Skocz do zawartości
IGNORED

Kupno gramofonu do 2500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, gitarrra napisał:

Bo....

Kup sprawdź i wtedy sobie porozmawiamy na ten temat....

Ja tego GR kupiłem w cenie o niecałe 500 złotych wyższej niż założony przez ciebie budżet w tym wątku. Bo się trochę na tym temacie znam, a ty się nie znasz i dla ciebie są produkowanie wyroby gramofonopodobniewyglądające...... 

Edytowane przez Gość

No masz,

jestem zawiedziony i co tu dużo mówić, rozczarowany  Twoją odpowiedzią.

Liczyłem na jakąś pomoc a co przeczytałem ? Idź sobie kup, poczytaj w internetach , że o przechwałkach ile to za swojego sprzęta zapłaciłeś nie wspomnę .

Tak , bo tu, mam wrażenie, już zaczynasz się chwalić . I coś mi się wydaje , że ma to na celu zdołowanie mnie. 

Gość

(Konto usunięte)
8 godzin temu, gitarrra napisał:

No masz,

jestem zawiedziony i co tu dużo mówić, rozczarowany  Twoją odpowiedzią.

Liczyłem na jakąś pomoc a co przeczytałem ? Idź sobie kup, poczytaj w internetach , że o przechwałkach ile to za swojego sprzęta zapłaciłeś nie wspomnę .

Tak , bo tu, mam wrażenie, już zaczynasz się chwalić . I coś mi się wydaje , że ma to na celu zdołowanie mnie. 

Kup Technicsa 1200GR i będziesz miał spokój 🙂  

Nawet gdybym chciał kupić, to poza ogólnikami tak naprawdę nie wiem z czym mam do czynienia .Jak sam kilka razy zauważyłeś , ja się zwyczajnie nie znam.

Jest na forum specjalista , człowiek , który ma Technicsa w "małym palcu" a jego jedyną odpowiedzią na moją prośbę o pomoc jest 

9 godzin temu, Winylomaniak napisał:

Kup Technicsa 1200GR i będziesz miał spokój 🙂  

Ja zdaję sobie sprawę ,że mój ,jak to poetycko nazwałeś "wyrób gramofonopodobniewyglądający" nie będzie wieczny albo zwyczajnie mi się znudzi.

Nie ukrywam , że Technicsy serii 12***** podobają mi się mimo że

"ich cygański wygląd odpowiada poczuciu estetyki Negrów ze slamsów".(rochu...jesteś wielki🤣)

Na taką okoliczność wolę być wcześniej przygotowany ale Ty z jakiegoś powodu nie chcesz mi pomóc.

Nawet nie chcę sądzić , że to dlatego, że tak naprawdę się nie znasz , a Twój zakup 1200GR to było władowanie się na minę.

PS.

Tylko nie pisz proszę , że zakup gramofonopodobniewyglądającego prodżekcika to był niewypał,bo to żadna i pozbawiona merytoryki odpowiedź.Tak nie odpowiadają fachowcy tylko ludzie którzy nie wiedzą co mają powiedzieć.

6 godzin temu, Winylomaniak napisał:

Mój kredy dla Ciebie wyczerpał się

O jakim kredycie Ty mówisz?

Przecież ja nic u Ciebie nie brałem.Ale jak trzeba to coś załatwię.Mam trochę znajomości,da się coś załatwić na niskim procencie.

W dniu 27.03.2021 o 08:27, Winylomaniak napisał:

Ja tego GR kupiłem w cenie o niecałe 500 złotych wyższej niż założony przez ciebie budżet w tym wątku. 

I niech mi ktoś powie , że to nie jest przechwalanie się.

A to nie jest znęcanie się

W dniu 27.03.2021 o 08:27, Winylomaniak napisał:

Bo się trochę na tym temacie znam, a ty się nie znasz i dla ciebie są produkowanie wyroby gramofonopodobniewyglądające...

No daj spokój , fochy w Twoim wieku?

Napisz o co chodzi z tymi Technicsami,chyba nie chcesz być uważany za chwalipiętę?

2 godziny temu, bolo_senor napisał:

I gra gitarrra 😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

😁

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, bolo_senor napisał:

I gra gitarrra 😄

Teraz, gitarrra napisał:

Napisz o co chodzi z tymi Technicsami

Gramofon dla ciebie

https://www.ebay.de/itm/Technics-SL-1200GAE-Limited-Edition-1-von-1200-Auferstehung-einer-Legende-TOP/154392876264?hash=item23f28854e8:g:nCkAAOSwX~Bfiwot

Zacznij oszczędzać już dzisiaj, a najlepiej, weź się do roboty, zamiast, marnować czas na forach

Ty mi tu Winylomaniak nie ściemniaj Chuckiem tylko gadaj o co chodzi z tymi Technicsami.

Zanim załatwię kredyt w Prowidencie🤑 ,to musisz mi powiedzieć dlaczego warto go kupić.Bez informacji od fachowca nie ma opcji żebym go kupił.

A za Chucka masz szacun u mnie👍.No nie powiem, zaskoczyłeś mnie.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, gitarrra napisał:

Ty mi tu Winylomaniak nie ściemniaj Chuckiem tylko gadaj o co chodzi z tymi Technicsami.

Zanim załatwię kredyt w Prowidencie🤑 ,to musisz mi powiedzieć dlaczego warto go kupić.Bez informacji od fachowca nie ma opcji żebym go kupił.

A za Chucka masz szacun u mnie👍.No nie powiem, zaskoczyłeś mnie.

A tutaj masz guitarmana co się Chucka naoglądałem szczenięcem będąc

Winylowy...

tylko,że to nie jest licytacja, kto jakiego "wioślarza" lubi tylko temat o gramofonach, a dokładniej wątek o tym, jak zapodałeś focha i nie chcesz pochwalić się swoją wiedzą.

A Angus jest very,very👍

Normalnie droczysz się ze mną jak dziewica-chce ale się boi.

Oooo, dzięki mistrzu za łaskawość .Mój nabytek nazwałeś gramofonem. To już coś.

Ale czy nie pisałem Ci ,że nigdy nic nie wiadomo i że może kiedyś zapragnę zmienić mego prodżekcika na gramofon dla prawdziwych facetów?

A jeżeli tak się stanie to wolę wcześniej wiedzieć co i jak. Wiesz, informacje w internetach to jedno ale informacja od kogoś kto się zna poparta doświadczeniem użytkowym  to zupełnie inna bajka.

Nie bądź dziewica i nie bój się, powiedz jakie są różnice i o co chodzi z tymi Technicsami.

Gość

(Konto usunięte)

Teraz, gitarrra napisał:

Jakby były jakieś płyty to kupić Ci???

Dzisiaj już kupiłem 8 Elvisów w cenie 2 paczek papierosów, dla mnie te w Biedrocą są za drogie, nie stać mnie 🙂

SME.jpg

Dwie paczki Marlboro po ok.18zł=36zł ,co daje średnio 4,5 zł za płytę

No powiem Ci (uwzględniając delikatną nutę zazdrości),masz nosa do interesów.

Mam nadzieję ,że są w lepszym stanie niż sugerowałby to cena.

Bo jeśli jest inaczej to ja bałbym się położyć taką płytę na swojego prodżekcika , o takim, jak Twój, superhejafet Technicsie nawet nie wspomnę.

Ale my tu gadugadu a Niemcy się zbroją...nie bądź dziewicą i gadaj co wiesz o Technicsach.

Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, gitarrra napisał:

Dwie paczki Marlboro po ok.18zł=36zł ,co daje średnio 4,5 zł za płytę

28 złotych, to są używane CD z początku lat 90-tych, które używane, zazwyczaj grają tak samo, jak były nieużywane, co w przypadku płyt winylowych zdarza się bardzo rzadko, w zasadzie nie zdarza się wcale 🙂  

Edytowane przez Gość
18 minut temu, Winylomaniak napisał:

28 złotych, to są używane CD z początku lat 90-tych

Pozwolę sobie wtrącić ... 28 zł za oryginały z początku 90's to chyba tylko niemiecki folklor. Oczywiście można takowe bez problemu kupić z tamtych lat jednak w większości cena jest odzwierciedleniem autora, wydania i stanu używanej CD. I tutaj biorąc pod uwagę używki to wiele z tych płyt już dzisiaj nie nadaje się do niczego z prostego powodu ... płyty były tyle razy docierane w odtwarzaczach a przy tym źle przechowywane i są już po prostu są skorodowane. A jak do tego dojdzie słabe, na masową skalę wydanie, ze słabych materiałów i z szybkiej produkcji to jedyne co można to sobie powiesić dla ozdoby taka płytę w aucie na lusterku.

Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, treborzg napisał:

Pozwolę sobie wtrącić ... 28 zł za oryginały z początku 90's to chyba tylko niemiecki folklor. Oczywiście można takowe bez problemu kupić z tamtych lat jednak w większości cena jest odzwierciedleniem autora, wydania i stanu używanej CD. 

Przecież wkleiłem zdjęcia, widać, że są to katalogowe płyty króla rock n rolla, ich pierwsze edycje na CD. 

Ty w ogóle, czytasz co się pisze, czy odpowiadasz na sygnały kosmitów?🙂   

No tak...CD .

Zaskoczyłeś mnie, dlatego moja wrodzona lotność umysłu, nieco podeszły wiek oraz kłopoty ze wzrokiem(-25 dioptri na oko) spowodowały , że nie zareagowałem od razu na tą prowokację.

I Ty,taki wielki winylomaniak zapodajesz mi w dziale o winylu jakieś "herezje" o CD??????

CD ?...no wiesz, wstydź się.

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, gitarrra napisał:

Chciałem tylko zauważyć, dobre CD, z drugiej ręki to się obecnie kupuje, często za 3-5 zeta, a nowe winyle w biedronce są po 5o zeta. No taka ciekawostka przyrodnicza.......  

Edytowane przez Gość
36 minut temu, Winylomaniak napisał:

Przecież wkleiłem zdjęcia, widać, że są to katalogowe płyty króla rock n rolla, ich pierwsze edycje na CD. 

Ty w ogóle, czytasz co się pisze, czy odpowiadasz na sygnały kosmitów?

Ty w ogóle, czytasz co się pisze, czy odpowiadasz na sygnały kosmitów?

Przecież ci napisałem: "Oczywiście można takowe bez problemu kupić z tamtych lat jednak w większości cena jest odzwierciedleniem autora, wydania i stanu używanej CD". A co więcej to doczytaj ...

A jak już jesteśmy przy autorze to mnie osobiście akurat rock and roll Elvisa nie pociąga więc dla mnie wartości wspomniany zestaw nie ma żadnej i te 28 zł to dla mnie coś przepłaconego. No chyba że w twoim przypadku na dalszy handel to jestem to w stanie zrozumieć.

A w kwestii stanu to już temat czy aby wszystkie jeszcze się do czegoś nadają ? bo same okładki to jeszcze nie wszystko. Aczkolwiek nie twierdzę że być może nie, bo sam posiadam trochę CD z epoki w kolekcji i jak na razie wszystkie działają bez zarzutu.

Dlatego też uważam, że zakup używanych CD bez ich uprzedniego sprawdzenia, czy w ogóle robią odczyt jest dużą loterią i ryzykiem własnych PLN-ów. Choć w przypadku LP też tak często bywa - dlatego w większości kupując w sieci używane LP możemy się wstępnie sugerować opisem stanu tak płyty jak i okładki. Natomiast na wszelkiego rodzaju giełdach, bazarach a i w odniesieniu do CD to już niekoniecznie.

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, treborzg napisał:

Dlatego też uważam, że zakup używanych CD bez ich uprzedniego sprawdzenia, czy w ogóle robią odczyt jest dużą loterią i ryzykiem własnych PLN-ów. Choć w przypadku LP też tak często bywa - dlatego w większości kupując w sieci używane LP możemy się wstępnie sugerować opisem stanu tak płyty jak i okładki. Natomiast na wszelkiego rodzaju giełdach, bazarach a i w odniesieniu do CD to już niekoniecznie.

Przepraszam, a czym ty do mnie piszesz? 

W tej cenie, i za taka kwotę, ta ja biorę w ciemno, bo mi się nie chce, na przykład, schylać 🙂     

Winylku...

no powiedz mi coś o tych Technicsach, bo jak tak czytam z jakim zapałem bronisz ulubionej marki to coraz bardziej uświadamiam sobie,że zakup gramofonopodobniewygladającego prodżekcika był błędęm.

16 minut temu, Winylomaniak napisał:

Przepraszam, a czym ty do mnie piszesz?

Klawiaturą.

17 minut temu, Winylomaniak napisał:

W tej cenie, i za taka kwotę, ta ja biorę w ciemno, bo mi się nie chce, na przykład, schylać

Każdy ma wolny wybór. Jedni biorą w ciemno a inni wolą się schylić. 

W dniu 23.03.2021 o 02:27, gitarrra napisał:

No cóż,po miesiącu czasu mam gramofon.

Z różnych względów wybór padł na nowy Pro-Ject Debut Carbon Evo.

Kupiłeś, to już wiemy,  po kij kopiesz się z koniem.

Może napiszesz coś na temat  zakupionego PJ  jakaś fota ?

Dlaczego właśnie PJ.

Jesteś zadowolony z zakupu  ?

sorry 4321 ,masz rację

ale czasem codzienne sprawy przysłaniają główny temat.

A "koń" ? Mam nadzieję, że już się tu nie pojawi, bo w przeciwnym wypadku nie będzie "głaskania". Użyję jego własnego młotka.A że będzie to mało subtelne?No cóż, skoro to jest jedyny język jaki rozumie to tak będę z nim rozmawiał.

A jeżeli chodzi o głównego bochatera...

Gdybym miał streścić to do kilku słów to powiedziałbym, że był to strzał w dziesiątkę zarówno jeśli chodzi o wygląd jak o brzmienie .Po kilkunastu godzinach odsłuchu muszę powiedzieć,że kupiłem gramofon który jest dobrze dopasowany jakościowo do reszty mojego toru audio i do mojego słuchu.W moim przypadku, po tak długiej przerwie z płytami jest to idealny gramofon na ponowny start.Właśnie szukałem takiego punktu odniesienia na wypadek gdybym kiedyś chciał coś zmieniać.

A dlaczego P-J ? Brałem pod uwagę kilka możliwości gdy już odrzuciłem używki. Kilka "rozmów" z ludźmi z forum

(dzięki👍) ,trochę internetu, rozpatrzenie wszystkich za i przeciw i mam P-J.

I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz-on mi się po prostu podoba.

1 godzinę temu, 4321 napisał:

Jesteś zadowolony z zakupu  ?

A jak sądzisz?😀

Podczas "pracy"

Ukryta Zawartość

A do utrzymania połysku plinty "zaadoptowałem" pędzelek,który należał do żony.Jest bardzo miękki i idealnie się do tego nadaje.

267683476_pdzelek.thumb.jpg.0a322b8f05a2ed34005c0e21fd446ec4.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi