Skocz do zawartości
IGNORED

Joe Biden Prezydentem USA - Trzymamy kciuki | Wątek ogólny o USA

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za takich doradców - zostanę przy swoim, a wy doradzajcie sobie i najbliższym.

W punkt. Szukasz "doradców" zamiast zająć się normalnym życiem. Ale skoro cię to rajcuje to ja dodam do pieca.
Odwiedź kanał Andromeda na YouTube.
Tam się dowiesz co myślą propagandyści rosyjscy o USA, Polsce i w ogóle o Zachodzie To tak na początek. Polecam również kanał Władimira Sołowiowa na Telegram. Niejaki koziojebiec Kadyrow też ma kanał - tylko poczytaj. Gwarantuję Ci, że jak to ogarniesz to pokochasz Twoje źródła, które teraz doprowadzają cię do depresji. Jeśli będzie Ci mało mam jeszcze prawdziwe asy w rękawie :) takie prawie live z pierwszej ręki - między innymi filmiki i zdjęcia z frontu na Ukrainie no i kanał Live Sołowiowa - ten to jest dopiero gigant. Hitler to przy nim cienias
Ja już mam to dawno za sobą ale Tobie życzę miłej lektury

Nie zalewaj mnie jakimś gównem - nie interesują mnie kacapscy propagandyści i to, co jakaś łachudra myśli o USA. Żyję tu ponad 30 lat i tanią propagandą przestałem się przejmować wiele la temu. Sam sobie to czytaj i wierz w tę kupę. 

Parker's Mood

Nie zalewaj mnie jakimś gównem - nie interesują mnie kacapscy propagandyści i to, co jakaś łachudra myśli o USA. Żyję tu ponad 30 lat i tanią propagandą przestałem się przejmować wiele la temu. Sam sobie to czytaj i wierz w tę kupę. 
Ty chyba coś bierzesz. Zmień dealera please.
BTW całkiem nie dawno mnie brzydko upomniałeś jak wspomniałem o Schwabie. Teraz jak widze sam ci sen z powiek spędza.
Ja z kolei dawno to mam w rowie.

Odnieś się do tematu, a nie do mojej osoby - teksty typu 'ty chyba coś bierzesz', 'zmień dealera', to sobie pociskaj najbliższym. Już nie pierwszy raz to robisz, zarówno tutaj jak i w moim jazzowym wątku. Zachowujesz się jak c*ota. Jak nie masz co robić, to śmigaj pastować podłogi, ugotuj obiad, zrób pranie, powieś firanki... itd.

Parker's Mood

Odnieś się do tematu, a nie do mojej osoby - teksty typu 'ty chyba coś bierzesz', 'zmień dealera', to sobie pociskaj najbliższym. Już nie pierwszy raz to robisz, zarówno tutaj jak i w moim jazzowym wątku. Zachowujesz się jak c*ota. Jak nie masz co robić, to śmigaj pastować podłogi, ugotuj obiad, zrób pranie, powieś firanki... itd.

Słuchaj zadufany bufonie. Odnoszę się celowo do Ciebie, gdyż pomyliły Ci się życiowe role. Jakby człowiek nie napisał merytorycznie, czy niemerytoryczne to i tak Ty będziesz najmądrzejszy. Nawet jak przez moment komuś przybijesz lajka za autorską wypowiedź czy myśl to prędzej czy później dojedziesz go swoimi mądrościami i zgasisz. Fajnie, że spotkaliśmy się w tym wątku bo ten potwierdza to co wiem od jakiegoś czasu, że nie masz własnego zdania w niektórych zagadnieniach tylko cytujesz, powielasz czyjeś interpretacje.

Odnosząc się do ostatniego Twojego zdania to odnoszę wrażenie, że kawał z Ciebie chama i przebierańca.

OK.

Najważniejsze, że jesteś z siebie zadowolony. Tutaj prezentujesz taki sam bełkot jak w moim jazzowym wątku. Ja z tobą skończyłem.

Parker's Mood

10 godzin temu, absinth3 napisał:

Oczekiwanie, że w polityce decyzje są podejmowane racjonalnie, jest zupełnie nieracjonalne. 

Możemy sobie tylko WYOBRAŻAĆ jak zachowają się Chiny.

WYOBRAŻALIŚMY sobie, że FR nie najedzie Ukrainy bo to nieracjonalne (prawda) i mamy przecież XXI wiek (prawda). 

Mamy szczęście, że US wsparły Ukrainę. Czy drukarka chodzi szybciej czy wolniej? Ważne, że wsparły- z JB czy kim innym. 

A Chiny? Pierwiastek emocjonalny musi zostać wzięty pod uwagę. A oni wiedzą dobrze, co to jest dominacja obcych nad własnym krajem. Powtarzają o nienaruszalności granic po raz kolejny. Czy dotyczy to TEŻ Tajwanu a przede wszystkim, czy Tajwan jest terytorium utraconym przez Chiny, czy niezależnym państwem? Ktoś tu może wie? A jeśli tak, to co z tego wynika?

Jest zasadnicza różnica miedzy kacapią pod rządami putlera i Chinami. Ostatnie 40 lat w Chinach to wręcz pokaz pragmatyzmu i nie widać powodu by miało się to zmienić. Wprawdzie Xi ma najwięcej władzy od czasów Denga, ale to dalej są kilometry od Rosji i putlera.

Mam znajomego który od bodaj 15 lat służbowo spędza na Tajwanie jakieś pół roku. Kiedyś coś się na tematy polityczne zgadało i twierdzi (za tajwańczykami oczywiście), że Chiny kontynentalne od zawsze chcą Tajwan zdobywać i przyłączać, a nie zdobyć i przyłączyć. Pod połowę tajwańskiego przemysłu należy już do Chin i Chińczycy kupują co się tylko da kupić, nie tylko biznes, ale i nieruchomości. Tajwańczycy twierdzą, że jeszcze parę lat i Chiny Tajwan sobie po prostu kupią. Więc po jakie licho im go teraz zbrojnie najeżdżać? Xi już ma taką pozycję, że nie musi się zajmować jej umacnianiem czy utrzymaniem, więc nie ma i potrzeby wygrać jakiejś wojenki.

Masz rację, że niewielu sądziło że kac*py zdecydują się na najazd Ukrainy, ale jakie są prawdziwe powody, że putler się na to zdecydował nie wiemy i wątpliwe czy kiedykolwiek się dowiemy.

OK.
Najważniejsze, że jesteś z siebie zadowolony.

Nie nie jestem.

taki sam bełkot jak w moim jazzowym wątku.

Vice versa. Cytujesz wiele z książęk i internetu. Od siebie tylko przechwalania. Nie myśl, że Cię brachu nie rozgryzłem. Bałeś się nawet kontaktu telefonicznego i szybko sie wycofałeś z umówionej rozmowy żeby nie wyszło na jaw jaki Ty jesteś "mocny". Taki z Ciebie mocarz.

17 minut temu, Adalbert95 napisał:

Masz rację, że niewielu sądziło że kac*py zdecydują się na najazd Ukrainy, ale jakie są prawdziwe powody, że putler się na to zdecydował nie wiemy i wątpliwe czy kiedykolwiek się dowiemy.

1. Przegrana Trumpa. Nie było już, co liczyć, na wycofanie się USA z NATO, czego się Putin spodziewał przy drugiej kadencji Trumpa.

2. Rosja poświęciła bardzo dużo czasu i pieniędzy na "obrabianie" określnych środowisk społecznych we wschodniej Europie, na Zachodzie i w USA. Miało to sprzyjać "spokojnemu" zajmowaniu i zdobywaniu nowych ziem na zachód od Rosji i odbudowie jej granic i wpływów z czasów ZSRR. 

3. Pandemia i związane z nią problemy całego świata. Putin liczył, że dodatkowo Pandemia i związana z nią ostrożność i skupienie na niej uwagi osłabią dodatkowo jedność świata zachodniego w sprawie ewentualnych poczynań Rosji. 

4. Starość i choroby Putina. Zbyt dużo czasu mu już nie zostało, by swoje marzenia odkładać na przyszłość, tym bardzie, że w jej najbliższej przyszłości warunki do realizacji agresywnych działań Kremla i ich akceptacji przez Zachód raczej będą coraz mniejsze.

5. Ograniczanie i wycofywanie się świata cywilizowanego (Chiny również) z kopalnianych surowców energetycznych , które to były i są głównym źródłem dochodów Rosji. 

niewielu sądziło że kac*py zdecydują się na najazd Ukrainy, ale jakie są prawdziwe powody, że putler się na to zdecydował nie wiemy i wątpliwe czy kiedykolwiek się dowiemy.

Możemy tylko snuć własne teorie. Ja myślę osobiście, że jednym z powodów to to, że Putler dostał niepisane przyzwolenie po zajęciu Krymu i braku odpowiedniej reakcji Zachodu. To raz. W podpunkcie: czy oby to nie było celowe ze strony USA aby wywołać poważniejszy konflikt? Dwa to to o czym wyżej czyli o nowej wizji świata przez globalistów. Putin poczuł się sam globalistą choć na innych zasadach. Poczuł się graczem. Trzy to oczywista sprawa chęci powrotu Rosji do dawnego Imperium za Cara.
Istnieje również szereg innych bardzo złożonych i skomplikowanych przyczyn, o których długo by pisać ale one też są w sferze tylko domysłów, więc nie wiem czy warto tracić mi na to czas. Czytam chętnie w wolnych chwilach na te tematy ale podchodzę też do tego z wielką rezerwą.
Skandal w USA. Wyciekły SMS-y pracowników Fox News: "dziennikarze" świadomie okłamywali widzów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Dlaczego mnie to nie dziwi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
26 minut temu, piorasz napisał:

Vice versa. Cytujesz wiele z książęk i internetu. Od siebie tylko przechwalania. Nie myśl, że Cię brachu nie rozgryzłem. Bałeś się nawet kontaktu telefonicznego żeby nie wyszło na jaw jaki Ty jesteś "mocny".

Nie bałem się kontaktu telefonicznego - po zalaniu mnie z twojej strony na prive bełkotem, oskarżeniami, plotami i jakimiś debilnymi przemyśleniami, odeszła mi ochota na jakąkolwiek konwersację z tobą. W rozmowie prywatnej na temat jazzu i w ogóle muzyki, padłbyś jak Andrew Gołota po strzale Tysona - jesteś jeszcze głupszy, niż podejrzewałem. Jestem prawie przekonany, że rozpisujesz się na prive i obrabiasz ludziom doopę. Po prostu odpier**l się grzecznie i będzie spoko. Nie zadaję się z plotkarzami, ale tolerowałem ciebie - no cóż, myliłem się. Rozgryzać, to sobie możesz zgnite jabłko - nie znasz mnie i nie masz pojęcia co robię i kim jestem. Jak chcesz, to mogę upublicznić twój bełkot do mnie, w całości - chcesz tego? Kiwnij łbem na znak aprobaty i wszyscy przeczytają jakie z ciebie ziółko, ty 'szczery i dobry' człowieczku.

Parker's Mood

1. Przegrana Trumpa. Nie było już, co liczyć, na wycofanie się USA z NATO, czego się Putin spodziewał przy drugiej kadencji Trumpa.
2. Rosja poświęciła bardzo dużo czasu i pieniędzy na "obrabianie" określnych środowisk społecznych we wschodniej Europie, na Zachodzie i w USA. Miało to sprzyjać "spokojnemu" zajmowaniu i zdobywaniu nowych ziem na zachód od Rosji i odbudowie jej granic i wpływów z czasów ZSRR. 
3. Pandemia i związane z nią problemy całego świata. Putin liczył, że dodatkowo Pandemia i związana z nią ostrożność i skupienie na niej uwagi osłabią dodatkowo jedność świata zachodniego w sprawie ewentualnych poczynań Rosji. 
4. Starość i choroby Putina. Zbyt dużo czasu mu już nie zostało, by swoje marzenia odkładać na przyszłość, tym bardzie, że w jej najbliższej przyszłości warunki do realizacji agresywnych działań Kremla i ich akceptacji przez Zachód raczej będą coraz mniejsze.
5. Ograniczanie i wycofywanie się świata cywilizowanego (Chiny również) z kopalnianych surowców energetycznych , które to były i są głównym źródłem dochodów Rosji. 
To też ciekawe spostrzeżenia.

Trzeba być mocno przeziębionym, żeby wierzyć w lewacki shit 'na temat'. Ale owce mają to do siebie, że pędzą - jak opętane.

Parker's Mood

Jestem prawie przekonany, że rozpisujesz się na prive i obrabiasz ludziom doopę.

I tu jesteś w czarnej d..e. Nie nawidzę obrabiania doopy komuś po kątach. Walę zawsze w cztery oczy lub otwarcie jak tutaj nie zważając, że zaraz dostanę punkty karne lub bana. Nie jestem plotkarą - tu się mylisz. Nie zgłaszam również nikogo do moderacji nawet jak mnie nazwie ktoś ci..pą. Chcę żebyś to wiedział. Reszta to Twoje urojenia co jest dla mnie bardzo przykre zwłaszcza, że mimo wszystko zawsze miałem do Ciebie pełny szacun - dopóki się nie napuszałeś zbytnio.

Trzeba być mocno przeziębionym, żeby wierzyć w lewacki shit 'na temat'. Ale owce mają to do siebie, że pędzą - jak opętane.
No oczywiście. Ty jak zwykle wiesz najlepiej. Może startuj na Prezydenta?
Dobrze, więc mogę upublicznić twoje 'listy' do mnie...???
Wpierw wyślij je mnie bo mogłem coś pod wpływem łykeendu powiedzieć za dużo lub mogła to być zbyt osobista korespondencja. Ja już tej korespondencji nie mam.
Czekam

Jedna z zasad tzw. kindersztuby mówi, że prywatne znaczy prywatne. Za życia bez wyjątków. Nawet i po śmierci też tylko wyjątkowo.

Słyszałeś kiedy Chicago o kindersztubie?

Edytowane przez Adalbert95

Jedna z zasad tzw. kindersztuby mówi, że prywatne znaczy prywatne.

To jest absultna prawda. Nawet najlepsi przyjaciele, dzieci i rodzice mają prawo do prywatnej rozmowy i czasem w tajemnicy przed najbliższymi. Kto tego nie pojmuje?
A po pijaku? Kto nie zdradzał swoich intymnych sekretów barmanowi? Każdy barman to świnia jeśli teraz będzie stosował szantaż wobec "obezwładnionego" kiedyś człowieka "pod wpływem".
Co jak co. Ja wiele razy napisałem tu na forum pod wpływem coś czego żałuję ale nigdy by mi nie przyszło nawet do głowy żeby ujawnić coś co mi napisał znajomy na priw zwłaszcza po alko... No cóż. Są ludzie i ludziska.

11 minut temu, Adalbert95 napisał:

Słyszałeś kiedy Chicago o kindersztubie?

A ty słyszałeś? Ja chodziłem do przedszkola, a ty? To nie ja nie jestem lewackim manipulantem. Jak chcesz, to zaraz poszukam twoją kindersztubę chłopaku, Chyba wszyscy doświadczyli tej twoje, pożal się jazzusie kindersztuby. Patrz pan - jeden z nawiększych manipulantów i wielbicieli globalsów na Forum i mnie pyta czy wiem co to jest kindersztuba? Ależ hipokryzja!

9 minut temu, piorasz napisał:

To jest absultna prawda. Nawet najlepsi przyjaciele, dzieci i rodzice mają prawo do prywatnej rozmowy i czasem w tajemnicy przed najbliższymi. Kto tego nie pojmuje?
A po pijaku? Kto nie zdradzał swoich imnymnych sekretów barmanowi? Każdy barman to świnia jeśli teraz będzie stosował szantaż wobec "obezwładnionego" kiedyś człowieka "pod wpływem".
Co jak co. Ja wiele razy napisałem tu na forum pod wpływem coś czego żałuję ale nigdy by mi nie przyszło nawet do głowy żeby ujawnić coś co mi napisał znajomy ba priw zwłaszcza po alko... No cóż. Są ludzie i ludziska.

Chodzi o to, że stękasz, jęczysz, określasz moją osobowość, a jak przychodzi konkret, to zaczynasz tworzyć i szukać sprzymierzeńców nawet wśród zupelnie odmiennych światopoglądowo userów. Idż ty w pizdu - nie chcę cię znać.

Parker's Mood

to zaczynasz tworzyć i szukać sprzymierzeńców

Od lat cię obserwuję w temacie jazzowym. To akurat Twoje metody. Najpierw pogłaskać a potem dop..ić. Gdy byłem "mały" nawet to doceniłem i byłem pokornym. Po czasie jednak odjechałeś tak bardzo od moich osobistych wartości, ze nawet zacząłem Ci przeszkadzać, gdy tylko o tym wspomniałem. A w zasadzie Ty wspomniałeś co jakis czas kto tam jest Bogiem. Na marginesie dziwię się, że jeszcze masz tam zwolenników. Większość wypłoszyłeś a Ci co zostali są nie dla Ciebie tylko dla siebie. Nie spierdol przynajmniej i tego do reszty.

4 minuty temu, piorasz napisał:

Od lat cię obserwuję

Jesteś jakimś psycho-fanem? Spoko, rozumiem. Myślałem, że obserwujemy tutaj zawartość tematyczną, a nie userów. Daj sobie spokój ze mną proszę - w końcu pęknie ci żyła i dopiero będziesz miał problem. Ale jak musisz, to obserwuj - nie moja żyła.

Parker's Mood

Daj sobie spokój ze mną proszę - w końcu pęknie ci żyła i dopiero będziesz miał problem. Ale jak musisz, to obserwuj - nie moja żyła.

Ależ ja już dawno sobie spokój z Tobą dałem. Nie schlebiaj sobie. Żyła mi pęknie? Ja jednocześnie tu piszę a w domu się bardzo dobrze bawię wraz z innymi, którzy zerkną czasem w te posty
25 minut temu, Chicago napisał:

Jak chcesz, to zaraz poszukam twoją kindersztubę chłopaku

Chcę.

26 minut temu, Chicago napisał:

jeden z nawiększych manipulantów i wielbicieli globalsów na Forum i mnie pyta czy wiem co to jest kindersztuba? Ależ hipokryzja!

Mylisz inteligencję z manipulacją, ale to też, jak w przypadku źródeł twoich tzw. wiadomości, nie moje zmartwienie.

O hipokryzji nie chce mi się nawet już gadać, wystarczy tylko wspomnieć o belce w oku...

2 minuty temu, piorasz napisał:

Ależ ja już dawno sobie spokój z Tobą dałem. Nie schlebiaj sobie. Żyła mi pęknie? Ja jednocześnie tu piszę a w domu się bardzo dobrze bawię wraz z innymi, którzy zerkną czasem w te posty

Najpierw zasmradzałeś wątek jazzowy, po czym przylazłeś za mną tutaj i robisz dokładnie to samo.

Parker's Mood

Myślałem, że obserwujemy tutaj zawartość tematyczną, a nie userów.

Zawartość tematyczna (każda) jest w Twoim mniemaniu tylko Twoją prawdą. Innej prawdy nie uznajesz więc....
Dopóki tego nie zrozumiesz trudno będzie z Tobą o czymkolwiek polemizować.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.