Skocz do zawartości
IGNORED

Joe Biden Prezydentem USA - Trzymamy kciuki | Wątek ogólny o USA

Rekomendowane odpowiedzi

Oj moje kochane lewaki - memy to sobie możecie zwinąć w rulon i wsadzić wiecie gdzie…??? Poproszę o jakiś konkret z sal senatu - memy topka są tak samo wiarygodne jak i całe lewactwo. To po pierwsze. Po drugie drogie lewaki, wasz głos się nie liczy, kompletnie się nie liczy. Mój się liczy. Comprende amigos? Czy nie comprende?

Już tyle razy wam mówiłem, że to wasze stukanie kopytkiem jest tak samo  potrzebne jak dzwonek dickowi. Nie wiedziałem, ze nasze lewactwo aż tak bardzo się podnieca amerykańskimi sprawami. Do jakiejś roboty byście się wzięli, a nie cały dzień kopytkowali na forum. Co za cyrk! Ale i tak was lubię. 😘

Parker's Mood

Jakie memy?.....Panie maile wyciekły i sprawa się rypła 😁

Ciebie również da się lubić 😋

Jesteś ciekawym przypadkiem zadeklarowanego prawicowca, który jest miłośnikiem jazzu, muzyki wolności 😁

2 godziny temu, Chicago napisał:

Poproszę o jakiś konkret z sal senatu

A proszę. Po midterms demokraci nie tylko utrzymali senat, ale i zwiększyli w nim swoją przewagę nad republikanami.

I to jest konkretny konkret, a nie to tam prawackie chrumkanie, jak to jakże akuratnie ujął Papageno.

Edytowane przez Adalbert95
Godzinę temu, Adalbert95 napisał:

A proszę. Po midterms demokraci nie tylko utrzymali senat, ale i zwiększyli w nim swoją przewagę nad republikanami.

I to jest konkretny konkret, a nie to tam prawackie chrumkanie, jak to jakże akuratnie ujął Papageno.

Wręcz przeciwnie, sytuacja nie jest taka klarowna jak ci się wydaje - Demokraci stracili jeden fotel. Wielu Demokratów nie zgadza się z narracją i postępowaniem oszustów z WH - tu już nie chodzi o Demoxów ani Republikanów - tutaj chodzi o świadomy i celowy demontaż US - zgodnie z narracją globalsów. Ile razy mam to jeszcze powtarzać...??? Sorry, ale moje zdanie jest po prostu inne niż wasze, ale może być inne - tym bardziej że żyję tutaj ponad 30 lat, więc myślę swobodnie. That's simple as this. Co jeszcze? Nic.

Ech, dziwię się, że jeszcze 30 lat krzyczeliście jaka to komuna zła! A teraz krzyczycie komuno wróć! To jest naprawdę jeszcze lepsze niż Monty Python 🙃

I jeszcze raz - popieram Republikanów, chociaż wielu Demokratów też jest spoko, czego przykładem jest senator Sinema. Zresztą Joe M też jest kuszony przez Repo, więc Demo muszą go zatrzymać za wszelką cenę.  No nie wiem nie wiem, ale wiem, że jak nie powstrzymają tych chuliganów teraz, to za dwa lata nie będzie już co powstrzymywać. Więc spoko - jak sobie zrobią, tak będą mieli. A teraz muszę zmienić struny w akustyku. Love yoa! 😘

Parker's Mood

Senat Stanów Zjednoczonych przegłosował w czwartek budżet obronny kraju, opiewający na rekordową kwotę 858 miliardy dolarów. Ustawa została przyjęta stosunkiem głosów 83-11. Jej podpisanie zapowiedział już prezydent Joe Biden. 

Ustawa skupia się na kluczowych kwestiach obrony USA, w tym strategicznej rywalizacji z Chinami i Rosją, przełomowych technologiach takich jak broń hipersoniczna, sztuczna inteligencja, 5G i komputery kwantowe. Ustawa zobowiązuje Pentagon do przeprowadzenia raportu na temat potencjalnego przesunięcia wojsk na wschodnią flankę NATO, przeznacza 800 milionów dolarów dla Ukrainy, 4,6 miliarda dolarów na projekty w ramach Europejskiej Inicjatywy Odstraszania (EDI), 11,5 miliarda dolarów w ramach programu Pacific Deterrence Initiative, mających wzmocnić siły USA i sojuszników w regionie Indo-Pacyfiku, zwiększa współpracę wojskową z Tajwanem do 10 miliardów dolarów przez najbliższe pięć lat i znosi obowiązek szczepień na COVID-19 dla żołnierzy.

Wreszcie poszli po rozum do głowy!

Parker's Mood

13 godzin temu, Chicago napisał:

Demokraci stracili jeden fotel.

Było 50/50, teraz jest 51/49 na korzyść demokratów. Matematyka dla was inna?

Tak, Reps przerżnęli Senat, ale jak wiadomo, wygrali House. Kyrsten Sinema odeszła od Demoksów i stała się niezależna, Joe M jest kuszony propozycjami, a wielu konserwatywnych Demokratów nie zgadza się z doktryną oszustów z WH, więc jest nadzieja, że odwrócą się od bidenowskiej polityki. Anyway, sytuacja wygląda tak:

Senat: 51 - 49 dla Demoksów

House: 222 - 213 dla Repów

US Governors: 28 - 22 dla Repów

Parker's Mood

59 minut temu, Chicago napisał:

Kyrsten Sinema odeszła od Demoksów i stała się niezależna, Joe M jest kuszony propozycjami,

Płonne nadzieje. Z tego co pamiętam w ostatnich przynajmniej 50 latach nie zdarzyła się zmiana barw partyjnych przesądzająca o większości, ani w senacie ani izbie reprezentantów, więc przestań się łudzić.

W dniu 16.12.2022 o 17:36, papageno napisał:

Czyli prawactwo amerykańskie jest mentalnie spokrewnione z polskim prawactwem. U siebie złodziei nie widzą. Ale chrumkją i raciczką grzebią.

To ogólna cecha prawactwa .

44 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Płonne nadzieje. Z tego co pamiętam w ostatnich przynajmniej 50 latach nie zdarzyła się zmiana barw partyjnych przesądzająca o większości, ani w senacie ani izbie reprezentantów, więc przestań się łudzić.

Liczba członków GOP w Izbie Reprezentantów miała wzrosnąć lawinowo, ale żadnej lawiny nie było. 

W połowie kadencji opozycja zawsze zyskiwała więcej, ale nie w 2022.

Mogą podziękować Trumpowi. Czyli sami sobie.

34 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To ogólna cecha prawactwa .

A jaka jest cecha lewactwa? Myślę, że powinieneś nauczyć się międzynarodówki po niemiecku i po francusku. Po rusku i po polsku na pewno już znasz, więc spoko.

Parker's Mood

To nie są memy, tylko fakty, my dear. Czy wy w ogóle rozumiecie o czym się rozmawia w senacie my dear Polish communits?

A co mówi Ben Carlson - jeden z najuczciwszych ludzi w US.

Parker's Mood

Międzynarodówka, komuniści. To już właściwie argumentum ad Hitlerum. Chyba wiesz co to oznacza...

Nie, nie wiem. Bronicie komuny jak nawiedzeni i jeszcze masz jakiś problem z tym? Na odległość czuć od was komunę - sorry, nic nie mogę na to poradzić. Dla mnie to jest jeden kij, czy to jest komuna ruska, niemiecka, francuska, amerykańska, chińska, polska, czy jakakolwiek inna. Idealnie się wpisujecie w jej schemat. Cały globalizm kojarzy mi się z komuną, ale to nie jest zapewne wasza wina, że was odmóżdżono. Sorry.

O, tu po polsku - o wolności słowa, o cenzurze, machinacjach i mediach społecznościowych.

Parker's Mood

I jeszcze kilka chwil o Joe Manchin - demokratyczny senator z West Virginia. To właśnie o niego zabiegają Reps, chociaż prawdopodobnie będzie on po odejściu z partii demokratycznej, senatorem niezależnym, - podobnie jak Kyrsten Sinema.

Parker's Mood

1 godzinę temu, Chicago napisał:

A jaka jest cecha lewactwa? Myślę, że powinieneś nauczyć się międzynarodówki po niemiecku i po francusku. Po rusku i po polsku na pewno już znasz, więc spoko.

Po polsku znam tak samo jak Ty , z tego samego powodu ( życie w PRL ) . Nie uważam się za lewaka .

3 minuty temu, skynyrd napisał:

Chicago, chyba Cię polubiłem. Ich nie odmóżdżono, konwersujesz z kretynami.

O hibernatus się odezwał . Którego zamrożono 30 lat temu .

Po prostu dla niektórych każdy kto choć trochę odstaje od ich poglądów musi być lewakiem . Czy tym razem jesteś św. Mikołajem ,że teraz wpadłeś ?

17 minut temu, skynyrd napisał:

konwersujesz z kretynami

9 minut temu, skynyrd napisał:

za lewaka

Wy prawacy innych niż wy sami uważacie za kretynów i lewaków. Nie wiem czy to wynika z poczucia niższości (całkowicie słusznego) czy kompleksów na każdym możliwym tle, ale czym bardziej dostajecie po dupach tym głośniej i o zgrozo głupiej drzecie gęby o komunie, lewactwie, pedałach, weganach, cyklistach i czym tam jeszcze. Niczego to nie zmieni, ogólnoświatowy trend zwijania się się i prawicy i szczególnie prawactwa aż nadto widoczny i nie do zatrzymania. Mam zapas orzeszków, z rozbawieniem i nie bez satysfakcji pooglądam sobie te wasze cyrkowe ekwilibrystyki wszy na grzebieniu.

1 godzinę temu, Chicago napisał:

Ben Carlson - jeden z najuczciwszych ludzi w US.

Już samo przyjęcie stanowiska w administracji pomarańczowego (nie np. sekretarz zdrowia, a budownictwa o którym nie ma najbledszego pojęcia) dyskwalifikuje go jako uczciwego.

Jesteście zwichrowani propagandą globalsów. Przemówiło to do was. Do mnie nie przemówiło. Najbardziej cenię sobie możliwość wyboru, i free speech, czyli wolność. Nie pogardzam nikim, nie, absolutnie nie. Macie swoją wolność, a ja mam swoją. Wszystko spoko. Na świecie jest o wiele więcej nieuczciwych owiec niż uczciwych. Ale rozumiem też, że 'prawda w twarz' nie jest cnotą. Wręcz przeciwnie - prawda  może kogoś obrazić i sponiewierać, więc w sumie nie dziwię się wielu reakcjom. I cały czas zastanawiam się, jak doszliście do tego, że 'globalokomunizm', to fajna sprawa...???

Parker's Mood

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.