forum,były one one bardzo dobre.Napiszę,że obraz wyświetlanam na ekranie o podstawie 200cm.Oglądam z trzech metrów,filmy DVD z wypożyczalni orginalne,odtwarzacz Pioneer 575,kable component(10m),żyła 5mm(z koszulką)przyzwoite wtyki.Czy tak jest,czy można to poprawić,kable- jakość, długość,lepszy odtwarzacz itp.Z góry dziękuje za wszelkie informacje.Pozdrawiam wszystkich kinomanów projekcyjnych,Zbyszek.

coz, projektor obnaza przed Toba jakosc strumienia mpeg, w ktorym kodowane sa wspolczesne filmy DVD. Dopiero na takich powiekszeniach widac, jak wiele jeszcze jest do zrobienia w tym temacie. Pomijam tu jakosc transferu poszczegolnych filmow, sam standard DVD wnosi juz ograniczenia.

W celu polepszenia obrazu niektorzy stosuja skalery (harwarowe badz softwarowe - np. FFDShow).

Inna sprawa, ze projektor nie wyostrzy ci dalszych planow - zwykle drugi i dalsze plany sa nieostre (tu juz sie klania technika filomowa, rezyserska itd). Byc moze tylko bardziej to teraz dostrzegasz - na malych ekranach trudno bylo cokolwiek dostrzec na dalszych planach, wiec sie nie zwracalo uwagi :)

Zeby sie upewnic, ze masz dobrze ustawiona ostrosc, popatrz na podpisy pod filmami (tlumaczenia) albo wejdz do menu serwisowego projektora i wyswietl jakis obraz kontrolny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.