Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z wyborem basu do ETONA 25SD1.

Dreamer_1

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem złożyć sobie dwudrożne kolumny oparte na powyższym ETONie tylko nie wiem na czym skupić swoją uwagę jeśli chodzi o sekcje średnio-nisko tonową. Pierwszą myślą był Audax HM170Z18 z mębraną z Aerogelu jednak nie wiem czy jest to słuszna decyzja. Nie mam możliwości posłuchania głośników,a zainteresowałem się Audaxem na podstawie opinii. Jednak jeśli ktoś zna dźwięk tego etona i ma lepszy pomysł jaki głośnik do niego dobrać z przedziału 250-300 zł za sztukę to będę bardzo wdzięczny.

Lubie dźwięk raczej jaśniejszy z wyraźną średnicą. Jeśli chodzi o bas to wyznaje zasadę,że lepiej ciut mniej niż za dużo chociaż tak żeby nie odczuć jego braku. Konstrukcja jest zaplanowana raczej jako bas reflex i podłogowa.Ważny też jest wymiar głośnika,a mianowicie nie większy niż 19 cm.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

https://www.audiostereo.pl/topic/15550-problem-z-wyborem-basu-do-etona-25sd1/

Wybacz ale mi nie chodzi o może to,może tamto tylko konkretniejsze informacje od tych co już Etona słyszeli.

Jak nie znajdą się inne propozycje to zastaje przy Audaxie.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

• 2 miesiące później...

Co do Audaxa to qrcze zaprzestali produkcji:( Na Akkusie też nie ma HM170Z18:/ Jest jakaś możliwość dostania go w przyszłości?Może jakieś magazyny go trzymają?

Chwilowo mnie jeszcze nie stać ale upatrzyłem go sobie,a on uciekł:/

tylko ALDY albo ALPHARDA nie kupuj,po co Ci opinie osób które słyszały Etona,na jednym sprzęcie zabrzmi tak a na innym inaczej.Zresztą to i tak nie ten przedział cenowy który podałeś,za 200-300zł można kupić jakąś Vife.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.