Skocz do zawartości
IGNORED

BLUESOUND NODE 3

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Krissu napisał:

Dziś po włączeniu Noda znowu klapa. 

,, Dostrojenie zegara ,, wyłączone i znów słychać trzaski i pryki.

O masz, przeczytałem po chwili 😕 Masz tak po koncentryku i optyku nadal?

6 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Korzystamy z Node codziennie, ja mam też w domu N130 po USB do DAC. Po aktualizacji wszystko działa. 

Udało Wam się połączyć N130 z Heglem H120/190 po USB?

46 minut temu, re.ac.tor napisał:

O masz, przeczytałem po chwili 😕 Masz tak po koncentryku i optyku nadal?

Niestety tak, nadal to samo. Przez pierwszych kilka chwil jest ok pozniej nie da się słuchać jak jest podłączone pod optyk  lub coax we wzmacniaczu. Jak połączę tel i Noda przez bluetooth też to samo.

Optyk wyklucza nam problemy EMI/RFI. Hmmm… Próbowałeś podłączać inne urządzenia do DACka we wzmaku żeby wykluczyć problem odbiornika cyfrowego? Jeżeli tak to może spróbować resetu node’a do fabryki i ponownego wyłączenia dostrojenia zegara? Nie mam lepszych pomysłów 😕

2 godziny temu, re.ac.tor napisał:

Optyk wyklucza nam problemy EMI/RFI. Hmmm… Próbowałeś podłączać inne urządzenia do DACka we wzmaku żeby wykluczyć problem odbiornika cyfrowego? Jeżeli tak to może spróbować resetu node’a do fabryki i ponownego wyłączenia dostrojenia zegara? Nie mam lepszych pomysłów 😕

Do wzmaka mam podłączony tv od hdmi do hdmi Noda i z optyka Noda do wzmaka i z dźwiękiem jest ok. Bezpośrednio z tv do wzmaka optykiem  też ok. Spróbuję jeszcze zrobić reset do ustawień fabrycznych

Dzięki za wszelkie podpowiedzi re.ac.tor...

Po całkowitym resecie Noda i przywróceniu ustawień fabrycznych ''dostrojenie zegara'' jest wyłączone.

Po dwu godzinnym słuchaniu wydaje się że wszystko wróciło do normy i jest ok. 

W dniu 30.11.2024 o 21:28, FreddieMercury napisał:

Udało Wam się połączyć N130 z Heglem H120/190 po USB?

chyba takiego połączenia nie próbowałem, gdyż Hegel ma wbudowany streamer i z niego korzystamy raczej na odsłuchach, ale mogę w wolnej chwili podłączyć. Coś u Ciebie nie działa?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

chyba takiego połączenia nie próbowałem, gdyż Hegel ma wbudowany streamer i z niego korzystamy raczej na odsłuchach, ale mogę w wolnej chwili podłączyć. Coś u Ciebie nie działa?

Byłbym wdzięczny. Mnie nie udało się połączyć przez USB, mój Node nie umie wykryć DAC'a w Heglu, pojawia się komunikat "connection error" czy jakoś tak. Oczywiście uprzednio wykonałem wszystkie czynności zalecane przez Bluesound'a, żeby uruchomić wyjście usb.

17 godzin temu, FreddieMercury napisał:

Byłbym wdzięczny. Mnie nie udało się połączyć przez USB, mój Node nie umie wykryć DAC'a w Heglu, pojawia się komunikat "connection error" czy jakoś tak. Oczywiście uprzednio wykonałem wszystkie czynności zalecane przez Bluesound'a, żeby uruchomić wyjście usb.

Przełączyłeś tryb pracy USB w Node?

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Przełączyłeś tryb pracy USB w Node?

Zrobiłem wszystko wg poniższej instrukcji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

30 minut temu, FreddieMercury napisał:

Zrobiłem wszystko wg poniższej instrukcji.

IMG_1337.jpeg

u nas wszystko ładnie działa 😉

GetAttachmentThumbnail.thumb.jpg.bdc1faea560dd0a99abfe603f3069f52.jpg

GetAttachmentThumbnail.thumb.png.fce385f20928acb43506adf933b08fb6.png

www.tophifi.pl

U mnie nie pojawia się opcja "Hegel" w wyborze wyjścia. W jej miejscu jest jakaś inna opcja, ale nie pamiętam jak była określona, nie mam teraz dostępu do sprzętu ponieważ jestem na wyjeździe. W piątek powinienem wrócić do domu i będę jeszcze raz kombinował. Zacznę chyba od resetu Noda. Dziękuję za podjęcie tematu.

• 3 miesiące później...

Ciekawe…

BLUOS 4.8.21

Release date: March 04, 2025

WHAT’S NEW

DSD Playback on Bluesound NODE (N130), NODE X (N131), POWERNODE (N330), POWERNODE EDGE (N230) and PSB Speakers Alpha IQs with MQA QRONO dsd

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 4.03.2025 o 22:20, re.ac.tor napisał:

Ciekawe…

BLUOS 4.8.21

Release date: March 04, 2025

WHAT’S NEW

DSD Playback on Bluesound NODE (N130), NODE X (N131), POWERNODE (N330), POWERNODE EDGE (N230) and PSB Speakers Alpha IQs with MQA QRONO dsd

https://support.bluos.net/hc/en-us/articles/30279703969559-BluOS-4-8-21

świetna informacja DSD trochę brakowało 😉

www.tophifi.pl

Rzeczywiście na NODE (N130) i BLUOS 4.8.21 działają pliki DSD zarówno z podłączonego pena jak i z fdysku sieciowego. Nie sądziłem, że kiedykolwiek to zrobią w starszym modelu, miło.

Edytowane przez x666
Godzinę temu, x666 napisał:

Rzeczywiście na NODE (N130) i BLUOS 4.8.21 działają pliki DSD zarówno z podłączonego pena jak i z fdysku sieciowego. Nie sądziłem, że kiedykolwiek to zrobią w starszym modelu, miło.

ja też zwątpiłem, musze wygrzebać z szafy Synology 😉 

www.tophifi.pl

Obadam na 2i.

Btw - wyciągnąłem go z szafy i po upgrade firmware zauważyłem że na iPhone z poziomu apkki nie można zmienić głośności przyscikami z boku telefonu . Tylko suwakiem. U was też tak ?

Wysłane z Wrocławia

Obadam na 2i.

Btw - wyciągnąłem go z szafy i po upgrade firmware zauważyłem że na iPhone z poziomu apkki nie można zmienić głośności przyscikami z boku telefonu . Tylko suwakiem. U was też tak ?

Wysłane z Wrocławia

Panowie prośba - może ktoś z Was sprawdzić ? I dać znać . Z góry dzięki

Wysłane z Wrocławia

nie ma sensu, chyba, że chcesz grać po USB Audio 😉

www.tophifi.pl

6 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Niepo coax lub toslink

Wysłane z Wrocławia

no to nie ma sensu 😉

www.tophifi.pl

Tym bardziej że mój BSN 2i ma od dawna zasilanie liniowe więc jako transport daje radę w drugim systemie a aplikacja cholernie wygodna

Wysłane z Wrocławia

6 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Tym bardziej że mój BSN 2i ma od dawna zasilanie liniowe więc jako transport daje radę w drugim systemie a aplikacja cholernie wygodna

Wysłane z Wrocławia

Przecież bluesond Node to takie niekoszerne urządzenie  🙂

Ani wygląda ani nie gra. Nędza  🙂

Celujmy wyżej albo najlepiej jak BN podwoi swoją cenę  🙂

W dniu 22.03.2025 o 20:15, negatyw napisał:

Mam BSN3 podpięty do DAC. Nie widzę powodów, by wymieniać zasilacz na liniowy.

Mam przeciwne zdanie. Korzystam z BSN w roli transportu i zaaplikowałem mu LPS. Doświadczyłem słyszalnej poprawy rozdzielczości w obu skrajach pasma. Dźwięk się stał mniej ostry i bardziej "zrelaksowany".

Mam przeciwne zdanie. Korzystam z BSN w roli transportu i zaaplikowałem mu LPS. Doświadczyłem słyszalnej poprawy rozdzielczości w obu skrajach pasma. Dźwięk się stał mniej ostry i bardziej "zrelaksowany".

Ja chwili obecnej też tak słucham.
BSN2i z LPS od PD Creative po coax -> Parasound Dac 1500 po XLR -> BAT VK-655SE
Wszystko ok Gra za dobrze

Wysłane z Wrocławia

• Pokaż nowe odpowiedzi