Skocz do zawartości
IGNORED

BLUESOUND NODE 3

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak napisałem. Moje odczucia są jednoznacznie pozytywne. 
Edit:
Ja wiem, że to słabe ale tak pytacie z niedowierzaniem, że na poparcie pozytywnych zmian muszę zacytować małżowinę: "Nie wiem co ostatnio zmieniałeś ale teraz muzyka brzmi przyjemniej".  

Ja mam 2i z liniowym w 2 systemie więc mnie to nie trzeba ale właśnie za moją namową przyjaciel kupił Node 3 nowego i u niego grać będzie jako transport i stąd pytanie . U mnie gra jako całość i nie mam cienia wątpliwości że PSU liniowe to jest "bingo"

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
"Trzask odpuszczających zaczepów" - ta wypowiedź jednego z kolegów z wątku mnie jedynie powstrzymuje.

Czy możecie się wypowiedzieć, jak u Was z tym poszło? Może jakieś praktyczne podpowiedzi itd. ? Bo raczej nikt takiej usługi (grzecznościowo / odpłatnie) nie robi.

Wpadaj z flaszka i machniemy. Będzie adrenalina zapewniam.

Nie wpływa na pogorszenie stabilności czy aktualizacje. To jest zasilanie ! i to bardzo stabilne .

To jest jak pierwszy raz chwila strachu a potem czysta przyjemność 😜😜😜😜

Marcin ja tez kupiłem za twoja namowa posyłam wirtualne piwko 🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺

polecam bs 3 z liniowym 

mam dwie lewe kwadratowe ręce i dałem radę !!!

@ Marcin Wielgus:

A daleko jesteś od Poznania?

No w sumie nie tak bardzo . Wrocław
Jaką masz płytkę ? Od PD Creative ? Tam masz instrukcję montażu no ale strach trzeba przemóc

Krótszy, ujęcie z bliższej odległości, nie ma pokazane jak zatrzaski puszczają:

10:38 zatrzaski:

Pozdrowionka

Powodzenia

PS uwaga na przewody

Edytowane przez JaZzGot87

.

W dniu 5.04.2023 o 06:30, negatyw napisał:

"Trzask odpuszczających zaczepów" - ta wypowiedź jednego z kolegów z wątku mnie jedynie powstrzymuje.

Chyba o te zaczepy? 🙂 

3 godziny temu, bopich napisał:

Zakleiłem izolacją i jest super

Ja zostawiłem jak jest i też jest super. Martwicie się małą dziurką z tyłu streamera? Co ma wzmacznacz powiedzieć?

rn_image_picker_lib_temp_006108ff-9118-4

Edytowane przez JaZzGot87

.

W dniu 10.03.2023 o 06:49, negatyw napisał:

Nie wiem tylko, czy usłyszę różnicę gdy korzystam z zewnętrznego DAC. Ponoć ma to głównie sens, gdyż korzystamy z DAC w Node.

Nie jest to spektakularna zmiana jeśli korzystasz z zewnętrznego daca. Ale jakaś jest. Lepiej do daca zainwestować w lepszy kabel który pokaże i zrobi więcej niż zasilanie zewnętrzne do streamera.

Zasilanie plus dac w Bluesoundzie ma sens. Wiem co mówie bo miałem 2i i zasilanie Farada Super 3 które zrobiło z tego streamera poważnego zawodnika. Miałem też zasilanie od Pawła. Więc mam porównanie. 

Zakupić płytkę i wypożyczyć gdzieś liniowca. Nic tak nie weryfikuje prawdy jak własny odsłuch. Może być tak że albo te zmiany lekkie akceptujesz plus kasa wydana na zasilanie albo stwierdzisz że z tą niewielką różnicą da się żyć. Audio to sztuka kompromisów.

W dniu 7.04.2023 o 06:40, negatyw napisał:

Najlepiej gdy producent pomyśli o wszystkim.

Na YT są płytki, w których producent pomyślał o zaślepce. Jest estetycznie.

Nowa wersja do NODE 2021 od PD ma już zaślepkę w komplecie.  Ciekaw jestem @k4mil3k co się zmieniło w v2 w stosunku do v1. 

2 godziny temu, peciol napisał:

miałem 2i i zasilanie Farada Super 3 które zrobiło z tego streamera poważnego zawodnika. Miałem też zasilanie od Pawła. Więc mam porównanie. 

I jak wypadło to porównanie?

Edytowane przez re.ac.tor
1 godzinę temu, re.ac.tor napisał:

I jak wypadło to porównanie?

Większa kontrola na niskich tonach z lepszym wykopem, czarne tło , większa przestrzeń. Bardzo dobry kabel sieciowy  od Farada który mają w ofercie. Ten zasilacz testowałem na na Chordzie Qutest który wyniósł tego  daca na poziom niewyobrażalny. Jeżeli ktoś go odrzucił słuchając na podstawowym zasilaniu albo mizernym zasilaczu to nie jestem zaskoczony. Ale to nie temat na Chorda tylko podaje jako ciekawostkę apropos Farada.

Zastanawiam się, czy do BSN warto inwestować tyle kasy w zasilanie liniowe? Jeśli ktoś już ma zasilacz i trzeba dokupić tylko moduł, to rozumiem. Ale wydatek przekraczający koszt samego BSN? A w przypadku osób, które rozważają zmianę zasilania w BSN używanym jako cyfrowym transporcie, to już w ogóle bardzo kiepska inwestycja (moim zdaniem). 

Zastanawiam się, czy do BSN warto inwestować tyle kasy w zasilanie liniowe? Jeśli ktoś już ma zasilacz i trzeba dokupić tylko moduł, to rozumiem. Ale wydatek przekraczający koszt samego BSN? A w przypadku osób, które rozważają zmianę zasilania w BSN używanym jako cyfrowym transporcie, to już w ogóle bardzo kiepska inwestycja (moim zdaniem). 

Leszek ale zastanawiasz się nad Inwestycycja w zasilanie liniowe generalnie czy nad wymiana już istniejącego zasilacza liniowego do tego Farada ? Bo nie załapałem wpisu.

32 minutes ago, Marcin Wielgus said:

Leszek ale zastanawiasz się nad Inwestycycja w zasilanie liniowe generalnie czy nad wymiana już istniejącego zasilacza liniowego do tego Farada ? Bo nie załapałem wpisu.

Ja już przygody z zasilaniem liniowym zakończyłem. Naczytałem się, napaliłem się i nawet mam zasilacz liniowy do dysku sieciowego. To jest dopiero overkill. 🤦‍♂️A BSN jest podpięty do Keces P8 więc u mnie właśnie taka sytuacja: zasilacz droższy od samego urządzenia. Dlatego piszę, gdyż z perspektywy czasu dochodzę jednak do wniosku, że były to niepotrzebnie wydane pieniądze. Teraz rozważam zakup DACa, który będzie już miał porządne zasilanie na pokładzie. 

Ale abyśmy się dobrze zrozumieli: w dalszym ciągu uważam, że  dobre zasilanie do podstawa - tylko aby nie dać się ponieść i wydać za dużo. Lepiej chyba od razu przeznaczyć te pieniądze na lepszy DAC/streamer. 

Nie jest to spektakularna zmiana jeśli korzystasz z zewnętrznego daca. Ale jakaś jest. Lepiej do daca zainwestować w lepszy kabel który pokaże i zrobi więcej niż zasilanie zewnętrzne do streamera.

Posiadam kabel coax z "Nostromo audio". Robią też daci. Coś zapewne wiedzą i na tych właśnie kablach je testują. Nie kosztował wypłaty i wygląda solidnie.

Posiadam również listwę Taga Harmony PF-1000 v2, która też robi dobrą robotę.
Ja już przygody z zasilaniem liniowym zakończyłem. Naczytałem się, napaliłem się i nawet mam zasilacz liniowy do dysku sieciowego. To jest dopiero overkill. A BSN jest podpięty do Keces P8 więc u mnie właśnie taka sytuacja: zasilacz droższy od samego urządzenia. Dlatego piszę, gdyż z perspektywy czasu dochodzę jednak do wniosku, że były to niepotrzebnie wydane pieniądze. Teraz rozważam zakup DACa, który będzie już miał porządne zasilanie na pokładzie. 
Ale abyśmy się dobrze zrozumieli: w dalszym ciągu uważam, że  dobre zasilanie do podstawa - tylko aby nie dać się ponieść i wydać za dużo. Lepiej chyba od razu przeznaczyć te pieniądze na lepszy DAC/streamer. 

No to "pojechałeś po całości"
Ja uważam że do BSN ma to sens , ale są tacy co i router, switch Też zasilają liniowym i ponoć słyszą wpływ. Muszę sam spróbować kiedyś choć sceptycznie podchodzę do tego.

Ja nie miałem kasy żeby odrazu wydać na lepsze źródło i kupiłem używanego Noda. Pomalutku, niedużym kosztem ulepszałem sobie źródło. Używana płytka PD, zasilacz za pół ceny - brakowało jednego dodatkowego wtyku, używany dac. Kiedyś pewnie się sprawdzi coś droższego. 

.

Ja nie miałem kasy żeby odrazu wydać na lepsze źródło i kupiłem używanego Noda. Pomalutku, niedużym kosztem ulepszałem sobie źródło. Używana płytka PD, zasilacz za pół ceny - brakowało jednego dodatkowego wtyku, używany dac. Kiedyś pewnie się sprawdzi coś droższego. 

Is słyszenie.
A zła wiadomość jest taka, że aby było znacząco lepiej to po taniości będzie ciężko bo BSN fajnie gra . A jaki DAC masz ?

18 hours ago, Marcin Wielgus said:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Ja uważam że do BSN ma to sens , ale są tacy co i router, switch Też zasilają liniowym i ponoć słyszą wpływ. Muszę sam spróbować kiedyś choć sceptycznie podchodzę do tego.

To fakt 😀 Zaczynałem przygodę z audio od Cyrusa gdzie dodatkowy zasilacz był wyposażeniem obowiązkowym i gdzieś pozostało przekonanie, że trzeba poprawiać zasilanie we wszystkim. Nawet w dysku sieciowym (btw najbardziej idiotyczne wydane pieniądze jeśli chodzi o inwestycje w audio 🤦‍♂️). Próbować zawsze warto bo różne rzeczy w tym naszym hobby się sprawdzają i dają frajdę, tylko w BSN raczej ciężko zmienić zasilanie „na próbę”. Używka w dobrej cenie, to bardzo sensowny pomysł. 

Ukryta Zawartość

W dniu 10.03.2023 o 16:43, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

ja tam polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Można się pobawić z lepszym przewodem zasilającym (polecam Audioquest NRG-y2 albo Isotek Premier do tego). Stabilność działania, pełne wsparcie na lata, wygodna obsługa i funkcjonalność. 

Najgorszą rzeczą jaką może być dla node to podpiąć go tym przewodem. Makabryczna degradacja sceny plus wytłumienie. (dot. Audioquest NRG-y2).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez prz3m3knowiny
W dniu 10.04.2023 o 00:58, Marcin Wielgus napisał:

Ukryta Zawartość

Ja zasilam liniowym swicha oraz wymieniłem zasilanie w dac-u na liniowe. BSN oczywiście też. Trzeba tylko trochę uważać, bo u mnie połączenie noda z liniowym plus DAC z zasilaniem liniowym dało duże przesterowanie. Trzeba było iść na kompromis i pozostawić w jednym z tych dwóch zasilacz impulsowy. Liniowy w swicha jest wpięty 24/h. 

Ukryta Zawartość

27 minut temu, prz3m3knowiny napisał:

Najgorszą rzeczą jaką może być dla node to podpiąć go tym przewodem. Makabryczna degradacja sceny plus wytłumienie. (dot. Audioquest NRG-y2).

ja mam inne zdanie na ten temat, bo gra lepiej niż fabryka, ale jest też Isotek Premier, jak komuś AQ za mocno zamula i o nim także wspominałem

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• Pokaż nowe odpowiedzi