Skocz do zawartości
IGNORED

MCR-N870D czy MCR-N670D porównanie

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Jestem nowym użytkownikiem i szukam informacji jak w temacie czyli wybór pomiędzy Yamahą N670D a N870D. Czy są jakieś odczuwalne różnice w jakości dźwięku na rzecz droższego modelu? Czy może lepszym wyborem będzie niższy model ale np. z innymi głośnikami, bo z tego co udało mi się tutaj przeczytać takie opcje również są dostępne? Pokój 4x4, budżet ok. 4000PLN. Proszę o poradę

Witaj,

zacznę od różnic;

870D ma mocniejszy wzmacniacz, wbudowany w komponencie wzmacniacza dodatkowy dac z wejściem asynchronicznym USB dla komputera, trochę więcej mocy i lepsze kolumny, raz grają lepiej, a dwa są w lakierze, a nie okleinie jak model od 670D.

W granicach 4000 posłuchałbym tych dwóch wersji i dodatkowo 670D + Elac Debut B5.2 oraz 670D + Indiana Line Tesi 261.

Zapraszam do nas 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

40 minut temu, misterfox napisał:

Dzień dobry.

Jestem nowym użytkownikiem i szukam informacji jak w temacie czyli wybór pomiędzy Yamahą N670D a N870D. Czy są jakieś odczuwalne różnice w jakości dźwięku na rzecz droższego modelu? Czy może lepszym wyborem będzie niższy model ale np. z innymi głośnikami, bo z tego co udało mi się tutaj przeczytać takie opcje również są dostępne? Pokój 4x4, budżet ok. 4000PLN. Proszę o poradę

Podejdź do tematu inaczej. Kup wzmaka, osobno streamer i do tego kolumny. Popatrz na Marantz PM6007 + iEAST M30 + Heco Aurora 300. O niebo lepsze granie 😉

Koledzy właściwie wszystko wyjaśnili i warto dodać że same zestawy są jednymi z najlepszych na rynku w swej klasie a wymiana monitorów na Elac  Debut 2.0 B6.2, czy Indiana Line Tesi 261 może przynieść  pozytywne zmiany.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuje za odpowiedzi. Jestem po odsłuchu Yamahy N870D (N670D niestety nie było) z Nota 260X, Tesi 261, Debut 2.0 B6.2 oraz Debut Reference B6. Mieli Panowie rację - zmiana głośników przyniosła efekt. Już z Tesi 261 dźwięk był fajny ale z Debut 2.0 B6.2 brzmienie idealnie trafiło w mój gust i byłem zdziwiony taką różnicą na korzyść Elac-a. Najbardziej podobało mi się zestawienie N870D z obydwiema kolumnami Elac. Teraz pozostaje pytanie jak będzie w przypadku N670D, której to wieży niestety nie miałem okazji odsłuchać i które kolumny będą najbardziej odpowiednie do N670D - Debut 2.0 B6.2 czy Debut Reference B6? Prosiłbym o sugestie.

P.S. Co do oddzielnego wzmacniacza i streamera to raczej przekroczy mój budżet ponieważ chciałbym mieć również odtwarzacz CD ale dziękuję S4Home za sugestię.

no to zostaw sobie tego Pianocraft jako "combo" -przecież zależy Ci na odtwarzaczu i zawalcz wyłącznie o zamianę głośników. Moim zdaniem, Debut Reference B6 brzmi lepiej od zwykłych Debutów, są też bardziej estetycznie wykonane-fakt jest trochę drożej.