Skocz do zawartości
IGNORED

Kable do onkyo 502 + Tannoy

Plyn

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie polecacie kable do Onkyo Tx-SR 502 +Tannoy przod M2 + tyl m1 + 2x central Mxc + Jamo sw7000. Pomieszczenie 18m2. Preferowane budrzetowe kable. Preferowana gleboka i szeroka scena. Kolumienki maj zniknąc a w zamian ma byc przestrzen i dźwięk. Nie wiem czy da rade to w miaro dokonac ale zapytac warto.

https://www.audiostereo.pl/topic/15431-kable-do-onkyo-502-tannoy/

Onkyo z mercurymi grają dobrze lecz troche za "ciemno". Ja mam m2 podłączone pod onkyo 595, miałem kabel jamo 2,5mm za ok. 6zł/m i było nieźle. Kabel jest z miedzi beztlenowej i ma odpowiedni przekrój. Potem pod przody i centralny wpiąłem Kimber 4PR (27 zł/m) poprawiła się przsejrzystośc, więcej góry i detali - wrażenie jak po zdjęciu maskownicy. Na razie kup więc kabel tańszy, a jeśli po jakimś czasie czegoś będzie ci brakowało popytaj w sklepie okreslając czy chcesz rpozjaśnic system czy też troche stępic wysokie. Ew. od razu przód z lepszymi kablami a surroundy z tańszymi.

Dobrej zabawy.

zanim jednak kupisz jakiś lepszy kabel lepiej będzie jak go weźmiesz na próbę do domu i posłuchasz w zestawie. Nie sugeruj się wpisami o tym jak który gra bo to trochę bez sensu i wg mnie naciągane są te opinie i możesz się rozczarować jak go kupisz, podłączysz i nie usłyszysz żadnej różnicy między nim a zwykłym za 2zł/m.

pzdrv

123... test

Urządzenia które posiadasz są wyrównane pod każdym względem. Polecam kable głośnikowe o standardowej konstrukcji, ale pod warunkiem, że nie będzie to plecionka z cienkich przewodników. Z kabli dostępnych na Maxaudio polecam posłuchać Straight Wire model Duo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Maxaudio>

a co byś polecił od Yamahy RXV 495 + Dali 470. Podłączałem już kabel Cordial CLS 240, a teraz wypożyczyłem XLOVDO ER-14 i nie usłyszłem żadnej różnicy w porównaniu ze zwykłym po 3zł/m. Następny będzie Cardas (90zł/m). A zauważyłem duży wybór kabelków na stronie, więc może coś się nadaje do takiej Yamahy. Czy jest możliwość wypożyczenia na dzień dwa czegoś z oferty.

pzdrv

123... test

>slayer>

Musisz się otworzyć Swoją duszę i chcieć usłyszeć, a wtedy każde podwojenie ceny za kabel pozwoli Ci usłyszeć coraz więcej i więcej.

Kilka kabli mam na podorędziu mogę oczywiście wypożyczyć.

• 3 tygodnie później...

Zestaw w/w sprawuje sie w miare przyzwoicie, ale postanowilem zmienic fronty. Najchetniej na jakies podlogowce w cenie do 2000. Co mozecie zasugerowac do odsluchu? Maja sluzyc do muzyki jak i do k/d. Muzyka b.rozna od kawalkow pokroju skladanki p.M. Niedzwieckiego Smooth Jazz Cafe do The Chemical Brothers. Nie oczekuje w tej cenie rewelacyjnego dzwieku ale... Moze w tej klasie cenowej jest w czym wybrac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.