Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz do 10 000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

czy autor już jest po zakupie? Trochę czasu minęło 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 12.05.2021 o 13:00, lete napisał:

Nie kombinuj. Kup lampe i tyle. Mam Unison Research Simply Italy i chyba po raz pierwszy od 20 lat nie czuje potrzeby zmian, poprawy, tuningu. Po prostu gram, choc lampki sterujace zalozylem klasycznie - NOS Sylvania z 1957 roku. I po temacie.

Simply Italy dla mnie jest pierwszym wzmacniaczem jaki bym brał pod uwagę mając poniżej powiedzmy 20 000 tylko mając na uwadze żeby dobrać do niego kolumny i że trzęsienia ziemi nim nie zrobimy. 

Tu chodzi zupełnie o co innego ale tego trzeba posłuchać 🙂

7 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

czy autor już jest po zakupie? Trochę czasu minęło 😉

Nie, jeszcze docelowego wzmacniacza nie kupiłem. Dorobiłem sie dwóch wzmacniaczy "vintage", ale temat nadal aktualny. Chętnie poczytam więcej opinii .

5 godzin temu, muda44 napisał:

Simply Italy dla mnie jest pierwszym wzmacniaczem jaki bym brał pod uwagę mając poniżej powiedzmy 20 000 tylko mając na uwadze żeby dobrać do niego kolumny i że trzęsienia ziemi nim nie zrobimy. 

Tu chodzi zupełnie o co innego ale tego trzeba posłuchać 🙂

Czy miałeś może okazję porównać Simply Italy z Tsakiridis Aeolos Plus lub Unison Research Triode 25? Jeśli ZG na to pozwolą to jak budowana jest scena z S I przed linią ZG czy jak w powyższych za linią ZG.

7 godzin temu, Mikha'el napisał:

Czy miałeś może okazję porównać Simply Italy z Tsakiridis Aeolos Plus lub Unison Research Triode 25? Jeśli ZG na to pozwolą to jak budowana jest scena z S I przed linią ZG czy jak w powyższych za linią ZG.

W tych samych warunkach miałem Triode 25. Z Triode 25 miałem wrażenie że się dusi na średnicy z moimi kolumnami. Ogólnie jakość brzmienia z Simply Italy na dużo wyższym poziomie. To dobrze zrobione single ended z wszystkimi jego zaletami i wadami ( moc, chociaż lepiej napędzał moje kolumny od Triode 25 ). 

Simply Italy ogólnie to wysoka klasa jeżeli chodzi o wgląd w nagrania. Barwa, powierze, harmoniczne, pokazywanie złożoności wybrzmień. Scena poprawna a ta jest zależna od wielu czynników chociaż w tych samych warunkach Luxman 505uX i teraz Accuphase E-270 mają głębszą scenę ale żeby E-270 zagrał lepiej od Simply Italy musiałem mu dać na zasilaniu kabel Acoustic Zen Gargantua II. Dopiero razem łączy zalety Simply Italy z zaletami wzmacniacza tranzystorowego. 

Simply Italy nie był aż tak czuły na kabel zasilający. 

Tego drugiego wzmacniacza który wymieniłeś nie znam. 

• 3 miesiące później...
W dniu 7.05.2021 o 18:24, Robert 7800 napisał:

Pytanie teoretyczne, lecz gdybyś miał do wydania 10 000 zł na sam wzmacniacz- co byś wybrał?  Myślałem o Moon 240i , Musical Fidelity M6si , Gato Audio DIA-250S . Może cos mi się uda z tego planu. Pomieszczenie 20m2. Kolumny, które mam teraz to,  Audio Physic classic 8, kolumny marzenie, to Opera Callas. Trudno się rozpisywać czego oczekuje, za te pieniądze, chce mieć wszystko- ogień, średnicę, każde pasmo bez zamulenia. Funkcjonalność jest na drugim planie. Resztę zawsze mogę dokupić, lecz dobrze byłoby mieć jeszcze coś, oprócz samego wzmacniacz w komplecie. Suma do wydania jest przybliżona, gdyż cenę zawsze można negocjować. Zapraszam do dyskusji. 

Leema tucana 2.  Przy odrobinie cierpliwości można upolować używke w okolicach 10 tyś. 

Do 10 tys Caspian M2. Bez cyfrowych bajerów i streamingu. Analog o masywnym, gęstym, muzykalnym brzmieniu. Konkretne źródło plus kolumny i miażdży konkurencję w tej cenie. Mówimy o sprzęcie nowym.

• Pokaż nowe odpowiedzi