Skocz do zawartości
IGNORED

BLUESOUND NODE 3

Rekomendowane odpowiedzi

@ TZ6:
Jeśli to nówka - z automatu powinien się aktualizować na starcie i łącze nie powinno mieć aż takiego znaczenia. A jakie masz łącze? Jesteś po LAN czy wi-fi?
Jeśli jest problem - reklamuj u sprzedawcy.

Może to jakaś wpadka z aplikacją na androida w tej wersji SW z tym brakiem buttona „akceptuj”? Z aplikacji na PC spróbuj. Nie wiem czy myplayer.blue pomoże ale spróbować nie zaszkodzi. 

2 godziny temu, negatyw napisał:

@ TZ6:
Jeśli to nówka - z automatu powinien się aktualizować na starcie

34 minuty temu, Absolute beginners napisał:

Napisał, że używka 🙂.

Po resecie do fabryki powinien zachować się jak uruchamiany pierwszy raz. 

Reset robiłem.Nie pomogło.Z aplikaciji na PC jest to samo.Buttona "akceptuj" nie ma ani na apce androida ani na PC.I to mnie bardzo dziwi.Podejrzewam ze gosc mi sprzedał Noda z jakims defektem softu.Ale mam nadzieje ze sie myle i wkoncu sie zaktualizuje.

6 godzin temu, Absolute beginners napisał:

@TZ6 A możesz sprawdzić przez przeglądarkę? Jeśli znajdziesz jaki adres sieciowy ma Node to w przeglądarce powinieneś mieć dostęp do ustawień urządzenia.

Nie ma tam zapisu licencyjnego w ogóle.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Reset robiłem.Nie pomogło.Z aplikaciji na PC jest to samo.Buttona "akceptuj" nie ma ani na apce androida ani na PC.I to mnie bardzo dziwi.Podejrzewam ze gosc mi sprzedał Noda z jakims defektem softu.Ale mam nadzieje ze sie myle i wkoncu sie zaktualizuje.

Naprawdę spróbuj u kogoś w innej sieci. Jak napisałem powyżej mój po kablu w mojej sieci za cholerę nie chciał. Resetowane , podłączałem poza switch wprost do routera cudowalem i nic. Pisałem do supportu...
Pojechałem do kumpla - 5 min i był nowy soft. Do dzisiaj nie wiem dlaczego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
20 minut temu, TZ6 napisał:

Nie ma tam zapisu licencyjnego w ogóle.

Ukryta Zawartość

A co z aktualizacją? Jest opcja w menu.

Ukryta Zawartość

Teraz juz amen.Ponownie ładowałem aktualizacje z pendrive i teraz lipa.Dioda swieci na zielono.Aplikacja pokazuje ładowanie i nic sie nie dzieje.Juz tak z pół godz.Chyba popsułem go całkiem....

Przywróciłem fabryczne.Działa.Aktualizacji nie zrobie nawet z pendriva.Trudno.Nic juz nie kombinuje bo zawału dostane🧐.Moze za jakiś czas sama sie zrobi jak tu któryś z kolegów opisywał.

Mam node 2i z płytka PD i zasilaczem allo shanti. Miałem toppinig e30 napędzany tym samym zasilaczem i pożyczałem atoll dac100sig. Gra to z AP Spark 5 i unison research unico w liźniętej akustyce. Ostatnio kupiłem irdaca z tomankiem ulps i chciałem podzielić się opinią.

W prownaniu do node-owego czyściej, dynamiczniej, szerzej, przy tym nie straciłem doświetlenia i gładkości (atoll dac100sig był ciemniejszy i szorstki, topping e30 szorstki i męczący).

Średnica chyba nawet jest bardziej doświetlona. Subiektywnie jest jej więcej, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy to przez mniejsza ilość basu czy poprostu. 

Słyszę więcej. 

Nie ma przeciągania, jak w Node (nie chodzi tylko o dół).

Mam mniej basu, ale jest lepszy. 

Pozdrawiam. 

.

Dotąd żadne urzadzenie nie sprawiało kłopotów.Node jest pierwszy taki problematyczny.Ale poza brakiem aktualizacji softu to dziala bardzo dobrze.Mam wersje 3.20.25 a ta najnowsza chyba z koncówką 46 jest.I trzeba z tym żyć.

1 godzinę temu, JaZzGot87 napisał:

Mam node 2i z płytka PD i zasilaczem allo shanti. Miałem toppinig e30 napędzany tym samym zasilaczem i pożyczałem atoll dac100sig. Gra to z AP Spark 5 i unison research unico w liźniętej akustyce. Ostatnio kupiłem irdaca z tomankiem ulps i chciałem podzielić się opinią.

W prownaniu do node-owego czyściej, dynamiczniej, szerzej, przy tym nie straciłem doświetlenia i gładkości (atoll dac100sig był ciemniejszy i szorstki, topping e30 szorstki i męczący).

Średnica chyba nawet jest bardziej doświetlona. Subiektywnie jest jej więcej, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy to przez mniejsza ilość basu czy poprostu. 

Słyszę więcej. 

Nie ma przeciągania, jak w Node (nie chodzi tylko o dół).

Mam mniej basu, ale jest lepszy. 

Pozdrawiam. 

Ja także finalnie uznałem wyższość USB DACa w PA Nova 150 ale nadal uważam, że BSN z pakietem od PD jako odtwarzacz ma wiele do zaoferowania, napewno dużo więcej niż przed modyfikacją.

33 minuty temu, re.ac.tor napisał:

BSN z pakietem od PD jako odtwarzacz ma wiele do zaoferowania, napewno dużo więcej niż przed modyfikacją.

Zgadzam się. Z tym że w pierwszy dzień kiedy jeszcze były emocje, podsumowałem że irdac to inna klasa. Musiałbym wrócić do node-owego żeby potwierdzić czy to.tylko emocje czy jednak prawda, ale nie chce mi się. 

.

Dotąd żadne urzadzenie nie sprawiało kłopotów.Node jest pierwszy taki problematyczny.Ale poza brakiem aktualizacji softu to dziala bardzo dobrze.Mam wersje 3.20.25 a ta najnowsza chyba z koncówką 46 jest.I trzeba z tym żyć.
Zawsze możesz wysłać do serwisu i wgrają po swojemu. Wg mnie problem nie leży po stronie łącza, tylko jest to problem samego urządzenia.

Najpierw zapytaj ile za to zechcą.
W dniu 15.03.2023 o 19:00, negatyw napisał:

A jak ma się sprawa przez COAX? Masz możliwość takiego testu?

Pokusiłem się o ponowne porównanie USB vs COAX i mam wrażenie, że BSN lepiej gra po koncentryku, co wcześniej zauważyłem na fabrycznym zasilaniu.  Lepiej atakuje i lepiej wybrzmiewa, dźwięk jest bardziej namacalny a w rozdzielczości niewiele ustępuje USB. Subiektywnie jest przyjemniej i zachęca do dłuższego słuchania. Przypomnę, że obiegowa opinia głosi o wyższości USB nad coaxialem w moim DACu. Niedaleko o tym pisano:

Jeżeli chodzi o wpływ zasilania na prezentacje z wyjścia koncentrycznego to podobnie jak wcześniej pisałem o USB: gładkość i czytelność zdecydowanie się poprawiła. Żadnych posykiwań i zlepień, które zdarzały się wcześniej. No i jak zawsze podkreślam, że po modyfikacji to mimo ograniczeń jest bardzo dobry odtwarzacz z własnego DACa. 

Edytowane przez re.ac.tor
3 godziny temu, re.ac.tor napisał:

No i jak zawsze podkreślam, że po modyfikacji to mimo ograniczeń jest bardzo dobry odtwarzacz z własnego DACa. 

Porownywales do czegoś noda na liniowym?

.

Do Marantza NA7004 jako odtwarzacza i transportu, do MacBooka jako transportu USB. Czyli do rzeczy, z których słuchałem/słucham regularnie. Pisałem już o tym wcześniej. Poza tym do Chromecasta Audio, który leży w szufladzie za brak gapless, a którego uważam za bardzo przyjemne urządzenie i mając na uwagę cenę uważam, że nie ma się on czego wstydzić, jednak w porównaniu bezwzględnym przepada, po prostu gra ubożej, o funkcjonalności nie mówiąc. Do takich, które miałem krótką chwilę, porównania się nie podejmę. 

edit: 

Mam także porównanie do kilku CD, np. HK 980, Onkyo C-7030, Marantz 6004. Gramofonu PJ 1-X III (to nieuczciwe porównanie)…

…No i oczywiście do NODE’a bez liniowego 😉 

U mnie dzis Tunein przestało działac.

Na 2i wszystko gra

Pokusiłem się o ponowne porównanie USB vs COAX i mam wrażenie, że BSN lepiej gra po koncentryku, co wcześniej zauważyłem na fabrycznym zasilaniu.  Lepiej atakuje i lepiej wybrzmiewa, dźwięk jest bardziej namacalny a w rozdzielczości niewiele ustępuje USB. Subiektywnie jest przyjemniej i zachęca do dłuższego słuchania. Przypomnę, że obiegowa opinia głosi o wyższości USB nad coaxialem w moim DACu. Niedaleko o tym pisano:
Jeżeli chodzi o wpływ zasilania na prezentacje z wyjścia koncentrycznego to podobnie jak wcześniej pisałem o USB: gładkość i czytelność zdecydowanie się poprawiła. Żadnych posykiwań i zlepień, które zdarzały się wcześniej. No i jak zawsze podkreślam, że po modyfikacji to mimo ograniczeń jest bardzo dobry odtwarzacz z własnego DACa. 

Czyli BSN w roli transportu cyfrowego u ciebie i mówisz że warto wejść w zasilanie liniowe ? Zauważalna / słyszalna zmiana ?

12 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Czyli BSN w roli transportu cyfrowego u ciebie i mówisz że warto wejść w zasilanie liniowe ? Zauważalna / słyszalna zmiana ?

Tak jak napisałem. Moje odczucia są jednoznacznie pozytywne. 

Edit:

Ja wiem, że to słabe ale tak pytacie z niedowierzaniem, że na poparcie pozytywnych zmian muszę zacytować małżowinę: "Nie wiem co ostatnio zmieniałeś ale teraz muzyka brzmi przyjemniej". 🙂 

"Trzask odpuszczających zaczepów" - ta wypowiedź jednego z kolegów z wątku mnie jedynie powstrzymuje.

Czy możecie się wypowiedzieć, jak u Was z tym poszło? Może jakieś praktyczne podpowiedzi itd. ? Bo raczej nikt takiej usługi (grzecznościowo / odpłatnie) nie robi.

57 minut temu, negatyw napisał:

"Trzask odpuszczających zaczepów"

Potwierdzam, robiłam to jakieś 2-3 tygodnie temu. Robi wrażenie. Byłam pewna, że wyłamałam obudowę.

Trzeba to robić dokładnie tak jak w instrukcji - otwierać obudowę jak okładkę książki.

Wymiana płytki to betka. Ponowne założenie górnej pokrywy to też była chwila zabawy, ale w końcu się udało.

Na zakończenie pozostaje w obudowie mała dziura.

spacer.png

Mam zasilacz Tomanka, którego używałam z miniDSP. Niestety na razie nie jestem w stanie wypowiedzieć się na temat wpływu zasilania linowego - po prostu ostatnio kompletnie nie mam czasu na słuchanie, nie mówiąc o wsłuchiwaniu się 😉.

Szukałem jakiegoś filmiku w necie pokazującego ten proces, ale nie znalazłem. Pewnie w końcu się skuszę...

Pytanie (może retoryczne):
Ta ingerencja wpływa jakoś negatywnie na aktualizacje firmware i ogólnie na stabilność?

16 minut temu, negatyw napisał:

Szukałem jakiegoś filmiku w necie pokazującego ten proces,

Też szukałam jak naszło mnie zwątpienie w trakcie. Niestety we wszystkich (dwóch), które znalazłam, nie ma momentu wyłamywania zaczepów.

Co mogę napisać - delikatne podważanie nic nie daje. Trzeba niestety włożyć nieco siły. Udało się w końcu, ale nie chciałabym już powtarzać tej czynności.

• Pokaż nowe odpowiedzi