Skocz do zawartości
IGNORED

PIONEER VSX 1014 kontra YAMAHA RXV 1500

Daniella

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w wyborze amplitunera.Po dość długich poszukiwaniach chcę kupić PIONEER-a VSX 1014 lub amplituner YAMAHA RXV 1500.Właśnie nie mogę się zdecydować który,ceny mają podobne i możliwości po przestudiowaniu dostępnych materiałów wydają się zbliżone.Z amplitunerem bedą grać kolumny Tannoy M4 przód oraz M1 jako głosniki efektowe i tylne w konfiguracji 7.1,głośnik centralny i sub. to też wyroby Tannoy.Pokój 20 m2.Jako źródło dźwięku posiadam Dvd Pioneera 575.Sporo filmów ogladam ale i muzyki czasami posłuchać lubię.Jako że mam odtwarzacz multiformatowy będe słuchać nie tylko stereo ale też SACD i DVD-A. Proszę o sugestie co kupić i ewentualnie jakimi kabelkami głośnikowymi to wszystko połączyć. Będe wdzięczna za podpowiedzi.

nie słyszałem RXV 1500 ale 1400 (starszy model) gra bardzo ładnie. Co do pioneera to wiem że nizsze modele (słuchałem bodajże 512) to porażka (to moja sunbiektywna opinia Ty możesz mieć oczywiście inne zdanie).

Daniella

Nie będę się wypowiadał na temat brzmienia obu ampli bo ich nie słuchałem. Jeżeli jednak masz Pioneera 575 i zamierzasz słuchać SACD - DVD-A, to zwróć uwagę czy Yamaha ma regulację poziomu głośności dla kanałów analogowych 5.1 (Pioneer ma na pewno) - jest to bardzo ważne gdyż 575-ka takiej regulacji nie ma.

Zgadzam się z tobą! Dlatego polecam Yamahe!

Mam także starszy model 1400 i jestem bardzo zadowolona!

Czekam teraz na polską premierę DVD s2500.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak właśnie z tym posłuchaniem obu modeli to kiepsko.O ile Yamahe 1500 od biedy można gdzieś odsłuchać to z Pioneerem 1014 to już straszna bieda.Byłam w kilku sklepach i tam oferta amplitunerów Pioneera kończy się na VSX 814 o wyższych można zapomnić,oczywiście można zamówić ale trzeba dać zaliczke i potem kupić.Paranoja jakaś ,dlatego proszę jeszcze o jakieś sugestie.

Z braku możliwości odsłuchania polecam testy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale chyba nie wniosą one nic nowego do Twojej decyzji bo oba sprzęty oceniane są podobnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.